کردها در شمال سوریه اعلام «حکومت فدرالی» کردند

همزمان رویترز نیز خبر داده نیروهای امنیتی اقلیم کردستان موسوم به آسایش، ۶۰ عضو یک گروه شبه نظامی طرفدر دولت سوریه را در شهرستان قامشلی در شمال شرق سوریه دستگیر کرده‌اند و درگیری‌هایی در این منطقه رخ داده است؛ هرچند همچنان کنترل شهر و فرودگاه در اختیار نیروهای دولتی سوریه است.
کد خبر: ۵۷۵۵۰۴
|
۲۷ اسفند ۱۳۹۴ - ۱۴:۳۸ 17 March 2016
|
22117 بازدید
پس از انتشار اخبار غیررسمی، امروز کرد‌ها در شمال سوریه رسماً اعلام خودمختاری کردند و این مناطق را در قالب «حکومت فدرالی» و به نام مرسوم «روژاوا» در تسلط حاکمیتی خواندند؛ اتفاقی که پیش از وقوع با واکنش منفی آمریکا، سوریه، سوریه و ترکیه روبه رو شده بود.

به گزارش «تابناک»، کرد‌ها در نشستی که با حضور بیش از ۲۰۰ تن از چهره‌های کرد در منطقه «رمیلان» در مرز ترکیه، سوریه و عراق برگزار شد، در مناطق شمال سوریه از جمله «کوبانی»، «عفرین» و «الجزیره» که کرد‌ها از آن با عنوان «روژاوا» یاد می‌کنند، تشکیل حکومت فدرالی را رسماً اعلام کردند که به عنوان نخستین گام برای تجزیه سایر مناطق سوریه تلقی می‌شود.

کردها در شمال سوریه اعلام «حکومت فدرالی» کردند

همزمان رویترز نیز خبر داده، نیروهای امنیتی اقلیم کردستان موسوم به آسایش، ۶۰ عضو یک گروه شبه نظامی طرفدر دولت سوریه را در شهرستان قامشلی در شمال شرق سوریه دستگیر کرده‌اند و درگیری‌هایی در این منطقه رخ داده است؛ هرچند همچنان کنترل شهر و فرودگاه در اختیار نیروهای دولتی سوریه است.

برگزاری این نشست در مناطق مرزی مشترک سوریه، ترکیه و عراق، علاوه بر ایجاد نگرانی در ترکیه، نگرانی‌ها را نزد سیاستمداران و مسئولان امنیتی عراق نیز افزایش داده و این گمانه را پررنگ ساخته که با تجزبه بلندمدت بخش‌های کردنشین خاک ترکیه و بخش کردنشین خاک عراق و الحاق به مناطق کردنشین سوریه، پروژه شکل گیری کردستان به عنوان یک کشور پیاده سازی کرد اما اینکه آیا به تصمیم نهایی رسیده و اینکه آیا این تصمیم اجرایی شود، تا حدود زیادی برگرفته از عملکرد بازیگران منطقه‌ای است.

کردها در شمال سوریه اعلام «حکومت فدرالی» کردند

مسئولان ارشد ترکیه، نخستین گروهی بودند که از مدت‌ها پیش به سناریوی تجزیه مناطق کردنشین پی برده و با توجه به تهدید برای تمامیت ارضی این کشور، علاوه بر مخالفت جدی با این پروژه، رایزنی‌های گسترده‌ای با متحدانشان به ویژه آمریکا برای جلوگیری از وقوع این اتفاق انجام داده بودند و حملات ارتش ترکیه به مناطق تحت کنترل گروه‌های وابسته PYD و PKK نیز در همین راستا ارزیابی می‌شد.

مارک تونر، معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز در ارتباط با قصد شبه نظامیان شمال سوریه برای اعلام خودمختاری اظهار داشت: به هیچ وجه منطقه‌ای مختار یا نیمه مختار در شمال سوریه را به رسمیت نمی‌شناسیم. ما طرفدار روندی سیاسی هستیم که در آن کشور سوریه یکپارچه باشد.

این موضع گیری آمریکایی‌ها در حالی صورت پذیرفته که به باور بسیاری از کار‌شناسان، ایالات متحده نه تنها از تجزیه کشورهای خاورمیانه و کاهش قدرت کشورهای منطقه حمایت می‌کند، بلکه در این زمینه گام‌های جدی برداشته و به نظر می‌آید، این موضع‌گیری‌ها صرفاً برای کاهش نگرانی ترکیه متحد منطقه‌ای آمریکا، از این اعلام خودمختاری است.

مقامات روسیه نیز چند روز پیش و همزمان با اعلام پوتین، مبنی بر خروج بخشی از توان نظامی روسیه از سوریه، تجزیه عراق به شیوه‌ای که اکنون در مناطق کردنشین سوریه رخ داد را یکی از مدل‌های قابل تصور خوانده بودند و هرچند روسیه و آمریکا مواضع مشترکی درباره تجزیه کردستان داشته‌اند، شواهد نشان می‌دهد میان ابرقدرت‌ها درباره تجزیه سوریه به عنوان یکی از راه‌حل‌ها حداقل گفت‌و‌گو شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟