شانگهای در بازار جهانی طلا جای لندن را می‌گیرد

مدت‌ها است فیکسینگ لندن سؤال بر انگیز است، در آنجا در رابطه با تعیین غیر عادلانه قیمت طلاچند جنجال رخ داده بود ولی اینگونه جا ها خالی نمی مانند و بورس شانگهای می‌تواند جای لندن را اشغال کند.
کد خبر: ۵۸۶۲۲۰
|
۱۵ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۳ 04 May 2016
|
3314 بازدید
مدت‌ها است فیکسینگ لندن سؤال بر انگیز است، در آنجا در رابطه با تعیین غیر عادلانه قیمت طلاچند جنجال رخ داده بود ولی اینگونه جا ها خالی نمی مانند و بورس شانگهای می‌تواند جای لندن را اشغال کند.

به گزارش فارس به نقل از اسپوتنیک‌نیوز، کارشناسان روسی در خصوص ایجاد استاندارد قیمتی طلای خودی در چین می‌گویند که پیدایش قیمت جهانی طلا به یوان کاری خواهد کرد تا شانگهای پس از 5 سال جای لندن را در بازار طلا تنگ خواهد کرد.

تاسیس استاندارد طلا در بورس شانگهای یک گام به پبش به سوی بازاری دارای مراکزی در لندن ، نیو یورک و شانگهای است. این کار علامت ادامه حرکت به سوی تعیین قیمت طلا در چین است.

مکانیسم فیکسینگ قیمت طلا در شانگهای با مکانیسم بورس طلای لندن قابل مقایسه است. در شانگهای قیمت مقدماتی بر اثر معامله دو دفعه در روز در زمان معین در طول چند دقیقه تعیین خواهد شد. تعیین قیمت طلا در لندن در حین مزایده ای با حضور 12 شرکت کننده صورت می گیرد. در بورس چین 18 شرکت کننده حضور دارد، از جمله چهار بانک بزرگ دولتی چین و بانک های «استاندارد چاترد» و «ای ان زت» و بزرگترین جواهر فروشی «چو تای فوک» و دو شرکت بزرگ چینی استخراج طلا حضور دارند.

پس از پیدایش استاندارد طلای چین بانک ملی این کشور اعلام کرد که فروش طلا به یوان در بورس شانگهای قیمت عادلانه آن را تأمین خواهد کرد. «دمیتری تراتاس» تحلیلگر امور مالی روسیه بر آن است که چین برای تنگ کردن جای لندن باید ثابت کند که مکانیسم قیمتگذاری در شانگهای شفاف است و قابل تغییر به نفع برخی شرکت کنندگان مزایده و  کشور ها نمی باشد. وی گفت:

«مدت‌ها است که فیکسینگ لندن سؤال بر انگیز است. در آنجا در رابطه با تعیین غیر عادلانه قیمت چند جنجال رخ داده بود ولی اینگونه جا ها خالی نمی مانند و بورس شانگهای می‌تواند جای لندن را اشغال کند ولی این جریان می‌تواند در آینده نسبتاً دور رخ دهد، مانند یوانی که می‌خواهد واحد دوم پول جهان شود. گام ها به سوی این مقصد برداشته می‌شود ولی این کار امروز و حتی فردا نیست. بله، بورس شانگهای از نظر حجم خود  می‌تواند جای اول را در جهان اشغال کند. تقاضای طلا در منطقه بالا است. مقدار ذخیره طلا در بانک ملی چین هم زیاد است و هند هم که معمولاً تقاضای بالای طلا دارد همسایه چین است. به این خاطر شانگهای دیر یا زود همطراز لندن خواهد گردید».

«سرگئی خستانوف» مشاور کلان اقتصادی شرکت «اوتکریتیه. بروکر» روسیه متذکر شد که در سال‌های اخیر مرکز تقاضای طلا از غرب به شرق منتقل شد. ظاهر شدن استاندارد طلا به یوان در حکم تحکیم این گرایش است و نشان دهنده این است که علاقمندی مشتریان چینی به طلا رو به افزایش بوده و بنا بر این نفوذ چین در بازار جهانی طلا نیز بیشتر خواهد شد. جای تعجب نیست که بلافاصله پس از راه اندازی استاندارد طلا ی شانگهای تقاضای طلا در جهان اوج گرفت.

«سرگئی خستانوف» گفت:«چین از نظر تولید طلا کشور پیشتاز در جهان  است. از این رو برای چین لازم است که در اراضی خود بورس فروش طلا را تاسیس کند تا از این مقام پیشتاز فواید اضافی بدست بیاورد. چین این اقدام ها را به گستردگی از پیش اعلام کرده و امضای قرارداد های بورس طلا به یوان حادثه‌ای غیر مترقبه نیست. چین پیشتر هم اعلام کرده بود که قصد دارد به عقد قرارداد های فروش طلا به یوان در بورس شانگهای مساعدت کند. از پیدایش بازیگر جدید در بازار جهانی طلا می‌توان استقبال کرد ولی تا گسترش این فروش وقت طولانی در پیش است. پس از یکی دو سال دیگر می‌توان در باره حجم و آینده این بورس جدید تاسیس نتیجه‌گیری کرد».

بانک «وه. ته. به» روسیه از میان دو بانک روسی است که در بورس طلا در شانگهای حضور دارد و می‌تواند در معامله طلا در داخل چین شرکت کند. این بانک 26  آوریل یک تن اول شمش طلا به بازار چین را روانه کرد و قصد دارد یکی از تحویل دهندگان پیشتاز طلا در بازار چین شود. تحلیلگر خستانوف در این خصوص گفت:

«گمان می‌کنم که در آینده بسیاری دیگر بانک های روسی به عضویت این بورس در خواهند آمد. برای این کار باید حق عضویت پرداخت شود. بانک این کار را هنگامی می‌کند که تقاضای مشتریان خود را برای دسترسی به سرویس این یا آن بورس مثبت ارزیابی کند. حق عضویت در بورس ارزان نیست و به این خاطر بانک ها دقیقاً در باره چشمانداز و تعداد معاملات ممکنه زیاد تعمق می کنند. در صورت سودآور بودن چنین عضویتی بانک پول عضویت را می‌دهد و بدون پرداخت بهره به دلال ها به معامله مستقیم می‌پردازد و اگر سطح معاملات پایین باشد معاملات از طریق دلال ها انجام می دهد.

سرویس مطبوعاتی بورس طلای شانگهای در مصاحبه کتبی با اسپوتنیک از تحکیم تماس ها با ساختار های روسیه و تسخیر همه جانبه فضای همکاری‌های بانکی از طرف آن‌ها استقبال کرد.

سرویس خبری اشاره کرد که به ادای سهم فعال در تعمیق همکاری‌های چین و روسیه در رشته مالی — بانکی مساعدت خواهد کرد.

این سرویس به این سؤال که آیا ساختار های روسی بتوانند در آینده در روند تعیین قیمت در بورس طلای شانگهای شرکت کنند جواب داد که بورس شانگهای از استراتژی پیشرفت حمایت می‌کند و گرایش به بازار آزاد و بین‌المللی شدن مختص این جریان است. به این خاطر بورس شانگهای با ایجاد شرایط مربوطه از کار شرکت های خارجی در قیمت گذاری استقبال می کند. بورس شانگهای در آینده نیز با در نظر داشت احتیاج به توسعه عملیاتی به طور لازم به تحکیم و یا تنظیم تعداد و اشکال شرکت این واحد ها در عملیات قیمت گذاری در بورس ادامه خواهد داد».


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟