کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری گفت: روش مدیریت امروز کشور ما به حدود ۶۰ سال قبل بر میگردد و با این روش نمیتوان کشور را مدیریت کرد.
به گزارش «تابناک»، محمدباقر قالیباف کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری امشب(23 اردیبهشت) در برنامه گفت وگو ویزژه خبری با بیان اینکه موضوع جدی که امروز در کشور ما مطرح است و مردم از آن آسیب میبینند، بحران اقتصادی است گفت: وقتی از بحران اقتصادی صحبت میکنیم در حقیقت سه مشکل اساسی به نام بیکاری، رکود و گرانی وجود دارد.
وی افزود: این سه مشکل متصل به هم هستند و روی یکدیگری اثر دارند به اضافه اینکه باید با برنامه مدون و روشنی کار را پیش برد. میبینیم بعضی نامزدها مثل مناظره دیروز میگویند هر نامزد چه برنامه ای دارد. این سوال غلطی است چون کشور سند چشم انداز تا 1404 دارد که میثاق ملی ما است.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری خاطرنشان کرد: بر اساس این سند همه نخبگان کشور از دانشگاه ها، مدیران اجرایی و دولت های مختلف گرد هم آمدند و سیاست های کلی را بررسی و تصویب کردند و از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شده است. دولت و مجلس تلاش کردند و برنامه ششم را نوشته اند. اگر کسی بخواهد قانون را رعایت کند و قصدش اطلاعات و آدرس غلط دادن به مردم نباشد چه برنامهای می خواهد تنظیم کند؟ باید بگوید شیوه اجرای او برای تحقق این برنامه چه هست. بگذریم که دولت فعلی مصوبه مجلس را در مدت زمانی قانونی 15 روز ابلاغ نکرد و رئیس مجلس ابلاغ کرد.
قالیباف با بیان اینکه امشب از برنامه مدون به نام برنامه ششم صحبت میکنیم، گفت: آمارهای نشان می دهد حدود 3.5 میلیون نفر بیکار در کشور بر اساس یک ساعت کار در هفته وجود دارد و در دوره دولت یازدهم ،آمار 10.5 بیکاری به 12.5 افزایش پیدا کرد. متولدان سال 64 یک میلیون و 280 هزار نفر هستند و اگر دهه 64 تا 74 را متوسط بگیریم حدود یک میلیون و 200 هزار نفر هستند. به این معنی است که هر سال به صورت متوسط یک میلیون و 200 هزار نفر اضافه می شوند.
وی افزود: وقتی میگوییم میخواهیم 5 میلیون شغل اجرا کنیم هم بر اساس برنامه است و هم یک ضرورت است. سابقه بنده نشان داده است برنامه مدون ششم را بر اساس ایجاد 5 میلیون شعل را تحقق خواهیم داد. ما برای اینکار نیازمند سرمایه، نیروی کار و تکنولوژی هستیم. معتقدم هر سه این موارد را امروز در کشور داریم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات ریاستجمهوری تأکید کرد: ما در کشوری هستیم که یک درصد جغرافیا و یک درصد جمعیت دنیا داریم و این جمعیت ما نیز جوان و تحصیل کرده و با مهارت است اما در مقابل 5 درصد منابع را داریم . پس بحران کجا است که بیکاری داریم؟ به نظرم کلید اصلی و بحران در اجرا و تحقق و عملیاتی کردن این موارد است. کار به عمل بر آید به سخندانی نیست
قالیباف با بیان اینکه رویکرد خیلی مهم است که با چه مدیریتی این کار را انجام میدهیمف گفت: متاسفانه مدیریتی که امروز بر کشور حاکم است به رویکرد 60 سال قبل بر می گردد. با این مدیریت پیشرفت حاصل نمی شود. وقتی بحث میکنیم میگویند هر شغل 350 میلیون هزینه میخواهد اما رویکرد نسل چهارمی به ما سرعت میدهد، سرمایهها را ارزان میکند و هزینهها را کاهش میدهد.
وی افزود: به عنوان نمونه بعضی شرکت های دانش بنیان هستند که توزیع کالا را انجام میدهند. ببنید این ها انبار دارند، قبلا صدها هزار متر انبار احداث میکردند کالاها را دپو میکردند اما اینها واسطهها را حذف میکنند و عرضه و تقاضا را مدیریت میکنند. در حوزه حمل و نقل امروز مردم در تهران و سایر شهرها ببینید چطور راحت تاکسی درخواست می کنند، این با حداقل سرمایه صورت گرفته است و بنا براین تحول مدیریتی مهم است.