مروری بر روزنامه‌های دوشنبه نهم مردادماه؛

رودربایستی با روحانی ممنوع/ پست جدید مولاوردی در کابینه دوازدهم/مقتدی صدر در باغ سبز عربستان/رویکرد جدید ناطق نوری/آب‌تنی در آب‌ آشامیدنی/صنعت در حال قیچی شدن

سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران حج امسال، آخرین خبر‌ها از پرونده قاتلان بنیتا و آتنا، پرونده حسین فریدون و حمید بقایی در صفحه نخست برخی روزنامه‌های امروز منعکس شده است. دیدار رؤسای سه قوه و بحث‌های مطرح در آن و ادامه گمانه زنی‌ها از کابینه آینده نیز از دیگر موضوعات گزارش‌های امروز روزنامه‌هاست.
کد خبر: ۷۱۷۱۳۴
|
۰۹ مرداد ۱۳۹۶ - ۰۳:۱۹ 31 July 2017
|
14509 بازدید
روزنامه‌های امروز نهم مردادماه، علاوه بر بازتاب سخنان روز گذشته مقام معظم رهبری در دیدار با کارگزاران حج امسال و مسئولیت مربوطه به بازتاب آخرین اخبار قضایی که دیروز در نشست خبری حجت الاسلام محسنی اژه‌ای مطرح شد، پرداخته اند. آخرین خبر‌ها از پرونده قاتلان بنیتا و آتنا، پرونده حسین فریدون و حمید بقایی در صفحه نخست برخی روزنامه‌های امروز منعکس شده است. دیدار رؤسای سه قوه و بحث‌های مطرح در آن و ادامه گمانه زنی‌ها از کابینه آینده نیز از دیگر موضوعات گزارش‌های امروز روزنامه‌هاست.
 
به گزارش «تابناک»، روزنامه‌های امروز در حالی منتشر شدند که دیدار رؤسای سه قوه و مباحث مطرح در آن در بیشتر آنها، جزو خبرهای اصلی روز محسوب می‌شود. عنوان فصل همدلی و همکاری فرا رسیده، جمله‌ای است که بیشتر روزنامه‌ها از آن برای پوشش خروجی این جلسه در تیترهای خود بهره برده اند. 
 
روزنامه‌های اصلاح طلب با بازتاب دیدگاه‌های انتقادی شخصیت‌های اصلاح طلب نسبت به اخبار منتشره درباره چینش نهایی کابینه نسبت به این موضوع تغییر لحن نسبی داده اند و بر خلاف روزهای گذشته، گزارش‌ها و یادداشت هایی مطالبه گرانه‌تر منتشر کرده اند. تقریبا همه روزنامه‌های امروز بیانات روز گذشته مقام معظم رهبری با عنوان «امنیت، عزت و آسایش حجاج باید محفوظ بماند» را در صفحات نخست خود جای دادند. 
 
در ادامه به مرور برخی موضوعات دیگر که در روزنامه‌های امروز منتشر شده است، می‌پردازیم:

رودربایستی با روحانی ممنوع
 
شرق در گزارشی، اظهارات روز گذشته عبدالله نوری را منعکس کرده است. این روزنامه در گزارشی با نام رودربایستی با روحانی ممنوع نوشته است: عبدالله نوری در دیدار با اعضای شورای مرکزی و شورای عمومی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و علوم‌پزشکی، در سخنانی با تشریح برخی محدودیت‌های حسن روحانی در تشکیل کابینه جدید، نسبت به برخی اخبار و شایعات درباره چینش کابینه‌ای مغایر با مطالبات مردم، اظهار نگرانی کرد.
عناوین اخبار روزنامه شرق در روز دوشنبه ۹ مرداد :
او در بخشی از سخنان خود گفت: «چنانچه آقای روحانی با اطرافیان خود رودربایستی داشته باشد، اصلاح‌طلبان نباید با ایشان رودربایستی داشته باشند. باید صریح و منطقی و البته محترمانه سخن بگویند و هر نکته‌ای را که لازم باشد، در راستای مصالح کشور و خود ایشان بیان کنند». او همچنین در قالب توصیه‌ای خطاب به آقای روحانی گفت: «ایشان هر زمان احساس کرد برای جلب رضایت جریانی که عمدتا در تقابل با او است، باید ملاحظاتی را در نظر بگیرد، بلافاصله به این بیندیشد که جامعه و بدنه اجتماعی که پشتیبانان واقعی او در شرایط حساس، به‌ویژه در انتخابات بوده‌اند هم، درحال نگاه‌کردن به او و عملکردش هستند». 
 
عبدالله نوری در پاسخ به دغدغه برخی از دانشجویان برای حفظ هویت نقادانه اصلاحات، تصریح کرد: ‏‏ «هویت اصلاح‌طلبی مستقل است و به اشخاص گره نخورده است. اصلاح‌طلبان، چون ‏تشخیص داده‌اند حضور آقای روحانی به نفع کشور و منافع ملی است از ایشان حمایت کرده‌اند، اما معنایش این ‏نیست که با همه اقدامات آقای روحانی موافق هستند و نقدی ندارند. اصلاح‏طلبان در دفاع از آرمان‌هایشان و خواست اکثریت که هزینه‌های بسیار زیادی برایش ‏پرداخته و می‌پردازند، باید پایدار باشند. اصلاح‌طلبان همیشه باید از توقعات و انتظارات اصلاح‏طلبانه در مسیر بهبودخواهی دفاع کنند. قدرت اصلاحات، به بدنه آن که همانا ‏عموم جامعه است، تعلق دارد و نباید این بدنه گسترده اجتماعی فکر کند اصلاح‌طلبان از آن به‌عنوان ابزاری برای ‏رسیدن عده‌ای به قدرت بهره می‌برند. بنابراین، نقد عملکرد رئیس‌جمهور و دولت باید صادقانه، شفاف، صریح و البته خیرخواهانه و بدون حب‌وبغض انجام شود. اهداف و برنامه‌های اصلاح‌طلبان ممکن است فراتر از عملکرد دولت باشد، ‏اما طرح توقعات حداقلی برای این است که بی‌جهت سطح انتظارات جامعه بالا نرود، چراکه دامن‌زدن ‏به توقعات به ناامیدی منجر می‌شود.»

مقتدی صدر در باغ سبز عربستان
 
 اعتماد در شماره امروز خود به سفر اخیر مقتدا صدر به عربستان و دیدار او با ولیعهد این کشور پرداخته و از آثار احتمالی این دیدار نوشته است: دفتر مقتدی صدر اعلام کرد که رئیس جریان صدر روز یکشنبه به دعوت رسمی عربستان راهی این کشور شده است. این نخستین سفر صدر به عربستان بعد از حدود ١١ سال است. او آخرین بار سال ٢٠٠٦ به این کشور سفر کرده بود. رسانه‌های سعودی گزارش دادند که ثامر السبهان، سفیر پیشین و جنجالی عربستان در عراق که در حال حاضر وزیر مشاور دولت در امور مربوط به خلیج فارس است در فرودگاه جده به استقبال صدر رفت. دفتر مقتدی صدر اعلام کرد او قرار است در جریان حضورش در عربستان با شماری از مسوولان سعودی دیدار و گفت‌وگو کند. در بیانیه دفتر صدر آمده که گشایش مثبتی در روابط عربستان و عراق به وجود آمده که امیدواریم به کاهش میزان طایفه‌گرایی در منطقه عربی و اسلامی منجر شود.
عناوین اخبار روزنامه اعتماد در روز دوشنبه ۹ مرداد :
این سفر در ادامه سفرهای متعدد مسوولان سعودی و عراقی در چند وقت اخیر صورت گرفته است، بعد از سفر حیدر العبادی نخست وزیر عراق به عربستان، قاسم الاعرجی وزیر کشور عراق نیز به عربستان سفر کرده بود. حضور الاعرجی در عربستان با حساسیت بالایی همراه شد زیرا او از اعضای سازمان بدر شاخه نظامی مجلس اعلای اسلامی عراق و از افرادی است که سال‌ها در ایران زندگی کرده و روابط خوبی با جمهوری اسلامی ایران دارد. او که یکی از رهبران نیروهای الحشد الشعبی هم به شمار می‌رود و بار‌ها گفته بود اگر ایران نبود، بغداد به دست داعش سقوط می‌کرد همین جمله او باعث شده رسانه‌های سعودی او را یکی از افراد وفادار به ایران در عراق بنامند. در سفر الاعرجی به عربستان شماری از فرماندهان رده بالای نیروهای الحشد الشعبی وزیر کشور را همراهی می‌کردند که این موضوع با انتقاد مخالفان حشد الشعبی همراه شده بود، زیرا اقدام عربستان برای دعوت از چهره‌های حامی ایران و وابسته به حشد الشعبی خلاف سیاست‌های این کشور در خصوص عراق به شمار می‌رود. در حالی که رسانه‌های وابسته به عربستان نیروهای حشد الشعبی و چهره‌های وابسته به آن‌ها را گروه‌های طایفه‌ای می‌نامند به نظر می‌رسد اقدامات اخیر عربستان که در تضاد آشکار با سیاست‌های عربستان در حدود ١٥ سال گذشته است تلاشی از سوی ریاض برای جذب جریان شیعه حاکم در بغداد به سوی خود و تأکید بر بخش عربی عراق است اقدامی که ناظران وابسته به عربستان ادعا می‌کنند عراق را از سلطه و نفوذ ایران خارج می‌کند. به همین دلیل ریاض السعیدی، کارشناس و تحلیلگر عراقی در خصوص سفر مقتدی صدر به عربستان ادعا می‌کند که او اخیرا تلاش کرده از رویکرد ایران نسبت به بحران‌های عراق و سوریه دوری کند. اما به نظر نمی‌رسد دعوت از رهبران و چهره‌های سیاسی مطرح شیعه عراقی در سیاست‌های کلی عربستان که بر اساس طایفه‌گرایی بنا شده تغییری ایجاد کند.
 
روزنامه العربی الجدید درباره سفر مقتدا صدر به عربستان به نقل از منابع آگاه گزارش داد که شماری از روحانیون عراقی و اعضای جریان صدر از جمله ابو دعا العیساوی که به معاون جهادی صدر معروف است در این سفر صدر را همراهی می‌کند. یک منبع پارلمانی به العربی الجدید گفته که ماه ژوئن گذشته دیوان پادشاهی عربستان از طریق رشدی العانی سفیر این کشور در بغداد به صورت رسمی از مقتدی صدر دعوت کرده بود که به عربستان سفر کند. به گفته این منبع پارلمانی عربستان سیاست جدیدی را پیش گرفته تا روابط خود را با شیعیان عراقی بهبود بخشیده و اصلاح کند و قرار است مقتدی صدر با محمد بن سلمان، ولیعهد و وزیر دفاع عربستان و اعضای هیات علمای ارشد این کشور دیدار خواهد کرد. این منبع پارلمانی عراقی به العربی الجدید گفته مقتدی صدر تنهاشخصیت سیاسی و دینی عراقی نیست که به عربستان دعوت شده، بلکه ریاض شمار دیگری از چهره‌های سیاسی و دینی شیعیان عراق را نیز به کشور خود دعوت کرده است.

رویکرد جدید ناطق نوری/معمای شیخ نور
 
روزنامه ابتکار به بررسی رویکرد جدید ناطق نوری در سپهر سیاسی ایران پرداخته و نوشته است: شیخ محاسن سفید مازندرانی بر خلاف تمامی ادعاهایی که برخی پشت سرش به راه اندختند، نه کنج عزلت اختیار کرد و نه ردای سیاست را بر زمین گذاشت. شیخ نور که زمانی در فکر بازگشت به زادگاهش بود، اما گویی مرگ نابهنگام آیت‌الله هاشمی بزرگترین شوک سیاسی را به او وارد کرد تا با بازتولید سیاست‌ورزی‌اش بار دیگر در عرصه سیاست صحنه‌گردان باشد و رسالت سیاسی جدیدی را برای خود تعریف و تبیین کند.
عناوین اخبار روزنامه ابتکار در روز دوشنبه ۹ مرداد :
خلا آیت‌الله هاشمی، ناطق را در شرایطی قرار داد که به نظر می‌رسد بزنگاه تاریخی و سیاسی مهمی است. به راه انداختن دومینویی از استعفا‌ها در دفتر بازرسی بیت رهبری و هیات موسس دانشگاه آزاد، ناطق را به معمایی در اتمسفر سیاسی این روزهای ایران تبدیل کرده است. شیخ نور با رد تمامی مسئولیت‌هایی که از هر طرف به وی توصیه می‌شود، تبدیل به «معمای ناطق» در عرصه سیاسی این روزهای ایران شده است.
 
محبیان به تغییرات عمده در مشی و سیاست‌ورزی ناطق اشاره می‌کند و تحرکات اخیر وی را در میدان دیگری تحلیل می‌کند و می‌گوید که «به نظر می‌رسد آقای ناطق بازنگری داشته باشند و با توجه به تغییر شرایط در جریان اصولگرا به عنوان یک عنصر موثر در مجموعه تصمیم‌گیرندگان یا فعالان جدی نقش ایفا کنند؛ به ویژه در جامعه روحانیت مبارز که با ایجاد تعادل در جریان اصولگرا و رسیدن به یک روند معقول عملا به نظرم صحنه سیاسی ما هم متأثر خواهد شد و ایشان می‌توانند در کنار بقیه چهره‌های موثر در جریان اصولگرایی به شکل تشکیلاتی بر سرنوشت کشور تاثیر مثبتی بگذارد. 
 
این تحلیلگر مسائل سیاسی تأکید کرد: به نظر می‌رسد با توجه به تغییراتی که در جریان اصولگرایی در سال‌های اخیر رخ داده نه به شکل گذشته که شمایل شیخوخیت داشت بلکه به شکل درست یعنی مدنی، حزبی و تشکیلاتی از بدنه ساماندهی مجددی صورت گیرد و کسانی، چون ناطق، لاریجانی، باهنر و مرتضی نبوی و دیگر چهره‌های که چهره‌های متین با وزانت و اصالت اصولگرایی همیشه بوده‌اند، بتوانند بار دیگر نه به عنوان رهبران بلکه به عنوان هدایت‌گران فکری تأثیر بگذراند و انرژی نسل جدید جریان اصولگرایی با تجربه پیشینیان همراه شود و منشا اثر شود. 
 
اما در این میان آیت‌الله محسن غرویان از اساتید حوزه علمیه، نقش ناطق را در میدان سیاست به گونه‌ای دیگر تفسیر می‌کند و معتقد است: آقای ناطق نسبت به آیت‌الله هاشمی ارادت خاصی داشت و از طرفی یک حریت فکری در وجود ایشان وجود دارد که همان حریت فکری است که وی را به استعفا از مناصب مختلف وادار می‌کند. من تحلیلم از آقای ناطق نوری این است که ایشان احساس وظیفه می‌کنند که خلا‌ای را که در گفتمان سیاسی و اجتماعی جامعه ما وجود دارد پر کنند و آن خلا وجود آیت‌الله هاشمی رفسنجانی است. نیار است که بعد از رحلت آیت‌الله هاشمی افرادی جایگاه و خلا وی را پر کنند و یکی از این شخصیت‌ها آقای ناطق نوری هستند. 
 
با همه این تفاسیر، حال باید منتظر ماند و دید تصمیم شیخ نور برای حضور دوباره در عرصه سیاست چیست. آیا او قصد دارد همانطور که محبیان اشاره کرد به عنوان هدایت‌گر به صحنه سیاست بازگردد یا طبق گفته جلالی زاده و غرویان سعی می‌کند حلقه مفقوده میان جریان راست سنتی با اصلاح طلبان می‌شود؟

 پست مولاوردی در کابینه دوازدهم
 
 روزنامه شهروند در شماره امروز خود از پست جدید شهیندخت مولاوردی در کابینه آینده که این روز‌ها موضوع بحث رسانه‌ها بود پرده برداشته و به استناد شنیده‌های خبرنگار خود نوشته است: در هفته‌ای که گذشت، علاوه بر همه گمانه‌زنی‌هایی که درباره کابینه دوازدهم می‌شود، رفتن یک نفر از سمت قبلی‌اش در دولت یازدهم، سروصدای بیشتری به راه انداخت: «شهیندخت مولاوردی»، معاون امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری؛ زن حقوقدانی که در چهارسال گذشته، حمایت‌ها از او توسط فعالان حقوق زنان و اعضای کابینه، بیشتر از انتقاد‌ها به او بوده است. در چند روز گذشته، اما شایعه برکناری او از این سمت، باعث انتقادهای زیادی شد و خیلی‌ها در فضای مجازی و در تماس‌های تلفنی با او، مخالفت‌شان را با این موضوع نشان دادند.
عناوین اخبار روزنامه شهروند در روز دوشنبه ۹ مرداد :  برای پاسخ به مطالبات مردم باید دست به دست هم دهیم؛امنیت و ایمنی حجاج بسیار مهم است؛جشن ملی شِکر؛دانش‌آموزان ایرانی بر بام مسابقات رباتیک جهان؛مولاوردی دستیار ویژه روحانی می شود؛طرحی نو باید درانداخت؛جنجال خوابیدن در ایستگاه راه‌آهن؛آموزه‌ای برای دیپلمات‌ها؛ابلاغ یک آیین‌نامه مربوط به قانون اساسنامه هلال؛دکتر ضیایی: حسابداری تعهدی مبنای بودجه‌ریزی عملیاتی است ؛در ضرورت به‌روز شدن قوانين؛آگهی؛
بعد از همه این گمانه‌زنی‌ها، مصاحبه کوتاه دیروز مولاوردی با ایسنا، حجت را بر همه تمام کرد؛ او گفت که از معاونت زنان می‌رود، اما برای حضورش در کابینه دوازدهم با او صحبت شده است: «برای حضور در کابینه دوازدهم صحبت‌هایی با من شده است، اما این صحبت‌ها درباره معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری نیست.»
 
مولاوردی در جلسه شورای اجتماعی کشور که دیروز در وزارت کشور برگزار شد، با حضور در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا در کابینه دولت دوازدهم حضور خواهید داشت، گفت: «اگر خدا بخواهد خدمتگزار دولت دوازدهم خواهم بود.» او در ادامه درباره جزییات جلسه شورای اجتماعی کشور گفت: «در این جلسه برنامه‌های ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار در زمینه ارتقای وضع اجتماعی و فرهنگی مناطق حاشیه‌نشین بررسی شد. همچنین برنامه‌های ستاد مبارزه با موادمخدر درخصوص کنترل و کاهش اعتیاد به موادمخدر و همچنین برنامه‌های ملی برای کاهش طلاق هم بررسی شد.»
 
آن‌طور که از شنیده‌ها برمی‌آید و یک منبع آگاه به «شهروند» می‌گوید، «محمدعلی نجفی، مشاور ارشد رئیس‌جمهوری در روزهای اخیر به مولاوردی گفته است که حسن روحانی، رئیس‌جمهوری، او را برای سمت «دستیار ویژه رئیس‌جمهوری در امور حقوق شهروندی» و به جای الهام امین‌زاده در نظر گرفته و بنابراین مولاوردی به‌طور قطع از معاونت زنان خواهد رفت.» به گفته او، قرار است به احتمال زیاد سازمان حقوق شهروندی تشکیل شود و رئیس آن شهیندخت مولاوردی باشد.
 
از طرف دیگر، دیروز بعضی سایت‌ها و کانال‌های خبری، خبری را مبنی بر رفتن «زهرا احمدی‌پور»، رئیس کنونی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به معاونت امور زنان و خانواده ریاست‌جمهوری منتشر کردند، اما یک منبع آگاه به «شهروند» می‌گوید که «این گمانه‌زنی درست نیست و نام «معصومه ابتکار»، رئیس کنونی سازمان میراث فرهنگی برای این معاونت مطرح است و در این صورت یک مرد برای سازمان محیط‌زیست درنظر گرفته خواهد شد، چون دولت قصد دارد لایحه‌ای را برای تبدیل سازمان محیط‌زیست به وزارتخانه به مجلس ببرد و به همین دلیل یک مرد برای این سازمان در نظر گرفته خواهد شد.»

آب‌تنی در آب‌ آشامیدنی
 
 روزنامه فرهیختگان برای شماره امروز خود، مسأله استفاده از آب شرب در استخر‌ها را موضوع گزارشی قرار داد که عنوان آن را تیتر یک خود انتخاب کرده است. فرهیختگان نوشت: با شروع فصل تابستان، ورزش شنا و استفاده از استخر‌ها برای رهایی از گرمای هوا بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد. همین موضوع سبب شده تا استفاده از استخر‌ها در این فصل افزایش چشمگیری داشته باشد. نبود زیرساخت‌های موجود سبب شده تا بسیاری از استخر‌ها به‌ویژه استخرهای وابسته به ارگان‌های دولتی برای تأمین آب موردنیاز خود از آب شرب استفاده کنند؛ هرچند برخی از استخرداران معتقدند که به دلیل دستگاه‌های تصفیه آب مخصوص ۶ ماه تا یک سال یک بار آب استخر را تعویض می‌کنند. 
عناوین اخبار روزنامه فرهیختگان در روز دوشنبه ۹ مرداد :
تعویض دیر به دیر آب استخر سبب می‌شود تا بسیاری از امراض پوستی از طریق همین آب به دیگران سرایت کند و شاید دلیل بوی زننده کلر و وایتکس در برخی استخرها، تعویض دیرهنگام آب استخر‌ها باشد تا با این ترفند رنگ و روی آب را کمی باز کنند؛ هرچند استخرهای دولتی به دلیل استفاده از برخی رانت‌ها زود به زود آب را تعویض می‌کنند و در این استخر‌ها زیاد بوی کلر و وایتکس به مشام نمی‌رسد. در حال حاضر برخی از نقاط کشور با مشکل کم آبی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، اما در این بین استخرهای دولتی با آب شربی پر می‌شوند که برخی به آن نیاز مبرم دارند.
 
در حالی استفاده از آب شرب شهری برای پرکردن استخر‌ها ممنوع است که از برخی استخرهای عمومی شهر تهران که متعلق به موسسات فرهنگی و ورزشی هستند، خبر می‌رسد که آن‌ها نیز از طریق آب شرب شهری پر می‌شوند. برخی از این استخر‌ها در نقاطی از تهران قرار دارند که در پهنه‌بندی‌های طرح جامع و تفصیلی در پهنه تجاری قرار دارند و براساس قوانین باید هزینه مربوط به اماکن تجاری را پرداخت کنند، اما مدیران این استخر‌ها با مراجعه به وزارت ورزش و جوانان مجوز موسسه فرهنگی و ورزشی را دریافت می‌کنند و همین موضوع باعث می‌شود که قیمت آب مصرفی به میزان قابل توجهی کاهش یابد.
 
 این در حالی است که علیرضا نوذری‌پور، قائم‌مقام مدیرعامل آبفای تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» می‌گوید: «به هیچ عنوان در این شرکت تفکیکی برای استفاده از آب شهری برای استخر‌ها وجود ندارد مگر اینکه این آب برای استفاده‌های آشامیدنی یا مسائل بهداشتی مصرف شود و اگر چنین اتفاقی بیفتد، سریعا با آن برخورد می‌شود.»
 
 با این حال مدیر یکی دیگر از استخرهای تهران در گفت‌وگو با «فرهیختگان» می‌گوید: «سال ۸۹ اقدام به دریافت مجوز از وزارت ورزش و جوانان کرده‌ام، براساس آن کارشناسان شرکت آبفا به این استخر مراجعه کردند و ابعاد استخر را به لحاظ طول، عرض و عمق استخر اندازه‌گیری کردند. پس از اندازه‌گیری ابعاد استخر براساس جداول و اشل‌هایی که مربوط به خود شرکت آبفاست میزان آب مشخصی به استخر اختصاص یافت.» به‌طوری که به گفته این مدیر، حجم مشخصی از آب به قیمت ۳۰ میلیون تومان در اختیار استخر قرار گرفت که آن‌ها یک‌سوم این رقم را به صورت نقد و مابقی را طی سال‌های ۹۰ تا ۹۱ به صورت اقساط پرداخت کردند. با این حال گویا این موسسه اواخر سال ۹۱ تعطیل می‌شود و بار دیگر در اواخر سال ۹۴ بازگشایی شده و استخر از طریق آب شهری آبگیری می‌شود. مدیر این استخر می‌افزاید: «در همین زمان اخطاری از سوی شرکت آبفا برای موسسه ما آمد که در آن آمده بود میزان مصرف شما بیش از حد معمول است که دلیل آن می‌تواند ترکیدن لوله باشد و از ما خواسته شده بود تا مراتب این موضوع را به شرکت آبفا اطلاع دهیم.»
 
این شیوه مدیریت منابع آب در حالی در تهران وجود دارد که اگرچه بارندگی‌های امسال خوب بود، اما کشور با بحران آب روبه‌رو است و در این میان بیش از ۳۰ درصد آب شرب تهران از طریق لوله‌ها به هدر می‌روند، آبی که برای رسیدن به دست مصرف‌کنندگان مراحل مختلف تصفیه که هزینه‌های بسیار بالایی دارد را طی می‌کند.

صنعت در حال قیچی شدن است
 
وطن امروز در گزارش اقتصادی امروز خود در رابطه با نرخ سود بانکی و وضعیت تولد و صنعت نوشت: موضوع نرخ سود بانکی از جمله چالش‌هایی بود که دولت یازدهم نتوانست از پس آن بر‌آید و این چالش ضربه مهلکی به صنعت و حتی سپرده‌گذاران و بانک‌ها زد. به گزارش «وطن‌امروز»، نرخ سود بانکی در دوران دولت یازدهم از بالای ۲۰ درصد به ۱۵ درصد کاهش یافت، اما این نرخ فقط روی کاغذ بود و بانک‌ها و موسسات اعتباری این نرخ را همواره دور زده‌اند و می‌زنند. کارشناسان اعتقاد دارند حتی اگر نرخ سود ۱۵ درصد رعایت هم شود باز هم سرمایه‌گذاران رغبت بیشتری به سپرده‌گذاری خواهند داشت تا هدایت پول به تولید و صنعت، چراکه چالش بزرگ‌تر از سودهای بانکی گریبان صنعت را گرفته و رکود موجب شده بسیاری از صنایع و تولیدکنندگان دچار زیان هنگفت شوند. 
عناوین اخبار روزنامه وطن امروز در روز دوشنبه ۹ مرداد :  امنیت و عزت حجاج باید حفظ شود ؛ از عینک خوش‌بینی به واقع‌گرایی ؛ تقلب، «صبح بدون تحریم» بود ؛ توضیحات اژه‌ای درباره پرونده بنیتا ؛ از دولت توقع اشتغالزایی نداشته باشید ؛ گفت‌وگوی سران قوا درباره مادر تحریم‌ها ؛ صنعت در حال قیچی شدن است ؛ مظلوم‌نمای کی بودی تو؟ ؛
بانک‌ها از یک طرف سود بالا می‌دهند و سرمایه‌گذاران زیادی را جذب می‌کنند و از طرف دیگر سود هنگفتی هم از تولیدکنندگانی که با رکود و سیاست‌های ناامیدکننده دولت به مرز ورشکستگی رسیده‌اند دریافت می‌کنند. ادامه این وضعیت، آینده اقتصاد ایران را مبهم‌تر از قبل خواهد کرد. این در حالی است که بانک مرکزی نیز در ساماندهی نرخ سود و اتخاذ سیاست‌های حمایتی ناتوان نشان داده است. رئیس کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه تولیدکننده از دو طرف در حال قیچی شدن است، گفت: صنعت از طرفی به‌خاطر سیاست‌های سرکوب قیمتی (مبارزه با افزایش تورم) نمی‌تواند افزایش قیمت داشته باشد و از طرف دیگر نیز تأمین مالی را با نرخ بالا انجام می‌دهد.
 
محمدرضا پورابراهیمی در گفت‌وگو با خانه ملت درباره سود بالای تسهیلات داده شده به صنایع کشور، اظهار داشت: در کشوری که نرخ تورم طبق اعلام دولت کمتر از ۱۰ درصد است، این معنی ندارد که نرخ سود سپرده‌گذاری ۲۰ درصد و نرخ سود تسهیلات ۲۵ تا ۳۰ درصد باشد. نماینده مردم کرمان با بیان اینکه تولیدکننده از دو طرف در حال قیچی شدن است، گفت: از طرفی به‌خاطر سیاست‌های سرکوب قیمتی نمی‌تواند افزایش قیمت داشته باشد و از طرف دیگر نیز تامین مالی را با نرخ بالا انجام می‌دهد. نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه در این زمان اگر تورم را افزایش دهیم به‌صلاح کشور نیست و عامل اصلی به‌هم ریختن فاکتورهای اقتصادی تورم است، اضافه کرد: باید روی کاهش نرخ کار کنیم و این مساله زمانی اتفاق می‌افتد که ما فعالیت و نظارت خود را بر فرآیند بازار پول در کشور جدی کنیم. وی با تاکید بر اینکه نظارت بر فرآیند بازار پول در کشور امکان این را فراهم می‌کند که نرخ سود سپرده را کاهش دهیم، بیان کرد: چندین بار دولت به سمت این کار خیز برداشته است، اما در میان راه متوجه شده این نظارت با خلأهایی روبه‌رو است که خلأ آن موسسات غیرمجاز است.
 
پورابراهیمی با بیان اینکه سال‌ها بانک مرکزی باید در این زمینه کارهای انجام می‌داده که نداده و در طول سنوات گذشته نظارت کافی نداشته است، تصریح کرد: این عدم نظارت موجبات این شرایط اسفبار را در حوزه بازار غیرمتشکل پولی فراهم کرده است. وی ادامه داد: یکی از کارهایی که باید در حوزه کاهش نرخ سپرده انجام شود این است که بازار غیرمتشکل پولی را مدیریت کنیم. نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش نرخ سود سپرده در اقتصاد ایران یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است، گفت: احتمام دولت و مجلس بر کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری است و نشست مشترک کمیسیون اقتصادی با رؤسای بانک‌های دولتی در کشور هفته آینده برگزار می‌شود و هدف از این نشست توافق بر سر راهکارهای کاهش نرخ سود سپرده‌گذاری است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟