در روز چهار شنبه، قیمت نفت به دلیل کاهش موجودی نفت آمریکا و در پی آن، کاهش عرضه نفت، افزایش یافت. در حالی قیمت نفت افزایش یافت که گزارش ها حاکی از افزایش تولید اعضای اوپک و عدم توانایی اوپک برای تعادل بخشیدن به بازار می باشد. در چنین وضعیتی که عرضه نفت دارد به بالاترین حد خود می رسد، دیروز نفت به کمترین قیمت خود در سال رسیده بود.
به گزارش
تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته، ۵۶ سنت افزایش یافت و این نفت در بازار بشکهای ۵۱.۰۲ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۴۸ سنت افزایش، بشکهای ۴۸.۱۴ دلار صورت گرفت.
این در حالی ست که در روز سه شنبه نفت وست تگزاس اینترمدیت ۲.۴ درصد کاهش قیمت داشت و به پایین ترین قیمت بسته شده خود از ۲۱ مارچ تا کنون رسید. همچنین دیروز، برنت نیز به کمترین قیمت خود در سال جاری رسید و هر آنچه را که از توافق اوپک به دست آورده بود، از کف داد و به کف قیمت خود در بعد از توافق رسید.
با این حال، تولید نفت خام ایالت متحده آمریکا نیز که در اوج خود از زمان اوت ۲۰۱۵ به سر می برد، کاهش یافت و گزارش ها حاکی از آن است که موجودی نفت آمریکا در هفته منتهی به ۲۸ آپریک ۴.۲ میلیون کاهش یافته و به ۵۲۸.۳ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی ست که تحلیل گرانی انتظار داشتند این کاهش موجودی ۲.۳ میلیون بشکه باشد.
دیروز، شرکت ملی نفت لیبی اعلام کرد که با توجه به برنامه ای برای بالا نگاه داشتن سطح تولید، این کشور تولید نفت خود را به بالای ۷۶۰ هزار بشکه در روز رسانده است که این مقدار، بیشترین مقدار ثبت شده از دسامبر ۲۰۱۴ است.
در هفته جاری، کاهش سریع تر از انتظارِ رشد بخش سازندگی چین در ماه آپریل نیز بر قیمت نفت تاثیر گذاشت. گزارشی رسمی که در روز یکشنبه منتشر شد نشان می دهد که نرخ تورم تولید کننده در چین کم شده است و تلاش سیاست گذاران برای کاهش خطرات مالی در اقصاد چین موجب کاهش تقاضا گردیده.
این در حالی ست که روز شنبه وزیر نفت ایران اعلام کرد کشورهای عضو سازمان اوپک و همچنین تولید کنندگان بیرون از آن درباره تمدید کاهش تولید نفت چراغ سبز نشان داده اند و تهران نیز از این مسئله حمایت می کند.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت در ماه «می» نشستی برگزار خواهد کرد تا درباره سیاست عرضه نفت مذاکره نمایند. با وجود کاهشی که هفته گذشته در قیمت های نفت به وجود آمده بود، با این حال روز جمعه قیمت این محصول شاهد افزایش دوباره بود و دلیل آن نیز امید به تصمیم اوپک درباره تمدید قرارداد کاهش تولید نفت خام تا زمانی که اشباع جهانی نفت کاهش یابد می باشد.
سازمان کشورهای صادر کننده نفت در 25 می، نشستی در ژنو برگزار می کند تا درباره تمدید مهار عرضه با کشورهای بیرون از گروه خود مذاکره کند. این کشورها در نیمه اول امسال باید روزانه حدود 1.8 میلیون بشکه از تولید خود را کاهش می دادند که دو سوم این میزان سهم اوپک بوده است.