از زمانی که «دونالد ترامپ» به ریاستجمهوری آمریکا انتخاب شده، کنگره این کشور راه را برای افزایش فشارها بر حزبالله بازتر میبیند و اکنون در حال بررسی تحریمهای بانکی جدید برای مقابله با این جنبش است.
به گزارش خبرگزاری فارس، حملات و اقدامات آمریکا که حزبالله را هدف قرار میدهد و در ظاهر، قضایی و در مضمون، سیاسی به نظر میرسد، موضوع جدیدی نیست.
«الاخبار» در گزارشی در این باره نوشت: کنگره آمریکا تحریمهایی علیه همه کسانی که با حزبالله در تعامل هستند یا به این جنبش کمک میکنند، وضع میکند و اخیرا برای افزایش فشارها بر بانکهای لبنانی در این چارچوب آماده میشود.
طی جلسه کمیته روابط خارجی کنگره آمریکا که در 8 ژوئن با عنوان «حمله به شبکه مالی حزبالله؛ گزینههایی برای سیاست ایالات متحده آمریکا» برگزار شد، مسئولان و کارشناسان آمریکایی درباره چگونگی مقابله با حزبالله در دوره بعد، صحبت و دیدگاههایشان را پیرامون وضعیت فعلی این جنبش ارائه کردند و در ادامه پیشنهادهایشان درباره تحریمهای مالی که باید علیه حزبالله وضع شود را دادند.
کمیته مذکور در حال حاضر از 25 سناتور از حزب جمهوری خواه به علاوه رئیس و 20 سناتور از حزب دموکرات به علاوه نائبرئیس تشکیل شده است.
الاخبار نوشت سخنانی که در این نشست گفته شده ، به شرح زیر است :
اول: یک جریان متشکل از سیاستمداران، اعضای سازمان اطلاعات و قانونگذاران آمریکایی معتقدند که رئیسجمهور شدن «دونالد ترامپ» این فرصت را به وجود آورده که با شدت و خشونت هر چه بیشتر به مقابله با حزبالله در لبنان، جهان، آمریکای لاتین و به شکل ویژه، آفریقا رفت.
دوم: آمریکاییهای معتقدند سختگیری در وضع تحریمهای مالی علیه حزب الله و حامیان و دوستان آن، نتیجهبخش بوده و طبیعتا انتظار میرود که این تحریمها و فشارها بیشتر شود و این موضوع ، اعمال فشار بیشتری بر بانکهای لبنانی را میطلبد.
سوم: تصمیمگیرندگان آمریکا در زمینه مبارزه با ترروریسم معتقدند که حزب الله از یک جهت، در بحران مالی بیسابقه قرار دارد و از سوی دیگر با هزینههای سنگین جنگ در سوریه روبروست ، در حال از دست دادن محبوبیت مردمی خود در لبنان، منطقه و کشورهای عربی است و در نتیجه آمریکا باید برای رشد گروههای معارض با حزبالله خصوصا شیعهها، تلاش کند.
سناتور جمهوریخواه «اد رویس» رییس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا جلسه یاد شده را اینگونه آغاز کرد: حزبالله «نوک پیکان» مقابله ایران با اسرائیل است؛ سال 2006 در حیفا بود زمانی که حزبالله ، اسرائیل را با 10000 موشک هدف قرار گرفت و اکنون با گذشت 11 سال از آن زمان، حزب الله زاردخانهای با 110 هزار موشک دارد که تکنولوژی پیشرفتهتری هم دارند.
رویس در ادامه از توافق هستهای ایران و 5+1 که مورد حمایت حزب دموکرات آمریکاست انتقاد کرد و گفت حزبالله یکی از اصلیترین طرفهایی است که از این موضوع نفع میبرد. وی افزود: اما از 2015 که آمریکا، تحریمها را علیه حزب الله وضع کرده شاهد بدترین بحران مالی این جنبش از دهها سال پیش تا کنون بودهایم.
ذکر این نکته ضروری است که رویس در سخنان خود هیچ اشارهای به گروههای داعش و النصره یا هر گروه دیگری که شورای امنیت آنها را تروریستی اعلام کرده، نکرد.