ایوب قرّا، وزیر ارتباط رژیم صهیونیستی افزود: اسرائیل تمایل دارد همپیمان و متحد این کشورها (عربستان، امارات، مصر و بحرین) باشد و علاوه بر رسیدن به صلح با این کشورها با آنها شریک اقتصادی شود؛ در نتیجه تل آویو نمی تواند بعد از اینکه این کشورها دفتر الجزیره را بستند، کاری نکند.
این مقام صهیونیست از شرکت توزیع کننده حق پخش، خواستار لغو مجوز شبکه الجزیره شد و گفت، از وزارت امنیت داخلی خواسته است که دفتر الجزیره را در قدس تعطیل کند.
وی افزود: پیش نویس قانون مربوط به تحریم شبکه الجزیره را به کنست (پارلمان) خواهد داد.
در همین راستا ولید العمری مدیر دفتر الجزیره گفت: وزیر ارتباطات رژیم صهیونیستی، تفسیری مطابق با خواسته کشورهای محاصره کننده قطر ارائه داده است.
وی افزود: این مقام اسرائیلی، الجزیره را به تشویق و تحریک به تروریسم، فعالیت برای گروه تروریستی داعش، جنبش حماس و ایران متهم کرده است.
العمری افزود: دفتر الجزیره در بیت المقدس هیچ اخطاری در مورد تعطیلی دریافت نکرده و هیچکس به دفتر این شبکه در این مورد مراجعه نکرده است و این تصمیم شامل همه بخش ها و شبکه های تحت نظر این شبکه می شود.
چندی پیش، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی نشست مشورتی با اعضای کابینه در مورد امکان بستن دفتر شبکه الجزیره در بیت المقدس برگزار کرد که در این جلسه مسئولان بلند پایه امنیتی و اطلاعات و مسئولان نهادهای ذی ربط شرکت داشتند.
قطر دشمن 31 درصد آمریکایی ها!نظرسنجی مشترک روزنامه «عرب نیوز» و مؤسسه «یو گاو» نشان داد، تنها 27 درصد آمریکاییها قطر را «دوست» یا «متحد» واشنگتن میدانند.
به نوشته روزنامه عربستانی «عرب نیوز» این بررسی با مشارکت 2263 هزار شهروند آمریکایی در جولای انجام و در آن مشخص شد، 31 درصد قطر را کشور «غیردوست» یا «دشمن» در نظر گرفتند در حالی که 43 درصد یا اطلاعی از این مسأله نداشتند یا نمیدانستند که چگونه روابط با دوحه را طبقه بندی کنند.
بر این اساس، این نظرسنجی در مورد چگونگی دیدگاه آمریکا درباره بحران قطر و شکاف دیپلماتیک بین دوحه و عربستان سعودی، امارات متحده عربی، مصر و بحرین انجام شد.
در این نظرسنجی مشخص شد، 71 درصد آمریکاییها به این بحران دیپلماتیک آگاهی دارند.
عرب نیوز نوشت، در این نظرسنجی همچنین مشخص شد، برخی درک خوبی از دلایل این بحران دارند، به طوریکه 67 درصد قطر را به حمایت از گروههای تروریستی و دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه متهم کردهاند.
این نظرسنجی همچنین به دنبال سنجش افکار عمومی در مورد پایگاه نظامی آمریکا در قطر بود.
در حال حاضر بیش از 11000 نیروی آمریکایی در پایگاه هوایی «العدید» مستقر است. با این حال، 49 درصد آمریکاییها می گویند، مطمئن نیستند که ماندن در این پایگاه بهترین گزینه است، در حالی که 20 درصد بر این باورند، این پایگاه بهتر است به جایی دیگر منتقل شود.
تنها 31 درصد شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند، این پایگاه باید در قطر بماند.
درگیری شدید ارتش ترکیه و نیروهای کرد سوری در شمال سوریه در پی حملات ارتش ترکیه به نیروهای مدافع خلق که از حمایت امریکا در سوریه برخوردارند، درگیری های شدیدی بین دو طرف در منطقه عفرین و شهبا روی داد و نیروهای مدافع خلق با سلاح های سنگین و ضد زره ارتش ترکیه را عقب راندند.
سولات بیرخاص، عضو کمیته اداری شورای روستاهای عفرین با اعلام این مطلب گفت: درگیری ها عصر جمعه هنگامی آغاز شد که نیروهای ارتش ترکیه با استفاده از سلاح های سنگین به روستاهای اطراف شهر عفرین حمله کردند و مردم منطقه از ما خواستند مانع از پیشروی تانک های ارتش ترکیه شویم.
وی افزود: نیروهای مدافع خلق با ورود به منطقه، یگان های زرهی ارتش ترکیه را با سلاح های ضد زره حرارتی (سلاحی که آمریکایی ها در اختیار نیروهای مدافع خلق قرار داده اند) مورد حمله قرار دادند و فرماندهان ترک ناچار شدند تانک هایشان را عقب بکشند.
به گفته این مقام کرد سوری، درگیری ها در مناطق «شهبا» «ناجیخیه» «جندریسه» در نزدیکی شهر عفرین رخ داد و یگان های زرهی ارتش ترکیه، اقدام به گلوله باران این مناطق کردند.
سولات بیرخاص تأکید کرد، نیروهای مدافع خلق در تمامی مناطق آماده مقابله با حضور ارتش ترکیه در خاک سوریه هستند و در صورت پیشروی، به شدت با آنها مقابله خواهند کرد.
وی تصریح کرد، بیشترین پیشروی نیروهای ارتش ترکیه در منطقه شهبا در عفرین است.
راه اندازی دستگاه شبیه ساز جدید حزب الله برای جنگ با اسرائیل
پایگاه صهیونیستی روتنانت اعلام کرد، حزب الله لبنان در سال های اخیر و بعد از مشارکت در جنگ سوریه تجربه زیادی به دست آورده و «دستگاه شبیه ساز برای هر جنگ آینده با اسرائیل راه اندازی کرده است».
به گزارش ایرنا، روز یکشنبه شبکه خبری المیادین به نقل از این پایگاه صهیونیستی افزود: حزب الله در سال های اخیر، از یک تجربه کافی و زیاد در جریان جنگ در سوریه برخوردار شده و بهترین مثال برای این مسأله جنگ حزب الله در بلندی های شهرک عرسال در شمال شرق لبنان و نزدیک مرزهای سوریه است.
بنا بر این گزارش، حزب الله عملیات نظامی در بلندی های شهرک عرسال در شرق لبنان را علیه جبهه النصره اجرا کرد و منجر به خروج تمامی عناصر مسلح از این منطقه شد.
این پایگاه صهیونیستی افزود: حزب الله تلاش های خود را به منظور آماده سازی جنگجویان برای جنگ علیه اسرائیل به شیوه ای مطلوب ادامه داده و به تازگی دستگاه شبیه سازی را برای جنگ آینده با اسرائیل راه اندازی کرده است.
روتنانت اضافه کرد: این دستگاه شبیه ساز توسط مهندسان حزب الله طراحی شده و حجم آن بالغ بر 200 متر مربع است و هدفش در نهایت آماده کردن انواع سلاح برای نیروهای حزب الله است.
تهديد شبكه هاي خبری ايراني از سوي جریان مقتدا صدر
طرفداران مقتدا صدر شبکه های ایرانی عرب زبان را به دلیل پخش سخنان حیدر العبادی مبنی بر عدم انحلال نیروهای حشدالشعبی و قرار دادن این سخن به مثابه پاسخ به مقتدا صدر، تهدید کردند.
طرفداران مقتدا صدر اعلام کردند: فردا در برابر دفاتر این شبکه ها، تظاهرات اعتراض آمیز خواهند کرد. مقتدا صدر دو روز پیش خواهان انحلال حشدالشعبی و ادغام آن در بدنه ارتش شده بود که حیدر العبادی با اعلام عدم انحلال حشد، غیر مستقیم به سخنان وی پاسخ داد.
هرچند دفتر سیاسی جریان صدر هرگونه ساماندهی تهدیدکنندگان رسانه های عربی ایران را رد کرده اند، دولت عراق در اقدامی پیشگیرانه، از غروب یکشنبه، با مستقر کردن گروهی از پلیس وزارت کشور در نزدیکی دفتر شبکه العالم، نسبت به احتمال بروز هرگونه خشونت علیه رسانه های دسته جمعی هشدار داده اند.
پیش از این نیز صلاح العبیدی، سخنگوی مقتدا صدر، همزمان با بازگشت صدر از عربستان سعودی، ایران را به دخالت در عراق برای حفظ منافع شخصی خود متهم کرده بود.
صالح مسلم: کردهای سوریه به دنبال ایجاد منطقه مستقل نیستند
رئیس حزب اتحاد دموکراتیک سوریه تأکید کرد: کردهای سوریه به دنبال ایجاد یک منطقه مستقل برای خود نیستند، بلکه میخواهند سوریه به کشوری فدرال و دموکراتیک تبدیل شود که در آن همه شهروندان از حقوق مساوی برخوردار شوند.
صالح مسلم، رئیس حزب اتحاد دموکراتیک سوریه تأکید کرد: کردها به تنهایی پیروزیهای نیروهای سوریه دموکراتیک علیه داعش را محقق نکردند و هرگونه سخن درباره سوءاستفاده از گسترش دایره نفوذ این نیروها برای ایجاد یک منطقه مستقل کرد در سوریه، نشاندهنده «اندیشههای شتابزده و تفکرات قبلی» است که در واقعیت هیچ پایه ای ندارند.
مسلم گفت: ما رویای کردستان سوریه و یا منطقه مستقل کردها را در سر نداریم، زمانی که نیروهای ما به پیروزیهایی دست یافته و مناطق بزرگی را آزاد کرده و به دومین گروه قدرتمند در سوریه تبدیل شدند، این تنها کردها نبودند که در ائتلاف نیروهای سوریه دموکراتیک میجنگیدند، بلکه دیگر گروههای عرب، سریانی و ترکمان نیز در این ائتلاف حضور داشتند، طرح ما این است که سوریه به کشوری فدرال و دموکرات و یکپارچه با یک ساختار و قوانین جدید تبدیل شود که در آن همه شهروندان از حقوق برابر برخوردار شوند.
رئیس حزب اتحاد دموکراتیک سوریه درباره علت شتاب در تصویب قوانین انتخابات و تقسیم اداری در مناطق تحت کنترل کردها گفت: نمیتوان منتظر ماند تا یک راهحل سوری جامع به دست آید، ما در حقیقت زمان و تاریخی آن را نمیدانیم، مناطق آزادشده باید ساختار کلی برای امور خود و سپس تصویب قوانین داشته باشند. این کل موضوع است اما برخی میخواهند که همه مسائل را با هم بیامیزند.
به تازگی کردها در مناطق تحت کنترل خود ـ که غالبا در نوار شمالی سوریه واقع است ـ یک جدول زمانی برای برگزاری انتخابات اعلام کردهاند که دیگر گروههای سوری میگویند بدون هماهنگی با آنها بوده است.
مسلم در ادامه توافقنامههای آتشبس را که با عنوان مناطق کاهش تنش در سوریه شناخته میشوند را عملیاتی برای تقسیم نقشها بر خلاف خواست مردم سوریه دانست و این ادعا که توافقنامههای مذکور در پایان دادن به درگیریها میان نیروهای دولت سوریه و مخالفان در برخی مناطق موفق بودهاند را نادرست خواند.
وی افزود: مردم با هیچ طرفی نشست و مذاکرهای نداشتهاند و این توافقها تحت تأثیر گروههای خارجی حاصل شدهاند، منظورم این است که توافقنامههای مذکور بر خلاف خواست مردم سوریه هستند، درگیریها نیز پایان نیافتهاند و تنها از منطقهای به منطقه دیگر منتقل شدهاند.
این رهبر کردهای سوریه درباره اینکه آیا تحریم کشور قطر تأثیری بر برخی گروههای داخل سوریه داشته است یا نه، پاسخ داد: بله برخی گروههای «جهادی» (تکفیری) پس از قطع حمایتهای مالی قطر تحت تأثیر قرار گرفتند، مشهور است که برخی گروهها غالبا از سوی قطر و ترکیه حمایت مالی میشوند و گروههایی که از این مسأله بیشتر متضرر شدند، جبهه النصره، احرار الشام و دیگر گروههای افراطگرا هستند.
وی بعید ندانست که پیشروی نیروهای دولت سوریه در حومه جنوبی رقه بدون مانع تراشی از سوی آمریکا به دلیل توافقی غیر علنی میان طرفهای ذیربط در درگیریهای سوریه باشد، چون هم روسیه و هم آمریکا در مورد اولویت مبارزه با داعش تأکید دارند.
مسلم درباره اینکه گسترش نفوذ نیروهای ترکیه در شمال سوریه ناشی از توافقی میان ترکیه و روسیه برای ممانعت از کنترل یافتن کردها بر مناطق بیشتر باشد، گفت: نمیدانم پشت پرده چه خبر است؛ اما اصولی هست که ما آنها را بر حسب تجربه میدانیم، ترکیه طرحها و رویاهای خود را دارد و در این کشور علنا اعلام میشود، به دنبال ایجاد امپراتوری بزرگ ترک هستند و بر این باورم که هم پیمانی روسها و ترکها از نظر زمانی طولی نخواهد کشید و هر طرف علیه دیگری بازی خواهد کرد. در کل ما تلاش میکنیم تا حد امکان تدابیر دفاعی لازم برای حمایت از خود را در پیش بگیریم.
وی در پایان تأکید کرد: آنچه در رقه وجود دارد، جنگ به معنای واقعی کلمه است و هیچ مذاکرهای با داعش برای تبادل اسرا و یا اجساد وجود ندارد.