توافقات روحانی و نخست وزیر مالزی

دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر جمعه در نشست خبری مشترک با 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی، از توافق دو طرف برای بازگشت سطح روابط تهران – کوالالامپور به سطح گذشته خبر داد.
کد خبر: ۶۲۹۸۳۳
|
۱۶ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۱۰ 07 October 2016
|
4154 بازدید
دکتر حسن روحانی، رئیس جمهوری اسلامی ایران عصر جمعه در نشست خبری مشترک با 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی، از توافق دو طرف برای بازگشت سطح روابط تهران – کوالالامپور به سطح گذشته خبر داد.

به گزارش خبرنگار اعزامی ایرنا، رئیس جمهوری به خبرنگاران، گفت: تصمیم امروز آقای نخست وزیر جناب نجیب عبدالرزاق و من این بود که بتوانیم سطح روابط را در مرحله اول به سطح گذشته برگردانیم.

وی گفت: البته باید در مرحله بعد بتوانیم روابط دو کشور را به سرعت به دو برابر امروز برسانیم.

دکتر روحانی تصریح کرد: ما در شرایط پسابرجام و پساتحریم که سرمایه گذاری های فراوانی به سمت ایران سرازیر شده علاقمندیم مالزی هم در بخش های مختلف حضور داشته باشد.

وی گفت: تاکید کردیم سال 2016 سال تحرک و توسعه روابط دو کشور در زمینه اقتصادی، علمی، فرهنگی و سیاسی باشد.

رئیس جمهوری گفت: ایران و مالزی دارای روابط بسیار خوب و برادرانه بودند، منتهی در سال های اخیر به دلیل مسأله تحریم روابط اقتصادی و تجاری ما رو به کاهش نهاد.

وی اظهارداشت: فضای بسیار خوبی برای فعالیت اقتصادی و سرمایه گذاری ایرانیان در مالزی و نیز کارآفرینان مالزیایی در ایران وجود دارد که دو دولت از این مسیر به طور کامل حمایت می کنند.

دکتر روحانی تصریح کرد: ما امروز در دیدار خصوصی و عمومی زمینه های مختلفی را که می تواند در بخش تجاری و اقتصادی دو کشور حرکت سریعی بوجود آورد، مورد بررسی قرار دادیم و مهمترین مسأله که آقای نخست وزیر هم اشاره کردند تسریع در تحرک بخشیدن به روابط بانکی دو کشور است.

رئیس جمهوری در ادامه تاکید کرد باید بخش های خصوصی دو کشور از ظرفیت های موجود در ایران و مالزی به طور کامل مطلع شوند و از این ظرفیت ها استفاده کنند.

وی گفت: ایران آمادگی دارد تا شرکت های مالزیایی در زمینه نفت گاز و پتروشیمی در ایران سرمایه گذاری کنند و در زمینه صنایع غذایی و غذای حلال دو کشور بتوانند با هم مشارکت داشته باشند.

دکتر روحانی در ادامه به پیشرفت های مالزی و ایران اشاره کرد و گفت: با توجه به پیشرفت مالزی در بسیاری از مسائل علمی و فناوری ها و پیشرفت ایران در برخی فناوری های پیشرفته، دو کشور اعلام آمادگی کردند در زمینه های فناوری، علمی و دانشگاهی همکاری های خود را توسعه بخشند.

وی گفت که در مذاکرات توسعه گردشگری مورد تاکید دو طرف بود تا مردم ایران بتوانند از زیبایی های این کشور لذت ببرند و مردم مالزی نیز از جاذبه های فرهنگی و گردشگری ایران بهره مند شوند.

به گفته رئیس جمهوری، در زمینه صنعت گردشگری زمینه های فراوانی برای سرمایه گذاری در ایران وجود دارد که از سرمایه گذاران مالزیایی در این زمینه استقبال می کنیم.

روحانی به همکاری دو کشور در بخش روغن پالم هم اشاره کرد و گفت: منتظر هیاتی از مالزی هستیم تا با سفر به ایران به تبیین ویژگی های روغن پالم از لحاظ مساله سلامتی بپردازد.

رئیس جمهور کشورمان به مزاح گفت: آقای نخست وزیر امروز گفتند ما از روغن پالم در مالزی استفاده می کنیم و وضعیت سلامت ما هم خوب است.

این سخنان روحانی خنده بلند نخست وزیر مالزی را در پی داشت.

وی همچنین گفت: در مذاکرات در مورد مباحث دنیای اسلام و مسائل منطقه گفت و گو کردیم . موضوع اختلافات ناخواسته ای که از طرف دشمنان به جهان اسلام تحمیل شده به عنوان یک نگرانی مشترک در مذاکرات مطرح بود و هر دو معتقد بودیم همه مذاهب اسلامی اعم از شیعه و سنی یک هدف دارند و از یک ریشه و سرچشمه نشات گرفته اند.

روحانی در پایان به مساله تروریسم اشاره کرد و گفت: معضل تروریسم به عنوان یک نگرانی مشترک در منطقه و جهان مورد نظر دو طرف بود و تاکید داشتیم دولت ها و کشورها در مبارزه با تروریسم باید از همه ابزارها استفاده کنند.

'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی نیز در نشست خبری مشترک با دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان، گفت: بانک مرکزی مالزی و ایران باید به صورت فوری مکانیزم های جدیدی را برای بخش های مختلف ایجاد کنند تا فعالیت ها در کوتاه ترین زمان انجام شود.

نخست وزیر مالزی با اشاره به مذاکراتش با رئیس جمهوری ایران، گفت: این نخستین دیدار دکتر روحانی از مالزی است و ما امروز دو جلسه مفید داشتیم و این دو نشست فرصت هایی برای تبادل دیدگاه ها در مورد اینکه دو کشور چگونه می توانند روابط خود را توسعه دهند، بود.

وی گفت که در مذاکرات افزایش تعاملات به ویژه در بخش اقتصادی و این که بخش اقتصادی و تجاری را قادر می سازد در درون نظام بانکی فعالیت خود را انجام دهند، مورد بحث قرار گرفت.

نجیب تون رزاق گفت: بانک مرکزی دو کشور باید به صورت فوری مکانیزم های جدیدی را برای بخش های مختلف ایجاد نمایند تا فعالیت خود را در کوتاه ترین زمان انجام دهند.

وی با عنوان این مطلب که تحریم ها باعث کاهش روابط شده بود به گونه ای که میزان تبادلات به نصف آن چیزی که پیش از آن وجود داشت، رسید، گفت: بنابراین هدف فوری ما دو برابر کردن میزان کنونی مبادلات در کوتاه ترین زمان ممکن است، تا در سال های آینده فراتر از این رقم پیش برویم.

نخست وزیر مالزی در ادامه به روغن پالم، محصول استراتژیک این کشور اشاره کرد و گفت: در مورد روغن پالم که کالای مهمی برای مالزی است مذاکره کردیم و من به آقای روحانی تاکید کردم که بیش از 500 هزار نفر در مالزی در این صنعت فعالیت می کنند و ایران یکی از بزرگترین واردکنندگان روغن پالم بوده است.

وی گفت: با اطمینان براساس یافته های مستحکم علمی مطمئن، این روغن سالم و ایمن است و مزایای مثبت تغذیه ای دارد.

وی اعلام کرد: من تصمیم گرفتم وزیر صنایع و کالاهای کشاورزی مالزی در نزدیک ترین زمان به ایران سفر کند و همچنین دفتر منطقه ای شورای روغن پالم مالزی (ام.پی.او.بی) را در سه ماهه اول سال آینده میلادی در تهران افتتاح کنیم.

نجیب تون رزاق همچنین گفت: مالزی علاقه مند به بخش نفت و گاز، ساخت بزرگراه و صنعت خودرو در ایران است و یادآور می شویم ایران در گذشته 12 هزار دستگاه خودرو پروتون داشته است و ما خواستار همکاری در این حوزه به ویژه به عنوان عرضه کننده هستیم.

وی به همکاری در بخش گردشگری اشاره کرد و گفت: شمار ورود گردشگر از ایران کاهش یافته و امیدواریم این میزان افزایش یابد. سال گذشته 65 هزار ایرانی به مالزی سفر کردند که سال های پیش از آن دو برابر بوده است.

وی گفت: رئیس جمهور روحانی نیز خواستار حضور گردشگران مالزیایی در ایران است و ما می دانیم ایران چه کشور زیبایی است و تمدن درخشانی دارد .

نخست وزیر مالزی به محورهای دیگر مذاکرات با رئیس جمهوری کشورمان اشاره کرد و گفت: ما همچنین در مورد ضرورت همکاری در سطح بین المللی در نشست های مختلف برای صلح و ثبات پایدار در جهان اسلام گفت وگو کردیم. ما می توانیم به مکاتب متفاوتی تعلق داشته باشیم، اما خواسته ما یکی است و همکاری هر چه نزدیک تر ما به امت اسلامی بهتر منجر می شود.

وی در پایان با اشاره به دعوت روحانی از وی برای سفر به کشورمان، گفت: دعوت روحانی برای بازدید از ایران را پذیرفتم و مطمئن هستم که این سفر که نخستین سفر رسمی است در آینده نزدیک انجام می شود و به افزایش روابط دو کشور کمک می کند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟