السالوادور، کوچکترین کشور در مرکز امریکا، قانون منع استخراج معادن فلزی را در تلاش برای حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اجرا کرده است. این کشور برای اولین بار در جهان دست به چنین اقدامی زده است.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از Russia today، قانون جدید توسط 70 قانون گذار پشتیبانی شده و هرگونه اکتشاف، استخراج و فرآوری فلزات را در هر دو سطح گودال های باز و معادن را منع کرده است.
به نقل از فایننشال تایم، لینا پل وزیر محیط زیست پس از رای گیری در کنگره به خبرنگاران گفت، "این یک روز تاریخی در السالوادور می باشد. این یک روز تاریخی برای تمام جهان است ." وی افزود، "این کار گامی شجاعانه، فوق العاده و بسیار بزرگ به سمت حفاظت از محیط زیست در این کشور می باشد".
با توجه به داده های سازمان ملل متحد، سطح آلودگی محیط زیست در السالوادور یکی از بالاترین مقادیر در منطقه بوده و سطح دسترسی آب آشامیدنی نیز کمترین مقدار می باشد.
به نقل از نیویورک تایمز، آندرس مک کینلی، متخصص معدن و آب در دانشگاه مرکزی آمریکا در سالوادور اذعان کرد، "معدن صنعتی ست که اولین و نخستین قربانی آن آب می باشد. ما در حال صحبت کردن در مورد موضوعی هستیم که برای کشور حکم مرگ و زندگی را دارد". این قانون با وجود علاقه بین المللی به شرکت های استخراج معدن نقره و طلا به تصویب رسید.
در ماه اکتبر، السالوادور با طرح دعوی در دادگاه مرکز بین المللی بانک جهانی برای حل و فصل اختلافات سرمایه گذاری (ICSID) در برابر شرکت معادن استرالیا و کانادا، اوشن گلد، موفق و این شرکت را محکوم کرد.
السالوادور حدود شش میلیون نفر جمعیت داشته و تولید ناخالص داخلی آنها در حدود 25.9 میلیارد دلار میباشد.