هندوانه‌ ۵۰ تومانی روی دست کشاورز ماند

کد خبر: ۷۲۷۸۵۲
|
۱۵ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۵ 06 September 2017
|
8488 بازدید
|
۷
درحالی‌که مشکل گرانی یا ارزانی محصولات کشاورزی در بازار وجود دارد و درحال حاضر نرخ خرید هر کیلوگرم هندوانه از کشاورز سرمزرعه تا ۵۰ تومان کاهش یافته است، وزیر کشاورزی روز گذشته وعده داد که این مشکل به طور ریشه‌ای ظرف کمتر از یک سال آینده رفع شود.

به گزارش تسنیم موضوع تولید بیش از اندازه یا کمتر از نیاز یک محصول کشاورزی در کشور از سال‌های متمادی وجود دارد و دولت برای جلوگیری از ضرر و زیان تولیدکنندگان در برخی محصولات اقدام به خرید تضمینی و توافقی محصولات آنها به قیمتی فراتر از بازار می‌کند تا از این طریق از میزان ضرر و زیان تولیدکنندگان بکاهد.

برخی از محصولات اما شامل این خرید توافقی و تضمینی نمی‌شود و کشاورزان باوجود زحمت و سرمایه‌گذاری که کرده‌اند حتی امکان برداشت محصول خود از زمین‌های کشاورزی را ندارند و قیمت در بازار به شکلی تعیین می‌شود که حتی پاسخگوی هزینه‌های برداشت و حمل و نقل به بازار عمده‌فروشی محصول نیست.

بنابراین گزارش روز گذشته نیز فیلمی از یک کشاورز در فضای مجازی منتشر شد که کشاورز با مشاهده خرید هر کیلوگرم از این محصول باقیمت 50 تومان در سر زمین محصولات خود را از بین می‌برد.

هزینه حمل و نقل هر کیلوگرم هندوانه تا تهران 100 تومان

حسین مهاجران رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار دراین‌باره به تسنیم گفت: در حال حاضر هر کیلوگرم هندوانه در میادین میوه و تره‌بار به قیمت 200 تا 300تومان از کشاورز خریداری می‌شود اما اگر این محصول کیفیت کمتری داشته باشد قیمت‌های  پایین‌تری  دارد و حتی ممکن است هر کیلو 50 تومان نیز خریداری نشود.

وی افزود: هندوانه‌ای که در پشت وانت و برخی از واحدهای صنفی به قیمت هر کیلوگرم 300 تومان خریداری می‌شود به قیمت همان 50 تومان  از کشاورزان خریداری‌شده است.

رئیس اتحادیه بارفروشان میوه و تره‌بار ادامه داد: هندوانه موجود در بازار ازشهرستان‌های اراک، همدان و اطراف تهران به کشورمی آید که متوسط هزینه حمل‌ونقل این محصولات به تا تهران حدود هر کیلوگرم 100 تومان است.

یک مقام مسئول: کشاورزان به جای هندوانه کلزا بکارند

بنابر این گزارش تسنیم چندی پیش نیز گزارشی درباره وضعیت کشت و مشکلات تولید هندوانه در کشور منتشر کرده بود که مدیر کشاورزی شهرستان کهگیلویه به صراحت اعلام می کند که متوسط خرید هر کیلو گرم هندوانه از کشاورزان منطقه حدود 70 تومان است.

سید عمران تقویدر این ارتباط گفته بود:به دلیل بسته شدن مرزها در استان‌های مرزی کشور، استقبال خوبی از خرید هندوانه کشاورزان صورت نگرفت. امسال به دلیل نبود بازار مناسب قیمت فروش هندوانه در کهگیلویه به 700 ریال رسید .

تقوی به برنامه‌های جهاد کشاورزی برای جایگزین کردن محصولات با مصرف کم آب به جای هندوانه اشاره کرد و یادآور شد: با توجه به اینکه هندوانه، یونجه، برنج محصولات پر مصرفی هستند ما در فصل‌های زراعی آینده برنامه داریم که کشاورزان را به سمت محصولات استراتژک مانند کلزا سوق دهیم.

نظارت الکترونیک بر محصولات کشاورزی

در این گزارش همچنین کشاورزان از عدم سود دهی در کشت محصول خود گلایه میکنند که مشابه این گلایه‌ها در محصولات دیگری مانند: سیب زمینی، پیاز، سیب درختی، گوجه فرنگی، انگور و غیره نیز در گذشته مشاهده شده بود و مانند دور باطلی هرساله ادامه دارد اما  محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی روز گذشته در آغاز سال زراعی سال جاری جدید خبر مهمی داد که گویا رفع کننده این مشکل طی یک سال آینده است.

حجتی در این همایش با اشاره به اینکه کشاورزی کشور هنوزبه صورت سنتی اداره می شود اظهار داشت: با اجرای الگوی کشت به ویژه در محصولات اساسی می توانیم تولید را مدیریت کنیم  تا دیگر شاهد کاهش یا افزایش تولید در محصولی خاص مانند پیاز و سیب زمینی نباشیم.

وی افزود: با اجرای الگوی کشت، اگر قرار است محصول پیاز  در منطقه بناب هزار هکتار کشت شود باید بتوانیم براساس برآوردی که از نیاز بازار داخل داریم برنامه تولید را برای نقاط دیگر کشور اجرا کنیم و اجازه ندهیم در مناطق مختلف کشور بیشتر از سطحی که در برنامه تعیین شده است، زیرکشت برود.

وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: با استفاده از مدیریت لحظه ای در مزارع کشور می توانیم برآورد دقیقی از کشت و تولید هر محصول داشته باشیم تا در زمانی که در منطقه ای به هر علتی میزان تولید محصولی کاهش یافت آن را در منطقه دیگری کشت کنیم تا با کسری تولید مواجه نشویم.

وی تصریح کرد: در بخش کشاورزی متهم هستیم که نمی توانیم میزان تولید پیاز و سیب زمینی را مدیریت کنیم البته بخشی از این اتفاق طبیعی است اما نمی توانیم این ضعف را توجیه کنیم بلکه باید با برنامه های مدیریتی از وقوع چنین مسائلی جلوگیری کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Finland
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
مگه آب مفته و راحت به دست میاد که بکارند و نابود کنند.
زینال بندری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
من کشاورزای زیادی می شناسم که از ۳ سال قبل فقط سیر می کارند و بعضی هاشون بیشتر از ۳ میلیارد تومان سود هم بردند در صورتی که سیر یک سوم هندوانه هم نیاز به مراقبت نداره
ناشناس
|
United States of America
|
۱۳:۵۰ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
متاسفانه وقتي همه رواوردند به كشت هندوانه وزمينهايي كه پارسال زير كشت پياز رفته بود امسال شده هندوانه بايدهم رودست كشاورز بمونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
در حال حاضر با کمبود آب، کاشت هندوانه هیچ توجیح منطقی ندارد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
هنوانه ها مزه ندارند آنها اینقدر جلوی آفتاب نگه می دارند که داخلش حالت ژله ای دارد و آدم چندشش می شود. من الان سه سال است خیلی هندوانه نمی خورم.
ناشناس
|
China
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
مگه کسی قسمشون داده هندوانه بکارند؟!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۶/۱۵
باید مسئولین جهاد کشاورزی را محاکمه کنند که برای یک کیلوگرم هندوانه 800 لیتر آب مصرف میکنند تا 50 تومان فروخته شود.این یعنی غارت ثروت ملی
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟