اقتصاد در گذر زمان

از تصویب قانون اجازه تاسیس بانک فلاحتی تا تهدید مرحوم هاشمی به محروم کردن تمام اروپا از نفت خلیج فارس

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۷۲۶۸۴۵
|
۱۲ شهريور ۱۳۹۶ - ۰۸:۰۰ 03 September 2017
|
4365 بازدید
به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی دوازدهمین روز شهریور ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

12 شهریور 1309، قانون اجازه تاسیس بانک فلاحتی به تصویب رسید. به موجب ماده اول این قانون وزارت مالیه مجاز شد هر سال مبلغی که کمتر از پانصد هزار تومان نباشد برای تشکیل سرمایه فلاحتی به بانک ملی تادیه نماید و پس از ده سال با سرمایه مذکور شعب مخصوصی در بانک ملی برای قرض دادن به ارباب فلاحت به اسم شعبه فلاحتی تاسیس شود.

12 شهریور 1311، محمدعلی فرزین، وزیرمختار ایران در آلمان به تهران احضار و به معاونت بانک ملی ایران منصوب شد.

12 شهریور 1318، سیلوی بزرگ تهران در جوار کارخانه بلورسازی افتتاح شدند.

12 شهریور 1330، دکتر محمد مصدق طی نطقی از ملت ایران تشکر کرد و افزود که انگلیس می ‌خواهد از نظر اقتصادی دولت را در مضیقه بگذارد و با دوستان ایرانی خود مشغول نقاق ‌اندازی شده است.

12 شهریور 1333، ابوالحسن ابتهاج که پیش ‌تر سفیر ایران در فرانسه و همچنین رییس بانک ملی ایران بود با تصویب هیات وزیران به سمت مدیرعاملی سازمان برنامه منصوب شد.

همچنین در این روز در پي امضاي موافقتنامه اي ميان ايران و آمريكا، دولت آمريكا متعهد شد ده ميليون دلار كمك بلاعوض در اختيار دولت ايران قرار دهد. اين كمك تا هنگامي است كه ايران بتواند نفت خود را صادر كند.

12 شهریور 1335، موافقتنامه جدید بازرگانی ایران و شوروی امضا و مبادله شد. مقرر شد که شوروی به ایران سیمان، کاغذ، تراورس و مواد شیمیایی صادر و از ایران برنج، پنبه، بادام و تریاک وارد کند.

12 شهریور 1337، کارخانه سیمان شهر اصفهان که با سرمایه‌ گذاری ملی همدانیان ساخته شده بود آغاز به کار کرد.

12 شهریور 1344، در پي مذاكراتي كه امروز ميان يك هيأت از مقامات شوروي و دولت ايران انجام گرفت، روسها موافقت كردند در ازاي دريافت نفت و گاز از ايران اقدام به احداث كارخانه ذوب آهن اصفهان نمايند.

12 شهریور 1345، ایران دویست هزار متر پارچه به آمریکا صادر کرد.

12 شهریور 1351، حسن امامی دبیر کل بانک مرکزی ایران شد.

12 شهریور 1356، رییس سازمان گوشت اعلام کرد: برای رفع مضیقه و کمبود گوشت 800 هزار راس گوسفند از دامداران خواهد خرید.
12 شهریور 1361، آقاي هاشمي رفسنجاني در خطبه هاي نماز جمعه اخطار كرد اگر از صادرات نفت خود در خليج فارس محروم شويم، تمام اروپا را از نفت خليج فارس محروم خواهيم كرد.

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد


اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟