تناقضات و جنجال ها بر سر فیش های نجومی پایانی ندارد. در ماههای اخیر بحث فیشهای نجومی بارها در محافل سیاسی و رسانهای مطرح شده و بسیاری از مقامات و مسئولان کشورمان در قوا و دستگاههای مختلف در باب آن به اظهارنظر و اعلام موضع پرداختهاند؛ هرچند اخبار منتشره نشان می دهد که مدیران نجومی بگیر همچنان بر سر سفره نجومی خود در حال گذران عمرند!
به گزارش «تابناک»؛ دولت در ابتدای مطرح شدن این موضوع، هرگونه پرداخت نامتعارف در میان مدیران دولتی را به شدت تکذیب کرد و قول پیگیری داد؛ اما به تدریج با انتشار برخی از این فیش ها از موضع اولیه خود کوتاه آمد و پذیرفت، برخی از حقوق های نجومی در کشور وجود دارد و پس از مدتی از مردم عذرخواهی کرد.
با انتشار گزارش دیروز دیوان محاسبات درباره حقوق های نجومی، موضوع مهم دیگری به چشم می خورد که نشان از یک تناقض بزرگ است که مسئولان باید علت آن را پاسخ دهند. بر اساس گزارش دیوان، کل مبلغ پرداخت شده مازاد بر 200 میلیون ریال به 397 نفر از مقامات و مدیران پرداخت شده است. در واقع تعداد نجومی بگیران از دیدگاه دیوان محاسبات 397 نفر است که با آمارهای قبلی دولتی ها از زمین تا آسمان متفاوت است.
در گذشته آمارهای مختلف و بعضا متناقضی از سوی مقامات دولتی در این باره مطرح شده است. رئیس جمهور در جریان یک گفت و گوی تلویزیونی، آمار مدیران متخلف در ماجرای فیشهای نجومی را یک درصد دانست. اظهارات رئیس جمهور مبنی بر یک درصدی بودن مدیران مقصر در ماجرای فیشهای نجومی، در حالی بود که محمد باقر نوبخت، سخنگوی دولت در پنجم تیر در جریان نشست خبری خود، آمار 3 درصد را ارائه کرده و گفته بود، تنها 3 درصد از مدیران که شامل 40 نفر می شوند، حقوق غیرمتعارف دریافت کردهاند. نوبخت چند هفته بعد از آن، در 22 تیر اظهار داشت که 13 مدیر در رابطه با فیشهای نجومی استعفا کردهاند.
در شرایطی که نوبخت تعداد مدیران متخلف در ماجرای فیشهای نجومی را 40 نفر اعلام کرده بود، روحانی در 27 تیر در جریان سفر استانی به کرمانشاه، از 100 تا 300 مدیری سخن گفت که حقوق نامتعارف دریافت کرده اند! البته این تناقض گویی ها به تنها به اینجا ختم نشد و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز در سی و سومین اجلاس مدیران و رؤسای آموزش و پرورش سراسر کشور بیان داشت که لیست حقوق 2500 مدیر را گرفتم و کمتر از 50 مدیر حقوق غیرطبیعی میگرفتند.
بنابراین مشاهده می شود که دولتی ها درباره تعداد حقوق بگیران نجومی وحدت رویه نداشتند و هر یک رقمی در بین 40 تا 50 نفر را بیان کرده اند. اما بر اساس گزارش دیوان محاسبات این تعداد به 397 نفر رسیده است. در رابطه با این اختلاف بیش از 350 نفری میان آمار دولت و دیوان محاسبات دو فرض بیشتر وجود ندارد.
فرض اول اینکه دولتی ها می خواسته اند با مخفی کردن بخشی از واقعیت ها و همچنین کوچک نشان دادن ابعاد این لکه در بدنه دولتی کشور به نحوی به این ماجرا پایان دهند؛ بنابراین، سعی کرده اند، با کوچک نشان دادن ابعاد این ماجرا، از خدشه دار شدن افکار عمومی جلوگیری کنند.
فرض دوم آنکه دولت با توجه به دسترسی به آمار مدیران وابسته به دولت، فقط تعداد نجومی بگیران وابسته به دولت را بیان کرده که تعداد آنها بین 40 تا 50 نفر بوده است. در واقع مابقی این نجومی بگیران وابسته به بقیه نهادها و سازمان های خارج از دولت بوده است. در این زمینه نیز دیروز آقای لاریجانی رئیس مجلس نیز اشاره کرد که دیوان محاسبات در این گزارش حقوقهای مدیران نهادهای مختلف کشور، نیروهای مسلح و نهادهای زیر نظر مقام معظم رهبری را هم بررسی کرد و به نتیجه رسید و گزارش آن را منتشر کرد.
به هر حال باید منتظر باشیم که در روزهای آینده مسئولان دولتی و سایر نهادها به این ابهام پاسخ بگویند که علت این اختلافات آماری چیست و برای روشن شدن موضوع لیست تفکیکی حقوق بگیران نجومی در نهادها و سازمان های مختلف را برای تنویر افکار عمومی منتشر نمایند.