وبگاه آمریکایی نوشت: ایران که با چالش دفع نیروهای دشمن مواجه بوده موفق شده محاسبات دشمنان را با توسعه و بکارگیری قابلیتهای نامتقارن و ادغام آن با نیروهای کلاسیکش برهم زند.
به گزارش فارس، وبگاه آمریکایی «وار ایز بورینگ» در تحلیلی پیرامون نبردهای نامتقارن و الگوگیری کشورهای مختلف،به منازعه تایوان با همسایگانش میپردازد.
این وبگاه در تحلیل خود با مثال زدن از «ایران» به عنوان یکی از الگوهای نبردهای نامتقارن نوشت: تایوان باید به خوبی مدل نبرد نامتقارن ایران برابر آمریکا را مطالعه کند.
بر اساس این گزارش، ایران نیز که با چالش دفع نیروهای آمریکا مواجه است ،موفق شده محاسبات ابتدایی ارتشهای آمریکا و کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس را با توسعه و بکارگیری قابلیتهای نامتقارن و ادغام آن با نیروهای کلاسیکش برهم زند.
ایران با بکارگیری انبوه قایقهای تندروی مجهز به موشکهای ضد کشتی و اژدر و ترکیب با پهپادهای ارزان قیمت دسترسی ناوگان دریایی آمریکا به خلیج فارس و دریای عمان را دشوار ساخته و حتی سامانه دفاع هوایی یک مهاجم را درهم شکند. این کشور همچنین بر توسعه قابلیتهای مینهای دریایی و سرعت توسعه آن تمرکز کرده است.
بر این اساس ،سامانه موشکی سطح به دریای ایران متحرک و دارای بردهای متفاوت بوده و با بهبود قدرت هدفگیری، آنها کشندهتر و شناسایی و انهدامشان دشوار شده است.
موشکهای برد کوتاه بالستیک ایران نیز با استتار میتوانند با دقت به نیروهای آمریکا مستقر در بنادر و پایگاههای هوایی شرکایش ضربه بزنند و مانع وقوع سناریوی سال 2002 تا 2003 که منجربه حمله به عراق شد، شوند.
این وبگاه نوشت: ایران بر سامانه دفاع موشکی نستا ارزان «اس -300 » که راهبرد مکمل نبردهای نامتقارن است نیز سرمایه گذاری کرده است. راهبرد بازدارندگی ایران در پی ایجاد نوعی وضعیت مبهم است به طوریکه برنامه ریزان و سیاستگذاران آمریکا از بکارگیری موفقیت آمیز نیروهای خود علیه این کشور در شک و تردید قرار گیرند. این راهبرد موجب شده تا آمریکا و شرکایش در درگیری محتمل با ایران در منطقه بازنگری کنند.
در انتهای این مطلب آمده است: تاکنون راهبرد ایرانیان به عنوان یک نیروی بازدارنده به ویژه از دریا و یا آسمان به طور قابل توجهی موثر بوده است.الگوی ایران در نبردهای نامتقارن درسهای خاص برای تایوان دارد.