قیمت نفت چشم به راه تصمیم فردای اوپک

روز پنجشنبه، قیمت نفت تقریبا ثابت ماند. تجار منتظر شنیدن ماحصل نشست اوپک با شرکایش در روز جمعه هستند. در این نشست ممکن است تصمیمی مبنی بر تمدید قرارداد کاهش تولید نفت، برای کاهش بیشتر تولید در جهت ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، گرفته شود. بازار نفت بیش از سه سال است که به دلیل تولید بیش از تقاضا، در حالت اشباع شده به سر می برد.
کد خبر: ۷۳۲۲۴۷
|
۳۰ شهريور ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۰ 21 September 2017
|
3491 بازدید
روز پنجشنبه، قیمت نفت تقریبا ثابت ماند. تجار منتظر شنیدن ماحصل نشست اوپک با شرکایش در روز جمعه هستند. در این نشست ممکن است تصمیمی مبنی بر تمدید قرارداد کاهش تولید نفت، برای کاهش بیشتر تولید در جهت ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا، گرفته شود. بازار نفت بیش از سه سال است که به دلیل تولید بیش از تقاضا، در حالت اشباع شده به سر می برد.

به گزارش تابناک اقتصادی به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت بین الملل، نسبت به قیمت بسته شده در روز گذشته،  ٥ سنت کاهش یافت و این نفت در بازار بشکه‌ای ٥٦.٢٤ دلار معامله شد، این در حالی ست که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ١٥ سنت کاهش، بشکه‌ای ٥٠.٥٤ دلار صورت گرفت.

نمایندگان سازمان کشورهای صادر کننده نفت، روسیه و برخی از تولیدکنندگان دیگر روز جمعه در وین گرد هم می آیند تا در مورد تمدید قرارداد اوپک که از ماه ژانویه امسال آغاز شده است، گفتگو کنند.

در تاریخ ۲۵ می  سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و ۱۱ کشور دیگر توافق کردند تا قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸، تولید جهانی نفت را روزانه ۱.۸ میلیون بشکه نفت کاهش دهند.

جفری هالیو تحلیلگر OANDA گفته است: "احتمال تمدید قرارداد یا تشدید میزان کاهش در این نشست وجود دارد."

در سه ماه گذشته هر دو شاخص نفتی برنت و وست تگزاس اینترمدیت، بیش از ١٥ درصد به دلیل کاهش میزان تولید افزایش داشته اند. قیمت نفت در سه ماهه سوم امسال ۱۵.۵ درصد افزایش داشته است که این می تواند به معنی قویترین رشد قیمت نفت در سه ماهه سوم سال، از سال ۲۰۰۴ تا به امروز باشد.

ANZ Research  طی یادداشتی آورده است: "بهبود زمینه های اقتصاد کلان منجر به تقویت رشد تقاضا برای نفت طی چند ماه آینده خواهد شد و اگر اوپک پایبندی خود به قرارداد کاهش تولید را افزایش دهد، قیمت های بالاتر نیز خواهد رفت."

جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق، روز سه شنبه در کنفرانسی مربوط به حوزه انرژی گفت: سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) و دیگر تولید کنندگان گزینه های زیادی را در نظر دارند که شامل تمدید قرارداد کاهش تولید نیز می شود، اما هنوز زود است که برای بعد از زمان پایان قرارداد، در ماه مارچ ۲۰۱۸، تصمیمی گرفته شود.

اللعیبی گفته است: برخی از کشور فکر می کنند که این قرارداد باید برای سه یا چهار ماه دیگر تمدید شود، و برخی از کشور های دیگر، خواهان تمدید قرارداد تا انتهای سال ۲۰۱۸ هستند. در این میان، برخی از کشور ها نیز، نظیر اکوادور و عراق، به آغاز دور تازه ای از قرارداد کاهش تولید می اندیشند.

آنچه که موجب شد قیمت ها بیش از این افزایش نیابند، افزایش تولید نفت شیل آمریکا و همچنین امکان نزدیک شدن طوفان دیگری به جزایر کارائیب بوده که موجب نگرانی تجار از آسیب دیدن پالایشگاه های و سخت شدن حمل و نقل محصولات شده است. 

سازمان اطلاعات انرژی آمریکا، روز چهارشنبه به طور رسمی اعلام کرده است که در هفته منتهی به ١٥ سپتامبر موجودی نفت این کشور ٤.٦ میلیون بشکه افزایش داشته است و به  ٤٧٢.٨٣ میلیون بشکه رسیده است. این در حالی ست که موسسه نفت آمریکا روز سه شنبه اعلام کرده بود که موجودی نفت این کشور در هفته منتهی به ۱۵ سپتامبر، با ۱.۴ میلیون بشکه افزایش به ۴۷۰.۳ میلیون بشکه رسیده است. تحلیل گران انتظار داشتند تا در هفته مذکور، موجودی نفت این کشور ۳.۵ میلیون بشکه افزایش یابد. 

همچنین جبار اللعیبی، وزیر نفت عراق روز سه شنبه گفته است که تولید کنونی نفت کشورش ۴.۳۲ میلیون بشکه در روز است. این در حالی ست که در ماه های می و ژوئن، تولید نفت کشور عراق، روزانه ۴.۵ میلیون بشکه بوده است.

این خبر در حالی منتشر شد که آمار ها نشان می دهند عرضه نفت عربستان سعودی در ماه جولای به ۶.۶۹۳ میلیون بشکه در روز رسیده است. صادرات نفت این کشور در ماه ژوئن روزانه ۶.۸۸۹ میلیون بشکه بوده است.

این در حالی ست که ای ان زد بانک در گزارشی آورده است: " پیشبینی اوپک و سازمان بین المللی انرژی از تقویت رشد تقاضا تاثیر مثبتی بر روی بازار داشته است. همچنین پالایشگاه ها از بهبود وضعیت فعالیت ها پس از طوفان های اخیر گزارش می دهند.”

سازمان کشور های صادر کننده نفت (اوپک) هفته گذشته در گزارش ماهانه خود آورده بود که پیش بینی اش از میزان تقاضا برای نفت خام این سازمان در سال ۲۰۱۸ را افزایش داده است، و دو طوفان قدرتمند اخیر در آمریکا، تاثیر ناچیزی بر روی تقاضا برای نفت خواهد داشت.

این در حالی ست که آژانس بین المللی انرژی نیز در گزارش ماهانه خود آورده بود که: ” با افزایش سرمایه گذاری های اخیر، انتظار می رورد که بازار نفت متعادل تر شود و قیمت ها افزایش یابد، هرچند که این افزایش خیلی آرام است. میزان تقاضای نفت در آمریکا و اروپا بیش از آن چه که انتظار می رفت، رشد داشته است."

آژانس بین المللی انرژی پیشبینی خود از رشد جهانی تقاضا برای نفت در سال ۲۰۱۷ را از ۱.۵ میلیون بشکه در روز به ۱.۶ میلیون بشکه در روز افزایش داده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟