داستان عهدشکنی در مجلس، ماجرایی است که نخستین بار خود را حدود یک سال پیش و پس از انتخابات 94 بر سر انتخابات هیأت رئیسه مجلس نشان داد، به گونه ای که برخی نمایندگان منتسب به لیست امید، با جدا شدن از حامیان خود، فراکسیون مستقلی را در مجلس شکل دادند.
به گزارش «تابناک»؛ بار دیگر این زخم کهنه در رأی اعتماد به وزرای پیشنهادی سر باز کرد و با رأی عدم اعتماد نمایندگان به وزیر پیشنهادی نیرو، انگشت اتهام را به سمت فراکسیون مستقلان نشانه گرفت. برخی از نمایندگان جریان اصلاحات در مجلس بر این اعتقاد هستند که بعضی از افراد منتسب به فراکسیون امید، بر عهد خود پایبند نیستند و در بزنگاه ها، طرف خود را تغییر می دهند.
اما در سوی دیگر ماجرا، نمایندگان مستقل مجلس بر این باورند، هیچ تعهدی به جریان های سیاسی ندارند و تصمیماتشان تنها بر پایه منطق و منافع ملی است و با اینکه برخی از آنها با کمک برخی لیست های خاص وارد مجلس شده اند، تعهدی به آن ندارند.
فراکسیون مستقلان، قوی ترین فراکسیون مجلس استغلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: هم اکنون فراکسیون مستقلان مجلس شورای اسلامی، قوی ترین فراکسیون مجلس به شمار می رود و هر روز که می گذرد، بر شمارشان افزوده می شود.
وی گفت: ما روند کار فراکسیون و عملکرد اعضا در جریان رأی اعتماد را ارزیابی کردیم و به این نتیجه رسیدیم که به نسبت دیگر فراکسیونها بهتر عمل کردیم. فراکسیون مستقلین تنها فراکسیونی بود که در جریان رأی اعتماد بیانیه داد و رویکرد خود را شفاف اعلام کرد.
این نماینده مجلس افزود: قدرت این فراکسیون در زمان رأی گیری درباره وزرای پیشنهادی روحانی نیز به روشنی بر همه مشخص شد و کسانی که در این فراکسیون رأی آورند، توانستند به وزارت برسند، به گونه ای که در رأی گیری داخلی که در فراکسیون صورت گرفت، سه وزیر آخر در رأی گیری ما به ترتیب رتبه 15-16 و17 را به دست آوردند.
وی در ادامه یادآور شد: نتیجه رأی مجلس به وزرای پیشنهادی دولت بسیار نزدیک به ارزیابیهای صورت گرفته در فراکسیون مستقلین بود و نشان میدهد، این فراکسیون با دقت، کار خود را دنبال میکند.
این نماینده مجلس درباره سازوکار این فراکسیون نیز گفت: فراکسیون مستقلان مجلس، یک فراکسیون شناسنامه دار است و برعکس چیزی که اوایل گفته می شد، نیست. همه اعضای این فراکسیون کارت شناسایی دریافت خواهند کرد و تنها می توانند در فراکسیون مستقلان اعلام رأی نمایند.
فراکسیون مستقلین 130 رأی داردوی گفت: هم اکنون تعداد اعضای فراکسیون مستقلان رسما 104 تن است؛ اما ما در صحن بیش از 130 رأی داریم، چون برخی از نمایندگان به دلیل برخی معذورات نمی توانند رسما اعلام موضع کنند و از فراکسیون هایی که به آن منتسب هستند، جدا شوند.
جعفرزاده درباره برخی ادعاهای نمایندگان در خصوص عهدشکنان لیست امید نیز گفت: تعهد ما به لیست امید تا در مجلس بود و بعد از انتخابات، هر نماینده ای برای خود مستقل است و می تواند مسیر خود را تعیین کند.
وی گفت: انتخابات سال 94 انتخابات حزبی نبود و ما هیچ کدام عضو یک حزب نبوده ایم. در آن زمان، وفاقی شکل گرفت و برخی از افرادی که احساس می شد، به روحانی و جریان اعتدال نزدیک هستند در این لیست ها جای گرفتند؛ اما ما هیچ تعهدی به کسی نداده ایم که تا آخر بر سر این ماجرا بمانیم.
وی خاطرنشان کرد: اکنون ما با قدرت در مجلس به موضوعات ورود کرده ایم و نقش تعیین کننده ای نیز در مناسبات سایسی داریم، به طوری که حتی سه وزیر دولت یازدهم را هم ما نجات دادیم؛ بنابراین، اگر فراکسیون مستقلان مجلس از وزیر آموزش و پرورش، وزیر فرهنگ و وزیر ورزش دفاع نمی کرد، آنها نمی توانستند در مجلس رأی بیاورند.
نایب رئیس فراکسیون مستقلان مجلس همچنین ادامه داد: درباره وزرای پیشنهادی هم وضعیت به همین شکل بود. در فراکسیون های دیگر، زمانی که وزرا را دعوت می کردند، جلسات با هفت تا ده نماینده تشکیل می شد، اما در فراکسیون مستقلان همیشه بیش از 70 نماینده حضور داشتند که به بحث و تبادل نظر با وزرا می پرداختند، که این جایگاه سیاسی فراکسیون ما را در مجلس نشان می دهد.
هر فراکسیون ادعایی دارد، نام اعضای خود را منتشر کندوی گفت: با حرف و داد و بیداد نمی شود ادعا کرد. هر فراکسیونی ادعایی دارد، اسامی اعضای خود را ثبت کند و در اختیار رسانه ها گذارد تا وزن هر یک مشخص شود. اگر راست می گویند که تأثیرگذارند، این کار را انجام دهند.
وی افزود: فراکسیون مستقلین مجلس به زودی لیست افراد خود را منتشر خواهد کرد، البته این موضوع به همه افراد عضو هم گفته شده و میثاق نامه و اساس نامه فراکسیون نیز توسط اعضا به آمار رسیده است. حال اگر فراکسیون های دیگر هم جرأت این کار را دارند، انجام دهند تا وزن فراکسیون ها مشخص شود.