رتبه ته‌جدولی ایران در زمینه شکاف جنسیتی

کد خبر: ۶۳۵۵۶۸
|
۰۶ آبان ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۱ 27 October 2016
|
6060 بازدید
|
۶
آن‌طور که گزارش‌های تازه مجمع جهانی اقتصاد نشان می‌دهد، رتبه ایران از نظر شکاف جنسیتی اندکی بهبود یافته است، اما کشور ما همچنان در این زمینه در پایین جدول کشور‌هایی است که این متغیر در آنها مورد بررسی قرار گرفته است. به تازگی سرپرست اداره کل بین‌الملل معاونت امور زنان عنوان کرده است: «بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد رتبه ایران ازنظر شکاف جنسیتی در بین ۱۴۴ کشور ۱۳۹ است.» این در حالی است که پیش از این رتبه ایران در این زمینه از بین ۱۴۵ کشور، ۱۴۱ بوده است. برخی از موانع، مشارکت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و... زنان در ایران را پایین نگه داشته است و مسئولان این حوزه بر این نظرند که باید تصمیماتی عاجل در این زمینه اتخاذ شود.

به گزارش آرمان امروز، در جهان مشارکت اقتصادی زنان ۵۰ درصد است، اما در کشور ما ۷/۱۲درصد است که در پنج سال اخیر این میزان یک درصد کاهش یافته است. از این‌رو یکی از راه‌های افزایش مشارکت توجه به توسعه کارآفرینی در میان زنان است. با توجه به اینکه میزان مشارکت زنان در ایران ۷/۱۲درصد است، اما نسبت مشارکت زنان تحصیلکرده نسبت به مردان تحصیلکرده ۳۰ درصد است، یعنی سرمایه‌گذاری هایی که در کشور صورت گرفته تا زنان تحصیل‌ کنند، باعث شده که میزان مشارکت زنان تحصیلکرده در کشور عدد قابل توجهی باشد و این امر کار را برای کسانی که می‌خواهند در کشور سیاستگذاری کنند ساده‌تر می‌کند. این در حالی است که نرخ مشارکت اقتصادی زنان در ایران مشابه یا حتی کمتر از کشورهای خاورمیانه است. درحالی‌که از نظر میزان سواد و تحصیلات با کشورهای پیشرفته قابل مقایسه است.
 
با اقبال گروه سنی زیر ۲۵ سال به آموزش و تحصیلات و همچنین با توجه به این نکته که در سال‌های اخیر بیش از ۶۰ درصد کل ثبت‌نام‌کنندگان دانشگاهی را زنان به خود اختصاص داده‌اند، به نظر می‌رسد در سال‌های آتی شاهد ورود چشمگیر زنان (و همچنین مردان) تحصیلکرده به جمعیت فعال اقتصادی باشیم که در صورت نبود تدابیر لازم برای ایجاد اشتغال برای این گروه سنی شاهد افزایش نرخ بیکاری خواهیم بود. بررسی‌ها نشان می‌دهد تفاوت مشارکت اقتصادی زنان در کشورهای مختلف بیش از آنکه ناشی از عوامل اقتصادی باشد، از عوامل مربوط به نظام‌های ارزشی و سنتی و نهادهای فرهنگی و اجتماعی آن کشور ناشی می‌شود. نهادها چارچوبی هستند که روابط متقابل انسان‌ها با یکدیگر را شکل می‌دهند. وضعیت بازار کار زنان در خاورمیانه نشان می‌دهد یکی از علل اصلی پایین بودن نرخ مشارکت زنان، نهادها و سنت‌های حاکم در این کشورها است؛ به این ترتیب که نقش‌های سنتی رایج در فرهنگ، مسئولیت‌ خانه‌ داری را برای زنان تصویر می‌کند که این تقسیم جنسیتی خود سبب شکاف جنسیتی نیروی کار می‌شود.

آخرین رتبه ایران درزمینه شکاف جنسیتی اعلام‌شد


سرپرست اداره کل بین‌الملل معاونت امور زنان گفت: بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد رتبه ایران ازنظر شکاف جنسیتی در بین ۱۴۴ کشور ۱۳۹ است. لیلا فلاحتی اظهار کرد: بر اساس گزارش منتشر شده از سوی مجمع جهانی اقتصاد، ایران بالاتر از کشورهایی مانند چاد، عربستان، سوریه، پاکستان و یمن در زمینه شکاف جنسیتی قرار دارد و رتبه کشور عربستان ۱۴۱ و ترکیه ۱۳۰ است. به گزارش ایسنا، او افزود: رتبه ایران در آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد در زمینه سیاست ۱۳۶، اقتصاد ۱۴۰، آموزش ۹۴ و سلامت ۹۸ است. گفتنی است رتبه قبلی ایران ۱۴۱ از بین ۱۴۵ کشور بود.

۱۷۰سال دیگر حقوق زنان با مردان برابر می‌شود

یک پژوهش بین‌المللی نشان می‌دهد با روند کنونی، برابری حقوق زنان و مردان ۱۷۰ سال دیگر محقق خواهد شد. پژوهش «فاصله حقوق زنان و مردان» توسط بنیاد غیر انتفاعی «مجمع جهانی اقتصاد» مقر در ژنو انجام شده است. این گزارش که با بررسی وضعیت ۱۴۲ کشور جهان هر سال منتشر می‌شود، معیارهای متفاوتی را برای سنجش فاصله میان حقوق زنان و مردان در نظر می گیرد. گزارشِ امسال نشان می‌دهد که از ۱۴۲ کشور یادشده، فاصله زنان و مردان در ۶۸ کشور بیشتر و در ۷۴ کشور کمتر شده است. بر اساس این گزارش، کشورهایی که بررسی شدند، توانسته اند فاصله بهداشتی میان زنان و مردان را ۹۶ درصد و فاصله دستاوردهای آموزشی را ۹۵ درصد کاهش دهند. اما «فاصله مشارکت اقتصادی» زنان نسبت به مردان در این کشورها اکنون ۵۹ درصد برآورد می شود. این فاصله در بخش «مشارکت سیاسی» از مشارکت اقتصادی هم کمتر است و حدود ۲۳ درصد تخمین زده می شود. مجمع جهانی اقتصاد پیش بینی می کند که کاهش فاصله میان زنان و مردان به ترتیب در جنوب آسیا، غرب اروپا، آمریکای لاتین و منطقه زیر صحرای آفریقا با سرعت بیشتری از دیگر نقاط جهان صورت خواهد گرفت. آسیای مرکزی، شرق آسیا و اقیانوسیه و نیز خاورمیانه و شمال آفریقا از جمله مناطقی هستند که سرعت کاهش شکاف میان زنان و مردان در آنها بسیار کند خواهد بود. به گزارش ایرنا، در رده‌بندی کشورهای جهان بر اساس برابری حقوق زنان و مردان، کشورهای اسکاندیناوی همچنان بالاترین رتبه ها را دارند. امسال کشورهای ایسلند، فنلاند، نروژ و سوئد به ترتیب در جایگاه های اول تا چهارم هستند. کشور آفریقایی روآندا با قرار گرفتن در رتبه پنجم و یک پله بالاتر از ایرلند، شگفتی ساز سال ۲۰۱۶ بوده است.

خودباوری زنان را خواستاریم


به قول ناپلئون اگر می خواهید اندازه تمدن و پیشرفت های ملتی را بدانید، به زنان آن ملت بنگرید. در کشور ما سرمایه‌گذاری های زیادی صرف آموزش زنان شود. پس برای اینکه زحمات و هزینه ها به هدر نرود، باید برای آنها زمینه های اشتغال و فعالیت‌ها را فراهم کرد. اشتغال و مشارکت زنان در اقتصاد زمینه های لازم را برای دخالت زنان در دیگر عرصه‌های مختلف پدید می آورد.
 
یک عضو فراکسیون زنان مجلس درباره میزان مشارکت زنان در کشور به «آرمان امروز» می گوید: زنان در جامعه ما چندان به توانایی های خود باور ندارند. اگر در بین زنان جامعه ما خودباوری تقویت شود به نسبت حضور آنها نیز در عرصه های مختلف پررنگ‌تر خواهد بود. سمیه محمودی می افزاید: افزایش مشارکت زنان به خودباوری و اراده زنان بستگی دارد. از سوی دیگر نیز باید به زنان توانمندی‌شان را القا کرد. به گفته او با القای توانمندی به زنان مسئولان نیز به همین نسبت به توانایی این قشر از جامعه باور پیدا می کنند.
 
نیمی از جمعیت کشور را زنان تشکیل داده اند، پس در این شرایط زنان می توانند برای دیگر زنان در عرصه های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و... تصمیم گیری کنند. این نماینده مجلس با بیان اینکه در کشور ما برای مشارکت زنان هیچ محدودیتی وجود ندارد، تاکید می کند: هم اکنون تعداد قابل توجهی از زنان در مجلس حضور دارند. برای حضور زنان منع قانونی وجود ندارد، بلکه فقط با ایجاد حس خودباوری در بین این قشر می توان زمینه حضورشان را در حوزه های مختلف افزایش داد. به گفته او در گام نخست باید زنان و در مرحله دوم دولتمردان به توانایی این قشر باور داشته باشند. دولتمردان باید بدانند بانوان نیمی از جمعیت این کشور را تشکیل می دهند و به این ترتیب این جمعیت انبوه باید در زمینه تصمیمات گرفته شده مشارکت کنند. در این زمینه باید دیدگاه دولتمردان را برای حضور زنان در جامعه تغییر داد. در جامعه شاهد تفکرات مردسالارانه هستیم و این امر فقط باید با مشارکت زنان و خودباوری آنها حل و فصل شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۲ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
تو چیز های خوب ته جدول ، تو چیز های بد سر جدول !!! مبارکه .
شیوای بلخی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
مگردوجنس متفاوت باروحیات متفاوت وفیزیولوژی متفاوت حقوق مشابه می خواهند.هرکسی رابهرکاری ساختند.روحیه زنان لطیف است .نباید درمعرض خدمات شاق اجتماعی باشد بلکه متعلق به خانواده باشد ماهزاران کاروحرفه دستی وخانگی داریم .چه ضرورتی که نوامیس خودرابرای خدمت به اجتماع درخدمت دیگران بگذاریم
شیوای بلخی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۸ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
معیارهای اونهابرااساس اومانیسم ونقش ابزاری زن است ومعیارهای جامعه اسلامی براساس تعالی روحیه وشخصیت وحفظ نوامیس وخانواده .خداوندبهترزن رامی شناسد تافیلسوفان غربی
ناشناس
|
Saudi Arabia
|
۰۹:۳۵ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
در کشور مرد سالاری که مردان برای زنان تکلیف تعیین می کنند و قانون وضع می کنند بهتر ازین نمیشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
اینم برای خودش فاجعه ای ست که اتفاقا در قرآن به آن اشاره شده.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۰۰ - ۱۳۹۵/۰۸/۰۶
مطابق نظر و تجربه بنده در حال حاضر نابرابری مشهودی بین زن و مرد به نفع زنان وجود دارد!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیت دلار
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات