انقلاب در هوش مصنوعی و نقطه عطف یک تحول بنیادین +ویدیو

هوش مصنوعی، بسیار سریع تر از آنچه پیش از این تصور می شد، در حال توسعه و ترقی است. طی یک سال گذشته، این شاخه از علم به اندازه ای تحول یافته و نمود و بروز خود را در شاخه های دیگر از جمله رباتیک نشان داده که بسیاری از بزرگان حوزه فناوری و علم را نگران کرده است؛ نگران از اینکه مبادا آنچه زمانی برادران واچوفسکی در فیلم ماتریکس نمایش دادند، محقق شود!
کد خبر: ۶۱۷۸۷۲
|
۰۶ شهريور ۱۳۹۵ - ۰۷:۰۰ 27 August 2016
|
14777 بازدید
|
هوش مصنوعی، بسیار سریع تر از آنچه پیش از این تصور می شد، در حال توسعه و ترقی است. طی یک سال گذشته، این شاخه از علم به اندازه ای تحول یافته و نمود و بروز خود را در شاخه های دیگر از جمله رباتیک نشان داده که بسیاری از بزرگان حوزه فناوری و علم را نگران کرده است؛ نگران از اینکه مبادا آنچه زمانی برادران واچوفسکی در فیلم ماتریکس نمایش دادند، محقق شود!

به گزارش «تابناک»، در همین چند ماه گذشته بود که گوگل موفق شد، با ماشین هوشمند خود ـ که مجهز به متودولوژی جدیدی در هوش مصنوعی است ـ یکی از بزرگ ترین بازیگران بازی Go در جهان را شکست دهد. آنچه این موفقیت را برای گوگل رقم زد، استفاده از تکنیک جدیدی در هوش مصنوعی به نام Deep Learning یا آموزش عمیق است؛ تکنیکی که به سرعت در حال متحول ساختن هوش مصنوعی است.


تا قبل از معرفی این تکنیک جدید، سیستم های هوش مصنوعی ناچار به دست به گریبان شدن با مشکلات عدیده ای بودند که برای حل آنها، باید قواعد و اصول نا تمامی تعریف می شد؛ اما Deep Learning این فرایند را برای همیشه تغییر داد و منجر به آن شد که محققان روش های قدیمی در هوش مصنوعی را برای همیشه کنار بگذارند.

این تکنیک مبتنی بر شبیه سازی چندلایه و عظیمی از شبکه های مجازی عصبی است که به یک رایانه یا یک سیستم رایانه ای، این امکان را می دهد که به سادگی الگوهای تجریدی را فرا بگیرد. دقیقا شبیه آنچه مغز انسان بر اساس آن عمل می کند. این تکنیک امکان حل بسیاری از مسائل و مشکلات شناختی برای رایانه ها را فراهم کرده است.

یکی از مهمترین منابع تغذیه این تکنیک، داده های عظیمی است که این روزها به لطف گسترش روزافزون اینترنت و دسترسی به خدمات آنلاین به سادگی در دسترس است. در کنار این، افزایش قدرت پردازشی رایانه ها بسیار کمک می کند تا این حجم عظیم از داده ها با سرعت هر چه بیشتر پردازش شده و با استفاده از حسگرهای دقیق، هوش مصنوعی موفق به حل مشکلات و مسائلی شود که تا پیش از این ممکن نبود.

امروزه همه شرکت های بزرگ در حال سرمایه گذاری روی هوش مصنوعی هستند و تکنیک Deep Learning را در بسیاری از خدمات و محصولات خود به خدمت می گیرند. جالب تر از همه آنکه این شرکت ها این تکنولوژی را تنها برای خود نگاه نداشته اند و در حال اشاعه و گسترش عمومی آن هستند. گوگل به تازگی خبر داده است که کد سیستم هوش مصنوعی مجهز به تکنیک Deep Learning خود را به شکل متن باز منتشر می کند، فیسبوک رایگان سیستم جدید هوش مصنوعی خود را برای علاقه مندان منتشر کرده است، پروژه Open AI ایلان ماسک در همین مسیر قدم برمی دارد و شرکت IBM نیز SystemML خود را به شکل متن باز ارائه می کند.

دلیل این امر واضح است. آنچه تکنیک Deep Learning محتاج آن است، دسترسی به داده های بیشتر برای آموزش دقیق تر و عمیق تر است که منجر به تولید الگوریتم های بهتر خواهد شد. الگوریتم های بهتر، نتایج بهتر برای مشتریان را به دنبال دارد که در نتیجه آنها با اشتیاق بیشتری داده های خود را در اختیار قرار می دهند.
تحول در هوش مصنوعی و تجلی روح ماتریکس


از همین جاست که ماجرای قدیمی مرغ و تخم مرغ برای بار دیگر وارد دنیای ما می شود. بدون داده های عظیم، تولید الگوریتم های جدید ممکن نیست و بدون الگوریتم های کاربردی، به دست آوردن داده های بهتر و بیشتر ممکن نخواهد بود.

این موضوع ما را به یاد دیالوگی ماندگار در فیلم ماتریکس می اندازد؛ جایی که «مورفیوس» خطاب به «نیو» شروع به تشریح آنچه بعد از تسلط ماشین ها بر دنیای انسان ها رخ داده می کند و با این جمله آغاز می کند: نمی دانیم کدام یک از ما ابتدا حمله را آغاز کرد؛ ما یا آنها (ماشین ها!

واقعیت آن است که هوش مصنوعی با توجه به روندی که اکنون دارد، در آینده نزدیک، کل دنیای ما را در بر خواهد گرفت. خودروهای هوشمند، خانه های هوشمند، ربات های هوشمند انسان نما، سیستم عامل های هوشمند (به یاد فیلم Her) صندلی های هوشمند ـ که شرکت نیسان همین حالا نیز تولید کرده است ـ و یک دنیای کاملا هوشمند.

احتمالا در آینده نزدیک ربات های نرم افزاری، همه دانش را برای ما فراهم خواهند کرد و به عنوان معلمان و استادان ما فعالیت می کنند. دانش انسانی به دست ربات ها تولید می شود و ذهن منطقی این هوش، به سادگی بر ذهن تجریدی بشر تسلط می یابد. چه کسی فکر آن را می کرد که هوش مصنوعی انسان ساخته گوگل، به ذهن یک دان 9 بازی Go غلبه کند؟

چندی پیش، یکی از متخصصان هوش مصنوعی اشاره کرده بود که این تکنولوژی تا آنجا پیش خواهد رفت که برنامه نویسان را از برنامه نویسی باز خواهد داشت و کنترل همه چیز را به دست خواهد گرفت. بیل گیتس و استیون هاوکینگ و بسیاری دیگر از بزرگان علم و تکنولوژی در مورد تبعات تسلط و شیوع این تکنولوژی هشدار داده اند و به نظر می رسد، راه زیادی تا تحقق آنچه ماتریکس در مورد هوش مصنوعی تصویر کرده بود، نمانده است.

آیا زمانی خواهد رسید که انسان ها برده های به خواب رفته ماشین های هوشمندی که زمانی خود آنها را خلق کرده اند، شده باشند؟ هیچ کس از آینده تکنولوژی خبر ندارد؛ اما یک نکته مسلم است و آن اینکه به همان اندازه که باید از پیروزی های هوش مصنوعی شگفت زده و هیجان زده بود، از تبعات و عوارض جانبی آن نیز باید اندیشناک و بیمناک بود.
 
 
تعداد بازدید : 661
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
اتفاقا در سال های اخیر در سینما خیلی بیشتر به موضوع تسلط هوش مصنوعی بر انسان ها پرداخته شده
یه جورایی داره ترسناک میشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
چه باحال میشه اگه هوش مصنوعی بتونه کنترل ذهن ها رو به دست بگیره و همون چشم دجال بشه!
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۹:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
آینده با هوش مصنوعی است و همانطور که عدم سرمایه گذاری و اهمیت دادن به تکنولوژی و صنعتی شدن در دوران قاجار باعث عقب افتادگی صنعتی ایران شد. عدم توجه به این علم هم باعث بیشتر شدن اختلاف تکنولوژی ما با غرب خواهد شد.
محققان این وادی در کشور بسیار در مضیقه هستند. عدم تخصیص بودجه و عدم سرمایه گذاری.
در کشور ما ظاهرا همه باید فدای ۲۱ هزار پزشک متخصص موجود در کشور شویم. بودجه هایی که به وزارت بهداشت روانه می شود و سر از جیب پزشکان در می آورد.
حداقل فرض کنید کنار آن ۲۱ هزار پزشک ۱۰۰ پزشک اضافه به نام محققان هوش مصنوعی وجود دارند و بودجه ای مشخض برای این شاخه در نظر بگیرید.
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
نمی دنم چرا گیر به پزشک دادید؟!
اوس پیمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
هیچ نترسید حتی سیستم های جدید هوش مصنوعی وابسته به فرمان ایف هستند و این یعنی هرگز با یه انسان اشتباه نمیگیرتشون . از طرفی اونا متووجه وجود خودشون نیستن و به ادامه حیاط علاقه ندارن اصلا بقا براشون اهمیتی نداره و این چیزی نیست که با داده بشه بهشون یاد داد . پس هرگز یک خطر محسوب نمیشن . فقط موجود هوشمندی که به بقای خودش علاقه منده خطرناکه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
يه بار ديگه توضيح ميدي؟!!!
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
خبر قدیمیه یک بار قبلا هم این متن رو گذاشته بودید. در ضمن ابزار یادگیری عمیق گوگل منتشر شده به نظرم بهتره یه کم به مترجم ها فشار بیارید متون جدید رو ترجمه کنند
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۵۹ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
همه به کنار و و اون عبارت آخرتون به کنار "باید اندیشناک و بیمناک بود."
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۴ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
یاد فیلم ex machina افتادم که چطور یک هوش مصنوعی انسان رو دست میندازه
جواب اوس پیمان
|
Netherlands
|
۱۱:۴۲ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
دوست عزیز الان که این خطوط را می نویسیم سیستم مبتنی بر یادگیری عمیق بر روی سوپرکامپیوترم( کامپیوتر دانشگاه) در حال اجراست و تز دکتری بنده نیز همین است.
ترانه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۰ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
خیلی سایت عالی و مفیری اسست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۵/۰۶/۰۶
هوش مصنوعی فعلی هوش تقلیدی هستش
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟