بر اساس یک مطالعه منتشر شده در مجله علمی نیچر، تولید کالا در سراسر جهان موجب تولید آلودگی ای می شود که هرساله باعث مرگ صدها هزار نفر از مردم است.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از Russia today، هر سال بیش از 750 هزار نفر دچار مرگ زودرس بر اثر هوای آلوده می شود و این یعنی درحدود یک پنجم از 3.45 میلیون مرگ زودرس، از آلودگی هوا ناشی می شود.
به نقل از این گزارش، دوازده درصد از این مرگ و میر، حدود 411 هزارنفر، نتیجه آلودگی هوا در سراسر مرزهای ملی است.
آلودگی های زیست محیطی حاصل از تولید کالا، به طور عمده در آسیا که مرکز صادرات ارزان قیمت است، اتفاق می افتد. هر ساله حدود 500 هزار نفر به خاطر بیماری ناشی از مه دود در این قاره جان می سپارند که بیش از 200 هزار نفر چینی و بیش از 100 هزار نفر هندی می باشند.
تحقیقات نشان می دهد که، مجرمان اصلی پشت پرده این پدیده خریداران در غرب می باشند.
دابو گوان، اقتصاد دان تغییرات آب و هوایی در دانشگاه شرق آنجلیا اذعان کردند، "این دیگر یک مسئله محلی نیست". استیون دیویس، که یک دانشمند جوی در دانشگاه کالیفرنیا، ایروین است، به اسوشیتد پرس گفت،" ما نقش اصلی را در نابسامانی آب و هوای آن مناطق بازی می کنیم".
وی افزود ما از موقعیت مان به عنوان مصرف کنندکان راه دور، سوء استفاده کرده و باعث افزایش آلاینده ها در آن مناطق شده ایم".
با توجه به پژوهش های صورت گرفته، آلودگی هایی که چین و هند تولید می کنند به کشورهای دیگر نقل مکان کرده و جان بین 65 تا 75 هزار نفر از مردم در کشورهای دیگر را می گیرد.
دیویس افزود، آلودگی که از هند مهاجرت می کنند، جان افراد بیشتری را می گیرد، به این دلیل که آلودگی چین به سمت ژاپن و کره جنوبی و سپس به سمت اقیانوس آرام رفته و در نتیجه اثرات آن از بین می رود اما آلودگی هند به طور مستقیم به کشورهای همسایه و پر جمعیت تر حرکت می کنند.
دانشمندان می گویند تولید بیشتر محصولات محلی، همراه با قوانین سختگیرانه انتشار آلودگی می تواند به طور بالقوه باعث کاهش مرگ و میر شود.
با این حال، پیتر آدامز، کارشناس آلودگی هوا در دانشگاه کارنگی ملون پیتسبورگ ادعا می کند، تولیدات به احتمال زیاد در آسیا متمرکز می ماند. وی افزود، نوع دوستی مصرف کنندگان کاری را از پیش نخواهد برد.