سال گذشته همین موقع و پیش از آزادسازی کامل حلب، وضعیت پیچیده ای را در این شهر شاهد بودیم. در آن زمان درگیری شدیدی میان ارتش سوریه و محور مقاومت با تروریست های النصره و داعش در جریان بود. در میان توافقات آتش بسی میان طرفین در پی نقض آتش بس توسط عوامل تکفیری و حملات آنها به شهرک خانطومان، شماری از نیروی مستشاری کشورمان به شهادت رسیدند.
به گزارش «تابناک»؛ بنا بر آمار اعلام شده، در این فاجعه 13 تن شهید، 18 تن مجروح و 5 تا 6 تن از ایرانیان اسیر شدند. طبق آخرین اطلاعات موجود، پیکر بیشتر این شهیدان هنوز به کشور بازگردانده نشد.
هرچند شمار شهدای خان طومان بیشتر از این تعداد بود، چون بیشترین شمار شهدای این حملات وحشیانه از مازندران بود، نام خانطومان با نام شهدای مدافع حرم مازندران گره خورد.
تصاویری که خواهید دید، مردانی هستند اهل شمال که برای دفاع از حرم حضرت زینب (س) از دیار خویش هجرت کردند و در منطقه خان طومان سوریه حین مبارزه با تروریستهای تکفیری به شهادت رسیدند.
شهید علی عابدینی اهل فریدون کنار
شهید حسین مشتاقی اهل نکاء
شهید محمود دادمهر اهل ساری
شهید سید جواد اسدی اهل ساری
شهید رحیم کابلی اهل بهشهر
شهید بهمن قنبری اهل بهشهر
شهید سید رضا طاهر اهل بابل
شهید رضا حاجی زاده اهل آمل
شهید محمد بلباسی اهل قائم شهر
شهید جواد بریری اهل بابلسر
شهید حسن رجایی فر اهل بابل
خان طومان در فاصله ۱۰ تا ۱۵ کیلومتری جنوب حلب، به دلیل نزدیکی به اتوبان حلب ـ دمشق از اهمیت استراتژیک برخوردار است. این روستا در یک تپه واقع در شرق رودخانه قویق ساخته شده است. به گزارش دفتر مرکزی آمار سوریه در سال ۲۰۰۴، جمعیت خان طومان ۲۷۸۱ تن بوده است.
گفتنی است، منطقه خان طومان از جمله محورهای عملیاتی فعالی بود که همواره شاهد درگیری و نبردهای مسلحانه بین نیروهای سوری و گروههای تروریستی بود.
در نهایت؛ بدون شک، حادثه خان طومان و شهادت رزمندگان مقاومت ماندگار خواهد ماند. با شهادت و مجاهدت های شهدای خان طومان بود که پس از چندین سال نبرد سرنوشت ساز در حلب، این شهر کامل آزاد شد. آن ها با خون و شهادت خود، پیروزی را به ارمغان آوردند و خود را جاودانه ساختند.
بنابراین حلب نه صرفا با تجهیزات پیشرفته و پشتیبانی هوایی و توپخانه ای نیروهای ارتش سوریه بلکه با شجاعت و از خود گذشتگی شهدای مدافع حرم و به ویژه شهدای خان طومان محقق شد.