امیری: رئیس‌جمهور با وزرا برخورد سیاسی نمی‌کند

کد خبر: ۶۴۸۹۶۴
|
۲۷ آذر ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۰ 17 December 2016
|
3251 بازدید
معاون پارلمانی رییس‌جمهور با بیان اینکه استیضاح وزیر راه و شهرسازی در یک فضای عقلانی و کارشناسی بررسی شود گفت: باید فارغ‌ از بحث‌های سیاسی و بر اساس نظرات کارشناسی به این موضوع پرداخت.

به گزارش ایسنا، حسینعلی امیری تاکید کرد: نظر دولت بر بررسی در یک فضای کارشناسی است. من به نمایندگان محترم عرض کردم تا حرف‌های آقای دکتر آخوندی شنیده و گزارش‌های حادثه نیز نهایی شود بعد به موضوع این حادثه در مجلس بپردازند.

وی همچنین با بیان این‌که «با تعامل دولت و مجلس بحث استیضاح وزیر دیگری مطرح نیست» اظهار کرد: برای مشخص شدن استیضاح وزیر راه و شهرسازی هم باید صبرکنیم.

قطعا نمایندگان محترم برخورد منطقی و کارشناسی با استیضاح وزیر راه و شهرسازی خواهند داشت


معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره‌ بحث استیضاح آقای آخوندی بخاطر حادثه ریلی سمنان گفت: دولت از این حادثه بسیار متاثر و متالم شد؛ زیرا حادثه بسیار تلخ بود. رئیس جمهور و اعضای دولت به بازماندگان این حادثه تسلیت گفتند و تیمی هم با دستور رئیس جمهور برای بررسی حادثه تشکیل شد.

وی با اشاره به این‌که «گزارش آقای دکتر آخوندی وزیر راه و شهرسازی در جلسه هیات دولت در رابطه با این حادثه منتشر شده است» اظهار کرد:‌ کمیسیون شورایعالی سوانح ریلی و همچنین کمیسیون عمران مجلس موضوع را بررسی کرده است. مجلس حق دارد در رابطه با آن‌چه پیش آمده بود، نظارت و بررسی کند. این‌که نمایندگان نسبت به حادثه واکنش نشان دهند طبیعی است؛ زیرا مردم هم چنین توقعی از نمایندگان داشتند.

وی افزود: ابزارهای قانونی و نظارتی مجلس نیز از جمله تذکر، سوال یا استیضاح است و این حق مجلس است و اشکالی هم ندارد.

امیری با بیان این‌که «بتدریج باید در یک فضای منطقی و کارشناسی به این موضوع بپردازیم» تصریح کرد: تیم‌هایی از دولت و مجلس در محل سانحه حاضر شدند و شورای عالی سوانح ریلی، کمیسیون عمران مجلس و کمیته ویژه‌ای که از سوی رئیس جمهور تشکیل شد، اظهارنظر کرده‌اند که گزارش ‌های آن در کمیسیون عمران مطرح شده است. آقای آخوندی نیز در کمیسیون عمران حضور یافت. این گزارش‌ها تلفیق می‌شود تا در نهایت مشخص شود قاصر و مقصر این حادثه کیست. باید چند روز تحمل کنیم تا این گزارش‌ها نهایی شود آنگاه ببینیم داوری مجلس نسبت به وزیر راه و شهرسازی چه خواهد شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور خاطر نشان کرد:‌ تا زمانی که توضیحات وزیر راه شنیده نشود و گزارش‌ها هم نهایی نشود، هرگونه اظهار نظر یک پیش‌داوری خواهد بود. ما باید فارغ‌ از بحث‌های سیاسی و بر اساس نظرات کارشناسی به موضوع بپردازیم.

امیری گفت: اتفاق عجیبی نیست که برخی از استیضاح‌کنندگان از فراکسیون امید باشند؛ زیرا استیضاح حق نمایندگان است اما حتما نمایندگان مجلس با این موضوع منطقی برخورد کرده و به مسائل کارشناسی توجه می‌کنند. من به نمایندگان محترم عرض کرده بودم تا حرف‌های وزیر محترم راه و شهرسازی شنیده شود و گزارش‌های حادثه نیز نهایی شود بعد به موضوع در مجلس پرداخته شود.

امیری در پاسخ به اینکه موضع دولت نسبت به این موضوع چیست؟‌ گفت: نظر دولت بر حل موضوع استیضاح است. در مدتی که من در دولت بوده‌ام، دیده‌ام که آقای رئیس جمهور با وزرا برخورد سیاسی نمی‌کند. آقای دکتر روحانی یک سیاستمدار ورزیده و با اخلاق است و سیاستش عین دیانتش است. من در دولت ندیده‌ام آقای رئیس جمهور بخواهد با اعضای کابینه برخورد سیاسی کند. ایشان اگر موقعی حس کند در کابینه تغییری لازم است، خودش تصمیم می‌گیرد .

استعفای مدیرعامل راه آهن نشان دهنده‌ توجه دولت به افکار و احساسات عمومی است


معاون پارلمانی رئیس جمهور با اشاره به استعفای مدیر عامل راه آهن اظهارداشت: وی از جمله مدیران موفقی بود که در رشته‌ تخصصی خود خدمت می‌کرد و استاد حمل و نقل ریلی بود که به خاطر احترام به افکار و احساسات عمومی و در اقدامی اخلاقی داوطلبانه استعفا داد. این استعفا نشان دهنده‌ توجه دولت به افکار و احساسات عمومی است.

استیضاح طیب‌نیا، فرهادی و چیت‌چیان برطرف شده است


امیری در پاسخ به این پرسش که با توجه به مطرح شدن استیضاح وزیران نیرو، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری و امور اقتصادی و دارایی در هفته‌های گذشته، آیا به نظر شما مجلس در استفاده از ابزار استیضاح زود تصمیم نمی‌گیرد؟ اظهار کرد:‌ تذکر، سوال یا استیضاح حق نمایندگان مجلس است. دولت یازدهم دولت قانون است و رئیس جمهور به عنوان یک حقوق‌دان به این موضوعات واقف است. نمایندگان دغدغه‌های خود را در قالب سوال، تذکر یا استیضاح مطرح می‌کنند که گاهی این دغدغه‌ها با توضیحات و اقدامات وزیر حل می‌شود و نمایندگان و وزیر مربوطه به تصمیم مشترک می‌رسند.

وی خاطر نشان کرد:‌ وزرا با حضور در جلسه مشترک با نمایندگان دغدغه‌ آن‌ها را شنیده‌اند و با تصمیماتی که در این جلسات گرفته شده، استیضاح آقایان طیب نیا، فرهادی و چیت چیان برطرف شده است و برای آقای آخوندی هم باید قدری صبر کنیم.

دیدار فراکسیون ها و مجامع استانی نمایندگان با رئیس جمهور و معاون اول ادامه می یابد

معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره‌ نتایج جلسات دولت با فراکسیون‌های مجلس تصریح کرد:‌ تاکنون جلسه هیات رئیسه فراکسیون امید و مستقلین ولایی و همچنین فراکسیون اهل سنت با آقای رئیس جمهور برگزار شده که در هر سه جلسه به مسائل کلی و کلان کشور پرداخته شده است. این جلسات، جلسات هم اندیشی است که به صورت گفت و گو برگزار شده و پیشنهادات نمایندگان مطرح می‌شود و رئیس‌جمهور هم نقطه‌نظرات خود را مطرح می‌کنند و بعد هم جمع بندی نهائی صورت می گیرد.

امیری در ادامه گفت :‌جلسات مجامع استانی با حضور معاون اول ئیس جمهور برگزار می‌شود. در این جلسات غالبا مسائل استانی و محلی مطرح می‌شود. در این جلسات استانداران هم حضور دارند و مشکلاتی از قبیل آب، حمل و نقل، فاضلاب و مسائل زیست محیطی و مسائل پیش آمده استانی مطرح می شود که آقای دکتر جهانگیری حل این مشکلات را در دستور کار دولت قرار ‌می‌دهد. به عنوان مثال خسارات اخیر ناشی از سرما و برف در مازندران در جلسه مجمع نمایندگان استان مازندران با معاون اول رئیس جمهور مطرح و دو روز بعد این موضوع در جلسه هیات دولت نیز مطرح و برای آن تصمیمات لازم گرفته شد.

معاون پارلمانی رئیس جمهور تاکید کرد:‌ این جلسات بسیار خوب است که ادامه می‌یابد. تاکنون هفت یا هشت جلسه مجمع استانی برگزار شده است و برای سایر استانها نیز این جلسات برگزار می‌شود. البته قرار شده است که معاون اول با فراکسیون ها هم جلسه داشته باشد که در همین راستا دکتر جهانگیری با فراکسیون مستقلین جلسه‌ای داشته است. بنای دولت تعامل با مجلس است و تلاش ما این است که این تعامل در حد اعلی شکل بگیرد و تجربه نشان داده است هر جا دولت و مجلس همراه هم بوده‌اند، کارهای کشور به خوبی اداره شده است.

امیری در پاسخ به این پرسش که جلسه مشترک دولت و مجلس چه زمانی برگزار می‌شود گفت:‌ معمولا این جلسات در ماه رمضان برگزار می‌شود البته در صورت ضرورت، چنین جلسه‌ای در غیر از ماه رمضان نیز برگزار می‌شود ولی اکنون چنین ضرورتی وجود ندارد.

دولت موافق افزایش تعداد نمایندگان مجلس است


امیری درباره‌ موضع دولت نسبت به افزایش تعداد نمایندگان مجلس اظهار کرد:‌ زمانی که من در وزارت کشور بودم مجلس چنین طرحی را تهیه کرد که آن طرح با نظر دولت تقریبا یکی بود و فقط اختلاف بر سر یک شهرستان در یک حوزه بود که این موضوع چندان اهمیتی ندارد که به خاطر آن با مجلس وارد چالش شویم. این طرح کماکان مورد قبول دولت است و چون نظر ما موافق است، نیازی نیست که لایحه تهیه کنیم. هر وقت این طرح در دستور کار مجلس قرار گیرد، نظر دولت مثبت است.

کارشناسی دقیقی در تهیه لایحه نظام پرداخت‌ها لازم است


وی درباره‌ لایحه اصلاح نظام پرداخت‌ها تصریح کرد:‌ وقتی بحث حقوق‌های نامتعارف مطرح شد، چند طرح ارائه شد که این طرح‌ها نیاز به دقت، جامعیت و کارشناسی بیشتر دارد. دولت با اساس این طرح ها موافق است اما چون طرح‌ها عمدتا در فضای ناشی از جنجال حقوق های نامتعارف مطرح شده بود، به فضای کارشناسی بیشتری نیاز داشت. دولت هم اقداماتی از جمله اصلاح قانون مدیریت خدمات کشوری را انجام داد. قبلا این قانون برای یکسان سازی پرداخت ها ارائه شد و قرار بود نظام‌های پرداخت مختلف و متفاوت را سامان دهد اما متاسفانه در عمل دستگاه‌های مختلف آنقدر به آن تخصیص زدند که دیگر کارایی لازم را نداشت.

معاون پارلمانی رئیس جمهور اظهار کرد:‌ حالا که بناست کار اساسی نسبت به نظام پرداخت‌ها انجام شود، لازم است کار کارشناسی دقیقی انجام شود ، نمی‌شود کسی که در اسکله نفتی در خلیج فارس کار می‌کند یا کارشناسی که از دانش بالایی برخوردار است با کسی که کار معمولی انجام می‌دهد را مثل هم ببینیم. نباید در این زمینه شتاب زده عمل کرد. در حال حاضر گروهی در حال بررسی لایحه خدمات کشوری هستند.

هر چهارشنبه روی پیش‌نویس لایحه جامع انتخابات کار می‌کنیم


امیری در پاسخ به این پرسش که لایحه جامع انتخابات در چه مرحله‌ای قرار دارد، تصریح کرد: بعد از ابلاغ سیاست‌های کلی انتخابات از سوی مقام معظم رهبری، لایحه جامع انتخابات که پیش از ابلاغ این سیاست‌ها تهیه شده بود، مجددا با این سیاست‌ها تطبیق داده شد و در حال حاضر این لایحه در دستور کار کمیسیون سیاسی و دفاعی دولت قرار دارد و هر چهارشنبه بر روی پیش نویس این لایحه کار می‌کنیم و در تلاشیم تا هر چه زودتر این لایحه نهایی شده و به مجلس ارائه شود.

​از برگزاری انتخابات الکترونیک شوراهای شهر و روستا حمایت می‌کنیم


امیری همچنین درباره‌ موضع دولت نسبت به برگزاری الکترونیک انتخابات شوراهای شهر و روستا گفت:‌ دولت از سرعت، دقت و شفافیت در کل انتخابات استقبال می‌کند. برگزاری انتخابات الکترونیک هم در سرعت، شفافیت و دقت انتخابات نقش مهمی دارد و ما هم از برگزاری انتخابات الکترونیک حمایت می‌کنیم.

وی در رابطه با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به شیوه الکترونیک هم تصریح کرد: ‌در انتخابات سال 94 مجلس شورای اسلامی به دلیل زمان کم ما با شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات الکترونیک به تصمیم مشترک نرسیدیم. در حال حاضر از 25 فرایند انتخابات، 23 فرایند بصورتالکترونیکی انجام می‌شود و فقط دو مرحله یعنی جایگزین کردن صندوق‌های الکترونیکی به جای صندوق های معمولی و شمارش الکترونیکی آرا باقی مانده است. ما این آمادگی را داریم که این دو مرحله را هم الکترونیک برگزار کنیم.

مصوبه تبدیل ریال به تومان باید به تایید مجلس برسد


معاون پارلمانی رئیس جمهور درباره‌ مصوبه دولت برای تبدیل ریال به تومان گفت: این تصمیم دولت به معنای حذف یک صفر نیست. الان زبانی که راجع به پول ملی صحبت می‌کنیم با آنچه می‌نویسیم تفاوت دارد که این اتفاق در هیچ کجای دنیا نمی‌افتد. تصمیم دولت به معنای یکسان کردن زبان نوشتن و گفتن و تعیین واحد پول کشور به تومان است. این مصوبه پیشنهاد بانک مرکزی و وزارت امور اقتصادی و دارایی بود که باید به مجلس فرستاده شود.

لایحه نظام رسانه‌ای در حال تهیه است


امیری در پایان درباره‌ لایحه نظام رسانه‌ای نیز گفت: متولی تهیه این لایحه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است و رئیس جمهور هم دستور لازم برای تهیه این لایحه را داده است. این لایحه در حال تهیه است البته شنیده‌ام این لایحه دربین خود اصحاب رسانه موافقان و مخالفانی دارد و هنوز خود اصحاب رسانه در این زمینه به جمع بندی نرسیده‌اند، اما در هر حال نظر اصحاب رسانه اخذ خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟