آخرین خبرها از عملیات آزادسازی موصل، حاکی از آن است که نیروهای عراقی در ادامه عملیات خود توانستند ناحیه قیروان را آزاد کنند و تنها ۴ کیلومترمربع از شهر «موصل» در اختیار داعش باقی مانده است که تا روزهای آینده کاملا آزاد خواهد شد.
به گزارش «تابناک»، درپی پیشرویهای ارتش عراق در شهر «موصل»، تنها ۴ کیلومترمربع از این شهر در اختیار گروه تروریستی داعش باقی مانده است.
شبکه خبری المیادین اعلام کرد که گروه تروریستی داعش، تنها کنترل 4 کیلومترمربع از منطقه قدیمی شهر «موصل» را دارد.
عملیات آزادسازی موصل، پایتخت خودخوانده گروه تروریستی داعش در عراق، از 26 مهر 1395 و با مشارکت دهها هزار تن از نیروهای ارتش و پلیس عراق و با همراهی نیروهای داوطلب مردمی و پیشمرگه کُرد آغاز شد و نیروهای عراقی بعد از حدود 100 روز شرق موصل را کامل آزاد کردند.
نیروهای عراقی عملیات آزادسازی بخش غربی موصل را از یکم اسفند 1395 شروع کردند و این عملیات همچنان ادامه دارد.
از سوی دیگر، «هادی العامری»، دبیرکل سازمان بدر در بیانیهای اعلام کرد: تشکیلات الحشد الشعبی و نیروی هوایی عراق ناحیه «القیروان و روستاهای خنیسی، امعامر و هزیل» را از دست گروه تروریستی داعش آزاد کردند.
وی افزود: عملیات شبانه آزادسازی نواحی و روستاهای یادشده سریع و برقآسا صورت گرفت.
نیروهای الحشد الشعبی از شش روز پیش عملیات نظامی گستردهای برای بازپسگیری ناحیه القیروان و روستاهای اطراف آن آغاز کردند.
احتمال درگیری حشد الشعبی و آمریکا
معاون رئیس حشد شعبی عراق تأکید کرد، جنگ در مرزهای این کشور با سوریه احتمالا حشد شعبی را به داخل خاک سوریه بکشاند.
ابومهدی المهندس، معاون رئیس حشد شعبی در مصاحبه با روزنامه الاخبار لبنان گفت: حشد شعبی تحت امر حیدر العبادی، نخستوزیر عراق است که از فرماندهی حشد خواسته به مرزها بروند.
وی گفت: تروریستهای داعش از مسیرهای موصل برای عبور از ترکیه و سپس به عراق استفاده میکنند. آنها از مرزهای ترکیه و سوریه و شهرهای البعاج، القیروان و تلعفر تا شهر موصل عبور میکنند. ما امروز بعد از اینکه خط دفاعیمان به خط نیروهای پیشمرگ در سنجار رسید، شهر تلعفر را کامل محاصره کردیم و بعد از آزادی شهر القیروان به البعاج و مرزهای سوریه خواهیم رفت.
ابومهدی المهندس تعقیب نیروهای داعش در داخل مرزهای سوریه را نیز بعید ندانست و به اظهارات حیدر العبادی، نخستوزیر عراق و فالح الفیاض، مشاور امنیت ملی این کشور در این باره اشاره کرد.
وی افزود: ما به حق طبیعی و قطعی خود درباره مقابله با تروریسم در سوریه پایبند هستیم. از بین بردن تروریسم، تنها از طریق هماهنگی و توافق میان بغداد و دمشق ممکن است. عراق سوریه را یک کشور دارای حاکمیت و مشروع میداند.
المهندس درباره امکان رفتن به الانبار برای بازپسگیری شهرهای عنه، راوه و القائم گفت: طرحی برای حفظ تمامی مرزها وجود دارد. اگر فرماندهی کل از ما بخواهد به آنجا خواهیم رفت و اگر دولت بتواند تمامی مرزها را حفظ کند نیازی به رفتن به آنجا نیست. اقدامات حشد شعبی در راستای اقدامات فرماندهی مشترک است.
وی گفت: طرح قدیمی آمریکا سیطره بر منطقه است. بیشتر عراقیها مخالف حضور آمریکا هستند. آنچه ائتلاف ضد داعش به طور کلی و آمریکا انجام میدهند، بی فایده است و عراق نیازی به آن ندارد و در واقع نیازی به آنها نیست. ما مخالف حضور نیروهای خارجی چه نظامی و چه امنیتی هستیم. حضور خارجی خط قرمزی است که روی حاکمیت تأثیر میگذارد. درگیری میان نیروهای حشد شعبی و نیروهای آمریکایی در صورت تجاوز به حاکمیت عراق ممکن است. تاکنون چنین مسألهای رخ نداده و فرماندهی عملیات مشترک اجازه چنین تنشهایی را نمیدهد.
وی گفت: حشد شعبی امکان ندارد وارد سیاست شود، بلکه ما باید از روند سیاسی حمایت کنیم و وارد رقابت سیاسی نشویم.
احتمالا دلیل نخست خدشهدار کردن چهره حشد شعبی از سوی رسانههای غربی و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، نقش ایران در تشکیل آن است. المهندس نه تنها این را انکار نمیکند بلکه در حد افتخار به آن اذعان دارد. وی میگوید: ایران در دوره حکومت نظام سابق نقش بزرگی در میزبانی از شیعیان، سنیها و کردها داشت. در تأسیس نیروهای مبارز ما و ارتقای آنها مثل سازمان بدر نقش زیادی داشت. بعد از سقوط نظام صدام، ایران از نظر مالی و سیاسی به عراق کمک کرد. زمانی که عراقیها ندای مرجعیت را پاسخ دادند، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران نقش آشکاری در آموزش نیروهای ما داشت.
وی درباره روابط با لبنان و عماد مغنیه و مصطفی بدرالدین از فرماندهان حزب الله که در سوریه به شهادت رسیدند، صحبت کرد. المهندس گفت: رابطه من با این دو و بقیه برادران مقاومت و سید حسن نصرالله، دبیر کل حزب الله لبنان یک رابطه قدیمی است. عماد مغنیه و مصطفی بدرالدین نخستین گروههای مقامت علیه اشغال را آموزش دادند. مشارکت حزب الله به عنوان مشاور در جنگ علیه داعش بسیار مهم است. نصرالله با اطلاع و موافقت دولت عراق، جوانانی را به اینجا فرستاد.
وی اتهامات علیه حشد شعبی درباره نقض حقوق بشر را ادعا دانست و گفت: حشد شعبی این مسائل را از طریق دستگاه امنیتی با دقت بررسی میکند و ما آماده تحقیقات در این باره هستیم. ما که جان خود را فدا میکنیم، چگونه ممکن است مرتکب جنایت شویم و چرا مردم را برباییم. ما تا به این لحظه مرتکب هیچ اقدام خارج از قانونی نشدهایم.
تلاش کردستان عراق برای تشکیل نیروی هوایی کردستان عراق تلاش دارد با کمک آمریکا، انگلیس و آلمان، شاکله پیشمرگه را بازسازی کند.
ژنرال «بختیار محمد» از فرماندهان بلندپایه پیشمرگه میگوید که تلاشهایی در حال صورت گرفتن است تا پیشمرگه دارای نیروی هوایی شود و همچنین سازماندهی آن به مثابه یک ارتش کلاسیک تغییر یابد.
این فرمانده پیشمرگه در گفتوگو با پایگاه خبری کردستان 24، گفت: تلاش میشود شاکله پیشمرگه همانند ارتش کشورهای عضو ناتو شود.
به گفته وی، در این راه یک تیم نظامی ویژه از وزارت دفاع آمریکا، انگلیس و آلمان، به پیشمرگه کمک میکنند و خرید بالگردهای نظامی مهمترین گام برای بازسازی پیشمرگه است.
«محمد» از اعضای کمیته بازسازی پیشمرگه نیز به کردستان 24 گفته است که انگلیس، آمریکا و آلمان برای تشکیل نیروی هوایی، به پیشمرگه کمک خواهند کرد.
او افزود: این گام همچنان منتظر موافقت ریاست اقلیم کردستان عراق و پس از موافقت وی وارد فاز اجرایی خواهد شد و نیروهای ائتلاف بینالمللی پس از آن به ما بالگردهای نظامی خواهند داد.
کردستان 24 در ادامه مینویسد، پیشبینی میشود تا پایان سال جاری میلادی، تشکیل نیروی هوایی پیشمرگه وارد مرحله اجرایی شود.
در این راستا، شورای وزیران کردستان با پروژهی بازسازی پیشمرگه موافقت کرده است.
این پایگاه خبری درباره اینکه دولت بغداد چه نظری در این باره دارد، چیزی ننوشته؛ اما به نظر نمیآید دولت مرکزی عراق با تشکیل نیروی هوایی پیشمرگه موافقت کند؛ اتفاقی که در صورت رخ دادن میتواند بحران میان بغداد و اربیل را افزایش دهد.
گفتنی است، کردستان عراق تلاش دارد تا پایان سال جاری میلادی همهپرسی جدایی از عراق را برگزار کند.
آغاز عملیات گسترده نظامی در دیالی عراق فرمانده عملیات دجله عراق از آغاز عملیات گسترده نظامی در شمال شرقی استان دیالی خبر داد.
سرلشکر ستاد مزهر العزوای امروز سه شنبه افزود: این عملیات برای تعقیب هسته های گروه تروریستی داعش از سه محور آغاز شده است.
وی تصریح کرد: نیروهای امنیتی مشترک این عملیات را در مناطق حدفاصل ناحیه قره تپه و تپه های حمرین اجرا می کنند.
العزاوی خاطرنشان کرد: هدف از این عملیات یافتن هسته های داعش و پایان دادن به این گروه تروریستی و تأمین امنیت مناطق اطراف است.
فرماندهی عملیات دجله طی ماه های گذشته چندین عملیات گسترده را در مناطق مختلف دیالی برای انهدام هسته های داعش انجام داده است.