رئیس ستاد انتخابات کشور با اشاره به جزئیات برگزاری سه انتخابات همزمان در اردیبهشت ماه سال آینده، از فراهم شدن 200میلیون تعرفه اخذ رأی برای این انتخابات خبر داد و گفت: بر اساس قانون افرادی که 18سال تمام تا روز 29 اردیبهشت 96داشته باشند، می توانند در انتخابات آینده شرکت کنند و معیار ما 18سال تمام است.
«علی اصغر احمدی» در گفت و گو با خبرنگار « تابناک» با اشاره به آخرین اقدامات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات سال آینده، اظهار کرد: در سال آینده، 3 انتخابات ریاست جمهوری، شوراهای اسلامی شهر و روستا و انتخابات میان دوره ای مجلس در 4حوزه انتخابیه کشور برگزار خواهد شد.
استقرار 140 شعبه اخذ رأی در خارج از کشوروی افزود : انتخابات ریاست جمهوری در خارج از کشور نیز برای هموطنانمان برگزار میشود و 140شعبه اخذ رأی هم فراهم شده تا با کمک وزارت خارجه و همکارانمان در سفارتخانهها این انتخابات در خارج از کشور هم همزمان با داخل برگزار شود.
معاون سیاسی وزیر کشور با تأکید بر اینکه نزدیک به 53 تا 55 هزار شعبه اخذ رأی در کشور پیش بینی شده است، تصریح کرد: برای انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا هم حدود 65 هزار شعبه اخذ رأی در نظرگرفته شده، این انتخابات یک مرحله ای است، اما برای انتخابات ریاست جمهوری احتمال رسیدن به مرحله دوم وجود دارد که بلافاصله یک هفته پس از مرحله نخست خواهد بود.
پیشبینیهای لازم برای انتخابات مرحله دوم را انجام دادهایموی تصریح کرد: احتمال رسیدن به مرحله دوم انتخابات میان دوره ای مجلس شورای اسلامی نیز وجود دارد که بر این اساس پیش بینی لازم برای تهیه تعرفه شده است.
احمدی با بیان اینکه وزارت کشور به عنوان مجری انتخابات همه تلاش خود را برای هرچه بهتر برگزار شدن انتخابات خواهد کرد، گفت: تعرفه های انتخاباتی باید با ضریب اطمینان کامل تهیه شود؛ چرا که این تعرفه ها در مناطق مختلف کشور توزیع خواهند شد. بر این اساس حدود 200میلیون تعرفه برای مجموع انتخابات فراهم شده است.
اعلام آمار دقیق واجدان شرایط رأی دادن به زودی
رئیس ستاد انتخابات کشور درباره تعداد واجدین شرکت در انتخابات آینده نیز ادامه داد: در حال حاضر وزارت کشور با مسئولان مرکز آمار و ثبت احوال کشور جلساتی را برگزار کرده و این دو نهاد در حال پردازش اطلاعات هستند. تا آمار دقیقی را در این زمینه به ما ارائه کنند.
وی ابراز امیدواری کرد، در نیمه اسفند ماه دو نهاد مذکور (مرکز آمار و ثبت احوال کشور) آمار دقیق رأی دهندگان را در اختیار وزارت کشور قرار دهند.
رأی اولیها چه کسانی هستند؟احمدی در خصوص اینکه چه کسانی می توانند در انتخابات پیش رو شرکت کرده و به کاندیداهای مورد نظر خود رأی بدهند نیز یادآور شد: بر اساس قانون افرادی که 18سال تمام تا روز 29 اردیبهشت 96داشته باشند، می توانند در انتخابات آینده شرکت کنند و معیار ما 18سال تمام است.
وی با اشاره به تعداد رأی اولی هایی که می توانند در انتخابات پیش رو مشارکت داشته باشند و تعریفی که از رأی اولی ها می توان اراده کرد هم اظهار کرد: رأی اولی ها کسانی هستند که در 7 اسفند سال 94سن قانونی نداشته و در 29 اردیبهشت سال آینده به 18سال تمام میرسند.
آمار دقیق رأی اولیهامعاون سیاسی وزیر کشور اضافه کرد: پیش بینی ما برای رأی اولی ها حدود یک میلیون و 300 هزار نفر است که البته آمار دقیق پس از جلساتمان با مسئولان مرکز آمار و ثبت احوال اعلام خواهد شد.
وی همچنین درباره تعیین تکلیف انتخابات الکترونیکی و نیز جلساتی که تاکنون در این خصوص بین نهادهای تصمیم گیر برگزار شده است، تأکید کرد: بخشی از سخت افزار و صندوق های الکترونیکی تشخیص هویت در اختیارمان بوده، اما کافی نیست.
نمیتوان در همه نقاط کشور انتخابات الکترونیکی برگزار کرداحمدی افزود: با توجه به اینکه برگزاری انتخابات الکترونیکی به اعتبارات بالایی نیاز دارد و تنها 21 فرایند انتخابات قابلیت برگزاری الکترونیکی دارد، نمی توانیم در تمام نقاط کشور انتخابات سال آینده را الکترونیکی برگزار کنیم.
وی خاطرنشان کرد : تا به امروز جلسات کارشناسی را با اعضای هیأت نظارت مجلس و شورای نگهبان در همین راستا برگزار کردیم و این جلسات نیز ادامه خواهد داشت.
هنوز درباره شعبات اخذ رأی الکترونیکی توافق نکردهایمرئیس ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: تفاهم خوبی میان وزارت کشور و شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات آینده به صورت الکترونیکی به وجود آمده که امیدواریم با توافق شورای نگهبان و اعضای هیئت نظارت مجلس شعبات اخذ رأی الکترونیکی به نتیجه نهایی برسد.