نشریه لیبرال آمریکا در قلاب هکرهای روس‌

هر روزه دایره و وسعت هدف گیری حملات سایبری هکرهای روس علیه نهادها و سازمان های مختلف در ایالات متحده گسترده تر می شود و این موضوع، نشانگر نوعی جنگ سرد اساسی در حوزه سایبری برای دو کشور است.
کد خبر: ۶۱۷۴۷۷
|
۰۴ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰ 25 August 2016
|
5040 بازدید

هر روزه دایره و وسعت هدف گیری حملات سایبری هکرهای روس علیه نهادها و سازمان های مختلف در ایالات متحده گسترده تر می شود و این موضوع، نشانگر نوعی جنگ سرد اساسی در حوزه سایبری برای دو کشور است.

به گزارش «تابناک»، روز گذشته، خبرگزاری CNN اعلام کرد، اف بی آی مشغول بازرسی و تحقیق در مورد حملات هکری است که به احتمال بسیا از سوی هکرهای روسی علیه روزنامه نگاران و خبرنگاران نیویورک تایمز و برخی دیگر از رسانه های ایالات متحده، صورت گرفته است.

در همین ارتباط، مقامات آمریکایی تصریح می کنند: هکرهایی که مظنون به همکاری با سرویس اطلاعاتی روسیه هستند، یکسری اقدامات نفوذی سایبری در نیویورک تایمز و دیگر رسانه‌ها داشته اند. در ماه های اخیر، نفوذها توسط پلیس فدرال و دیگر ارگان های امنیتی تحت نظارت بوده است.

نشریه لیبرال آمریکا در قلاب هکرهای روس‌

بازرسان ایالات متحده آمریکا بر این باورند که ظاهرا سازمان اطلاعاتی روسیه پشت قضیه بوده و هکرهای روسی رسانه های خبری را با هدف ایجاد راه نفوذ در میان دموکرات‌ها هک کرده اند. به گفته تایمز، محتوای ایمیل کارمندان در گوگل پخش شده است. شبکه سی ان ان از گوگل در این باره توضیح خواسته، ولی هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

این در حالی است که نشریه نیویورک تایمز همچنین گزارش داده است، خبرگزاری CNN در مورد ماهیت این حملات گزافه گویی و اغراق کرده است. به گفته این نشریه، هکرها وابستگی هایی با دولت روسیه دارند اما نه کامل و پیش از این نیز تلاش کرده بودند تا به دفتر نشریه تایمز در مسکو نیز نفوذ کنند؛ اما مستنداتی از این که رایانه های این نشریه در این شهر مورد نفوذ قرار گرفته باشد وجود ندارد.

در واقع به گفته نیویورک تایمز، یکی از مقامات اف بی آی در این باره اظهار کرده است که این نهاد در حال حاضر هیچ تحقیقی روی موضوع هک شدن سایر رسانه ها به غیر از این روزنامه در جریان ندارد. این مقام اف بی آی همچنین ذکر کرده است که این گروه هکری احتمالا همان گروهی هستند که چندی قبل، کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا را نیز هک کردند. اقدامی سایبری که در پی آن اسنادی مهم از تحقیقات این کمیته بر روی شخصیت و گرایش های سیاسی دونالد ترامپ نامزد حزب رقیب جمهوری خواه افشا شد. مقامات اف بی آی بیش از این چیزی در مورد این تحقیقات ارائه نکرده اند.

البته موضوع هک شدن نیویورک تایمز از سوی مقامات مسئول این روزنامه تکذیب شده است و ایلین مورفی، یکی از سخنگویان تایمز به این روزنامه در این باره گفته است: ما به شکل مداوم در حال رصد سیستم های خود با استفاده از ابزارهای امنیتی و اطلاعاتی موجود هستیم. وی به صراحت عنوان کرده است، تا کنون هیچ مستنداتی درباره هک شدن سیستم های خود در نشریه در ایالات متحده یا در دفتر مسکو به دست نیامده است.

اما با وجود این، هنوز هم احتمال صحت ادعای خبرگزاری CNN مبنی بر هک نیویورک تایمز وجود دارد و در این صورت هیچ تعجبی ندارد که ای نشریه یا سایر نشریات در ایالات متحده هدف هکرهای روسی قرار گرفته باشند. متخصصان امنیتی که اکنون مدتهاست مشغول مطالعه فعالیت های هکرهای روسی با وابستگی به دولت این کشور هستند معتقدند که این هکرها گروه های بیشماری را در ایالات متحده هدف حملات خود دارند که این اهداف در طیفی از شرکت های کوچک و بزرگ، پیمانکاران دفاعی، سازمان ها و نهادهای فعال غیر دولتی، اتاق های فکر و مؤسسات تحقیقاتی، نهادهای دولتی و کارکنان رسانه ها قرار دارند.

اما این در حالی است که این نهادها که مورد حمله قرار میگیرند تمایل چندانی به علنی کردن آنها و افشای اطلاعات و قرار دادن آن در اختیار افکار عمومی ندارند که این موضوع بیش از همه ناشی از ترس از بین رفتن شهرت و اعتبار یا مواجه شدن با پرونده های قضایی و حقوقی است.

به اعتقاد متخصصان امنیتی فهرست اهداف هکرهای روسی بسیار بیشتر و گسترده تر از آن چیزی است که در حال حاضر اعلام شده و در اختیار عموم قرار گرفته است. کمیته ملی حزب دموکرات، کمیته کمپین پارلمانی حزب دموکرات، برخی سرشناسان حزب جمهوری خواه، کمپین دونالد ترامپ و اکنون نشریه تایمز به خوبی ماهیت اهداف هکرهای روسی و همچنین دامنه عملیاتی آنها را نشان میدهد.

در عین حال کاملا مشخص است که اعضا و کارکنان رسانه ها در دل ایالات متحده اهداف قابل توجهی برای هکرهای روس می توانند باشند. از آنجا که این افراد معمولا با مسئولان مختلف در دولت و سایر نهاد های ایالات متحده ارتباط دارند، می توانند اطلاعات دقیق را از میزان اهمیت سیاستمداران و چهره ها در ایالات متحده، اهداف و سیاست های احتمالی آتی و مسیر بعدی حرکت افکار عمومی در ایالات متحده، در اختیار هکرهای وابسته به دولت روسی قرار دهند.

این همه در حالی است که موضوع هک شدن نشریه نیویورک تایمز برای اولین بار نیست که رخ داده و مورد توجه افکار عمومی نیز واقع می شد. این نشریه پیش از این، دو بار دیگر ـ یک بار در سال 2012 و همچنین یک بار در سال 2013 – نیز مورد حمله هکری قرار گرفته است که طی آن هکرهای چینی موفق به نفوذ به ایمیل تعداد زیادی از کارکنان و روزنامه نگاران این نشریه شدند.

این حملات به ظاهر اقدامی تلافی جویانه بود که از سوی چینی ها و به ازای نوشتن چندین مقاله و گزارش انتقادی در مورد ثروت های هنگفت مقامات ارشد چینی صورت گرفته بود. در این حملات به ویژه خبرنگاران و گزارشگرانی که روی این مقالات و نوشته ها همکاری کرده بودند، آماج حمله و هدف قرار گرفتند.

با این همه اکنون و پس از هک شدن کمیته ملی حزب دموکرات آمریکا و نفوذ دوباره به نیویورک تایمز ظاهرا حملات سایبری و هکری گروه های روسی به نهادها سازمان های ایالات متحده آن هم در آستانه برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این کشور، تبدیل به یک موضوع و چالش جدی شده است؛ موضوعی که می تواند اثراتی نیز بر انتخابات آمریکا داشته باشد و آن گونه که کلینتون به تازگی اظهار کرده حتی می تواند فضا را به نفع نامزد جمهوری خواه یعنی دونالد ترامپ تغییر دهد.


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟