تأملی بر اظهارنظر عجیب سرپرست حجاج ایرانی؛

حجاج ایرانی را ابزار سنجش حسن نیت سعودی‌ها نکنید!

به راستی اگر خدای ناکرده در مراسم حج سال جاری، اتفاقی برای زائران ایرانی بیفتد، چه نهاد یا سازمانی، مسئولیت آن را بر عهده خواهد گرفت؟ به بیان بهتر و بر اساس سابقه بد عربستان در سال های گذشته، اگر این کشور در این آزمایش خوب ظاهر نشود، چه کسانی مسئولیت خسارات احتمالی را بر عهده خواهند گرفت؟
کد خبر: ۷۰۸۶۲۳
|
۱۲ تير ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷ 03 July 2017
|
24264 بازدید
|
سرانجام پس از یک سال توقف اعزام زائران ایرانی به حج و با توجه به رایزنی هایی که مقامات دو کشور در ماه های اخیر با یکدیگر داشتند، اعزام زائران ایرانی به خانه خدا مورد توافق طرفین قرار گرفت؛ توافقی که هرچند گفته می شود، در آن همه پیش شرط های ایران به تأیید طرف عربستانی رسیده، برخی اظهارنظرها پیرامون آن، به شدت نگران کننده به نظر می‌رسد. مثل سخنان اخیر نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت کشورمان که موسم حج پیش روی را فرصتی برای آزمایش سعودی ها عنوان می‌کند!

به گزارش «تابناک»، هرچند همه بررسی‌ها پیرامون حادثه تلخ منا و شهادت شمار بسیاری از زائران ایرانی در مراسم حج دو سال پیش، گویای قصور و سهل انگاری آشکار سعودی‌ها در برگزاری صحیح این مراسم بود و انتظار می رفت، حکام این کشور ضمن پذیرش قصور و خطاهایشان در این باره، نسبت به جبران آن اقدام کنند، اما این گونه نشد.

موضوعی که حتی برگزاری نشست هایی میان مقامات دو طرف، به حصول توافق میان مقامات کشورمان و طرف سعودی بر سر موضوعاتی مانند مشخص کردن مقصر و جبران خسارت‌های حادثه منا و نیز ارائه تضمین های امنیتی لازم برای سلامت زائران ایرانی، منجر نشد تا مراسم حج سال گذشته، بی حضور زائران ایرانی برگزار شود.

این در حالی است که در ماه های گذشته تلاش ها برای رسیدن به یک نقطه مشترک و ازسرگیری اعزام زائر به خانه خدا از سوی مسئولان ایرانی جدی دنبال شد و سرانجام به توافقی رسید که بر اساس آن، اعزام زائران ایرانی خانه خدا از سر گرفته خواهد شد؛ با این ملاحظه که هنوز پرونده فرودگاه جده و تعرض به زائران ایرانی فرجام نیافته و بر اساس تصمیم مسئولان کشورمان برای توقف اعزام زائران حج عمره تا تنبیه خاطیان آن پرونده، هیچ زائر ایرانی برای حج عمره مشرف نخواهد شد.

مسئولان سازمان حج و زیارت تأکید دارند، رایزنی ها برای حضور زائران ایرانی در حج تمتع، به دعوت و پیشنهاد طرف عربستانی آغاز شد و طی آن، تمام پیش شرط های ایران، مانند تأمین عزت، امنيت و حرمت زائر ايراني، مورد تضمین عربستانی‌ها قرار گرفته است؛ ادعایی که البته سخنان اخیر یکی از مقامات مسئول کشورمان در این زمینه، ابهام هایی ایجاد می‌کند.

حجت‌الاسلام والمسلمين سيد‌علي قاضي‌عسکر، نماینده ولی فقیه در سازمان حج و زیارت، روز گذشته با بیان اینکه در مذاکره با عربستان از مواضع خود عقب نشيني نکرديم، گفت: «در اين سفر حج تمتع دولت سعودي را آزمايش مي‌کنيم.»

وی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به ضرورت برگزاری مراسم حج و به تبع آن اعزام زائران ایرانی به عربستان تأکید کرد: «حادثه منا حادثه تلخي بود، اما مگر می شود به‌ خاطر يک حادثه، حج را تعطيل کرد؟ بنابراين، نبايد به حرف‌هاي زده شده اعتنا کرد، زيرا اعزام به حج تصميم نظام است و ما تأکيد کرديم بايد با تمام زائران ايراني با عزت و احترام رفتار شود.»

این سخنان در حالی بیان می‌شود که بسیاری از مردم کشورمان، نگران تکرار حوادث تلخ و شوم گذشته هستند و این ابهام ذهنشان را به خود مشغول کرده که آیا می‌توان به جای دریافت تضمین های لازم در توافق سازمان حج و زیارت کشورمان با عربستانی‌ها، به جایی رسید که بحث آزمودن عربستانی‌ها را پیش کشید؟

به راستی چگونه می‌توان پذیرفت جمع زیادی از زائران ایرانی که قصدشان از سفر به عربستان، بجا آوردن فریضه واجب دینی‌ است، دست مایه‌ای برای آزمایش حسن نیست کشوری قرار گیرند که در سال های گذشته، بارها سوء ظنشان به ایران را اثبات کرده‌اند و در جریان کشتار منا، حتی در بازگرداندن پیکر مطهر شهدا، کارشکنی و مخالفت می‌کردند؟

آیا انتظار داریم حکام سعودی که در شرایط عادی نیز به دنبال بهانه‌های واهی برای ایجاد تنش با ایران هستند و از هر فرصتی برای تنش‌زایی بهره می‌برند، از آزمایشی که با سفر حج برایشان تدارک دیده‌ایم، موفق بیرون بیایند؟ آن هم در شرایطی که می‌دانیم پس از فاجعه منا نیز حاضر نشدند قصور و سهل انگاری های خونین خود بر عهده گرفته، از ایرانیان و دیگر مسلمانان جهان عذرخواهی کرده و دست کم با پرداخت دیه، گوشه‌ای از خسارت های به بار آورده را جبران کنند!

بنابراین، آیا جا ندارد از سرپرست کاروان حج کشورمان بپرسیم به جز دریافت تضمین های لازم، می‌توان به شکل دیگری به کشوری که چنین خطاهای خونین و فاحشی را بر عهده نمی‌گیرد و علاوه بر آن، بیش از هر زمانی به دنبال تنش آفرینی با کشورمان است، حجاج ایرانی را روانه خاکشان کرد و پای مسائلی مانند سنجش و آزمایش ایشان را پیش کشید؟

اگر خدای ناکرده در مراسم حج سال جاری اتفاقی برای زائران ایرانی بیفتد، چه نهاد یا سازمانی مسئولیت آن را بر عهده خواهد گرفت؟ به بیان بهتر و بر اساس سابقه بد عربستان در سال های گذشته، اگر این کشور در این آزمایش خوب ظاهر نشود، مسئولیت خسارات احتمالی را چه کسانی بر عهده خواهند گرفت؟

آیا منطقی، اصولی و شایسته تر آن نیست که به جای بیان این مطالب نگران کننده، درباره تضمین های دریافت شده از سعودی ها برای سلامت و احترام زائران ایرانی خانه خدا، با مردم کشورمان سخن بگوییم یا اگر در این باره به اطمینان صد در صدی نرسیده‌ایم، در ماه های باقی مانده تا موسم حج، نسبت به دریافت تضمین های لازم اقدام کرده یا تصمیم دیگری  بگیریم؟!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹۷
وحید
|
United States of America
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
کو گوش شنوا
کو گوش شنوا
کو گوش شنوا
همه ما میدونیم اکثر پول حجاج ایرانی عمدا صرف هزینه جنگ با اسلام میشه ولی بازم میریم...من نمیدونم چقدر باید هزینه انسانی بدیم تا بفهمیم رفتن به حج کار درستی نیست در شرایط فعلی؟
یکی از استدلالهای حضرات اینه که اونجا باید اسلام تشیع و ... به دیگر افراد ممالک اسلامی نشون بدیم برادر من ما مسلمون بودن خودمون رو تو حمایت از آرمان فلسطین تو جنگ 22 و 33 روزه تو جنگ مستمر با داعش تو موشک باران داعش تو جنگ در بوسنی و .... نشون دادیم اگه کسی بعد از این همه نشانه هنوز ما رو نشناسه دیگر نخواهد شناخت ...جون جدتون پول ما رو تو حلقوم آل سفیان نریزید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
ایشان مسئولیت جان مردم را قبول کردند خدای نکرده اتفاقی افتاد باید محاکمه شود اما سئوال اینست واقعا مردم تو این شرایط می خواهند بروند ؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
دردی است که دوا ندارد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
شرط مستطیع بودن جهت رفتن به حج استطاعت مالی وجانی و امنیت راه است درصورتیکه افراد دوشرط اول را داشته باشند در سفر حج امنیت وجود ندارد بنابراین هیچ کس مستطیع نیست
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۶ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
مسئول محترم حج اگه میخواهید حسن نیت آنها را بسنجید لااقل با اعزام یک کاروان صد نفری حج عمره این کار را بکنید نه با اعزام دهها هزار نفر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
دعوت که از تمام کشورها انجام میشود در شرایط فعلی بهتر است برای جلوگیری از تنش بین ایران وعربستان از رفتن حج صرفنظر کرد قطعا چنانچه اتفاقی برای زائران ایجاد شود مجبوریم پاسخ دهیم درست چیزیکه امریکا واسرائیل منتظرش هستند بنظر تدبیر بیشتر لازم است برخی تصور میکنند در شرایط فعلی ممکنه است باعث اتحاد شود این زمینه الان وجود ندارد بنده سی سفر حج رفته ام وکاملا با روحیه انها توجیه هستم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
سلام. خوش به حال تو که اینقدر با سعودی ها ارتباط داشتی.حالا نمی شد پول ای ن سی سفر رو نریزی تو دخل سعودی ها برای کشتار انسانهای بیگناه و یه مدرسه در مناطق محروم که دیوارهاش داره رو سر بچه ها و کودکان معصوم خودمون تخریب می شه بسازی؟؟؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
خوب نرید حج مگه چی میشه - فقط جیب سازمان حج و عربها پر می کنید
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۲۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
آخه به کی باید بگیم... ما میخواهیم بریم حج و فوقش اینه که به درگ واصل میشیم. به هیچ کسی هم مربوط نیست. چرا حسودی میکنید؟؟؟ هان
علیرضا
| Germany |
۱۷:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
کسی که با این شرایط بازهم دوستا داره بره و با پولش آتش و خون بسر کودکان یمنی بریزه همون بهتر که بره خونش هم گردن خودش .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۳
سازمان حج تعدادی روانشناس جهت درمان احتمالی حجاج!! استخدام نماید. آنها نه تنها خیانت می کنند بلکه با آبروی کشورمان نیز بازی می کنند.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۹ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
متاسفانه تا بوده چنین بوده ، چرا تا به حال هیچ اتفاقی برای مسئولین حج نیافته است. مردم و حجاج ایرانی شده اند گوشت قربانی. امسال که دیگه خدا میداند چه خواهد شد.
آبی
|
Iraq
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
آزموده را ازمودن خطاست با جان مردم بازی نکنید ای خدا از دست اینا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
توی این شرایط هرکس بره حج همون حقشه موش آزمایشگاهی باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
دو سوال اساسی این مقاله که جناب قاضی عسگر باید جواب تضمین دار دهد و آنهم تضمین عملی و نه شفاهی:
1- از سرپرست کاروان حج کشورمان بپرسیم آیا جز دریافت تضمین های لازم، می‌توان به شکل دیگری به کشوری که چنین خطاهای خونین و فاحشی را بر عهده نمی‌گیرد و علاوه بر آن، بیش از هر زمانی به دنبال تنش آفرینی با کشورمان است، حجاج ایرانی را روانه خاکشان نمود و پای مسائلی مانند سنجش و آزمایش ایشان را پیش کشید؟
2- اگر خدای ناکرده در مراسم حج سال جاری اتفاقی برای زائران ایرانی رخ دهد، چه نهاد یا سازمانی مسئولیت آن را بر عهده خواهد گرفت؟ به بیان بهتر و بر اساس سابقه بد عربستان در سال های گذشته، اگر این کشور در این آزمایش خوب ظاهر نشود، مسئولیت خسارت های احتمالی را چه کسانی بر عهده خواهند گرفت؟
نیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۴/۱۲
منفعت یک سری به اعزامه
میدونین خودشون چقدر کاروان دارن؟چقدر سرمایه گذاری کردن اونجا؟
بایدم دنبال اعزام باشن.
به نظرم هر کی بره اونجا و اتفاقی واسشون افتاد.مردم ایران اصلا نباید ناراحت بشن و اشک بریزن.
باید فکر کنن که یک ایرانی رفته داعشی شده و کشته شده.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟