معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی اظهار کرد: بهجز سامانه ملی همسانگزینی، همه سایتهای همسریابی غیر مجازند.
به گزارش ایسنا- منطقه خراسان، سیدجواد حسینی در شورای اجتماعی و فرهنگی استان که در ادارهکل تعاون، کار و رفاه استان برگزار شد، تنها سامانه ملی همسانگزینی را که کار واسطهگری بین خانوادهها را بر عهده دارد، مجاز شمرد.
معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی از ورود این قبیل سایتها به فضای شبکههای اجتماعی مانند تلگرام و اینستاگرام ابراز نگرانی کرد و گفت: این فضا بهمراتب مخربتر از سایتهای همسریابی است. قانون تنها مرجع صدور مجوز سایتها است و براین اساس همه این سایتها غیر مجازند.
وی در خصوص جدیترین عوامل طلاق عنوان کرد: تصورات زن و مرد از نقش یکدیگر در زندگی مشترک صحیح نیست و در اکثر مطالعات به این جمعبندی رسیدهایم که زمانی که این ادراک محقق نمیشود، زندگی دچار مشکل میگردد و تلاش ما اینکه زوج با شناخت بهتری با هم مواجه شوند.
حسینی ادامه داد: درحالیکه روابط نامتعارف یکی دیگر از عوامل آسیب به بنیان خانواده است، مطالعات نشان میدهد سایتهای همسریابی غالباً با این رویکرد شکل میگیرند.
معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار خراسان رضوی تنها سایتهایی را دارای کارکرد واقعی دانست که در زمینه ازدواج موقت فعال هستند و اضافه کرد: با توجه به فضای جامعه اگر فردی قصد ازدواج داشته باشد، در خانواده، محل کار، دانشگاه و... فضای شناخت کافی وجود دارد و نیازی به مراجعه به این سایتها نیست؛ بنابراین کسانی به این سایتها مراجعه میکنند که هدفی غیر از همسرگزینی دارند.
حسینی خواستار هماهنگی دفتر امور اجتماعی و فرهنگی با نیروی انتظامی برای شناسایی و بستن سایتهای غیر مجاز شد و گفت: شناسنامه فرهنگی شهرستانها و آییننامه هفتههای فرهنگی از مصوبات جلسه امروز خواهد بود.
وی در لزوم تهیه شناسنامه فرهنگی شهرستان، تصریح کرد: برای هر حرکتی به شناخت نیاز است و ما اکنون از هیچ شهری در این زمینه شناخت کاملی نداریم. مؤلفههای این شناسنامه فرهنگی برای شهرستانها ارسال شده و تهیه آن در دستور کار قرار دارد.
حسینی عنوان کرد: از حدود هفت هزار و 500 میلیارد تومان درآمدهای تملیکی استان، حدود 2000 میلیارد تومان بودجه اجتماعی و فرهنگی استان است.
معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار خواستار تهیه نرمافزار به روز از شناسنامه فرهنگی و اجتماعی شهرستانها جهت داشتن اطلاعات بهروز و تحلیلهای مناسب در این حوزه شد.
وی برنامههای معاونت استانداری برای دهیاران را اینگونه تشریح کرد: روستای پاک بهمعنی روستای عاری از طلاق، بیکاری، اعتیاد و افرادی است که کتاب نمیخوانند و هر روستای بالای 1500 خانوار باید یک تشکل غیردولتی در موضوع روستا داشته باشند.
حسینی ادامه داد: پارلمان بانوان و جوانان در روستاهای بالای 1000 خانوار فعالیت خود را آغاز کند. زنان 15 تا 31 سال روستا شناسایی شوند، مهارتهای لازم توسط دستگاهها به آنها آموزش داده شود و در نهایت برای تولیدات آنها بازار ایجاد گردد.
وی از سابقه جشنوارههای فرهنگی گفت و اظهار کرد: درآن زمان هر شهر نمایشگاه مشهد با 95 غرفه معرفی میشد که با وجود حساسیتهای آن زمان، 20 بازدید کننده داشت و هیچ اعتراضی صورت نمیگرفت.
معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار جریانسازی فرهنگی در کشور را ضعیف دانست و اضافه کرد: آرامآرام با بحران هویت مواجه میشویم؛ چه مقدار فضیلت فرهنگی در جامعه تولید کردهایم؟
حسینی ادامه داد: مناطقی در دنیا هستند که می توانند فضیلت فرهنگی تولید کرده و رذیلتها را بسوزانند که در مردمشناسی به کوره مذاب معروفند؛ مشهد با توجه به دو ظرفیت فرهنگی وجود امام رضا (ع) و مقبره فردوسی یکی از این مناطق است.
معاون اجتماعی، سیاسی و امنیتی استاندار از حضورنیافتن مدیران سازمانهای دولتی در جلسه شورای اجتماعی و فرهنگی انتقاد کرد.