گزارش «تابناک» از فرجام یک پرونده جنجالی؛

پرداخت خسارت 13 میلیارد تومانی برای عدم اکران رستاخیز!

توافقی 13 میلیارد تومانی میان سازمان سینمایی و صاحبان امتیاز این فیلم انجام شده که سازمان سینمایی باید این مبلغ را به عنوان بخشی از رایت فیلم پرداخت کند و در عوض این فیلم تا زمانی که مخالفت مراجع تقلید رفع نشده، در ایران اکران نشود. تاکنون چندین قسط (کمتر از 10 میلیارد) از این رقم پرداخت شده که در مقایسه با ارقام اختصاصی به فیلم‌های سینمایی، رقم بسیار کلانی است.
کد خبر: ۷۳۳۳۶۰
|
۰۳ مهر ۱۳۹۶ - ۱۵:۰۰ 25 September 2017
|
9588 بازدید
|
۴
پرداخت خسارت 13 میلیارد تومانی برای عدم اکران رستاخیز!
پس از آنکه سازندگان رستاخیز توانستند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را محکوم به پرداخت خسارت کنند، مسئولان سازمان سینمایی در توافقی غیرمنتظره، 13 میلیارد تومان برای خرید بخشی از رایت این فیلم پرداخت کردند؛ رقمی که در چندین قسط پرداخت شده و قرار است پس از پرداخت این رقم این فیلم در ایران اکران نشود و کارگردان این فیلم نیز دیگر درباره اکران این اثر سخن نخواهد گفت.
 
به گزارش «تابناک»؛ «رستاخیز» آخرین ساخته احمدرضا درویش ـ که از مقطع تاریخی مرگ معاویه تا شهادت امام حسین (ع) در روز عاشورا را روایت می‌کند ـ از تصویربرداری شگفتی‌انگیزی برخوردار است که با 250 جلسه فیلمبرداری، دقت نظر کارگردان را نیز روایت می‌کند؛ علاوه بر این، از جلوه‌های ویژه بسیار باکیفیتی بهره برده و در تراز جهانی، اثری شاخص است.
 
درویش، این اثر ارزشمند و تاریخی را نخست با زمانی ‌حدود 180 دقیقه در جشنواره سی و دوم رونمایی کرد، ولی حال برای اکران، فیلم کوتاه‌تر شده و به 160 دقیقه رسیده؛ هرچند این احتمال می‌رود که زمان رستاخیز در زمان اکران داخلی تا 130 تا 140 دقیقه کاهش یابد، تا مخاطب داخلی که مشتاق ریتم تندتری است، بیش از پیش با این اثر مهم ارتباط برقرار کند، ولی ‌در حقیقت، تنها بخش کوچکی از سهم فروش این فیلم برای اکران داخلی در نظر گرفته شده است.
 
 شهریور سال 1393 پروانه نمایش فیلم سینمایی «رستاخیز» صادر شد تا این فیلم به رغم حذف بخش‌هایی از تصاویر اصحاب امام حسین (ع)، همچنان با سکانس‌هایی که چهره حضرت عباس (ع) در آن‌ها کاملاً مشخص است و حذفشان ناممکن بوده، اکران شود؛ رخدادی که بعید به نظر می‌رسید، تحقق یابد، ولی فتوای برخی ‌مراجع ‌عظام و علمای ارشد کشورمان ـ که درویش در اختیار دارد، ‌اما به دلایلی منتشر نکرده ـ این مسیر را هموار ساخت.
 
پرداخت خسارت 13 میلیارد تومانی برای عدم اکران رستاخیز! 
این فیلم در نهایت موفق به دریافت پروانه نمایش شد؛ اما نتوانست در اکران بماند و عملاً اکران «رستاخیز» منتفی شد. ظاهراً مخالفت برخی علمای برجسته با نمایش چهره حضرت عباس منجر به اخذ این تصمیم از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شد. پس از این اتفاق، صاحبان امتیاز فیلم «رستاخیز» در دیوان عدالت اداری علیه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکایت کردند و با توجه به برخورداری از پروانه نمایش، توانستند حکم محکومیت این وزارتخانه را برای ممانعت از اکران رستاخیز بگیرند.
 
پس از صدور این حکم و در ادامه با جمع بندی که از سوی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت پذیرفت، ابتدا علی جنتی، وزیر وقت و سپس حجت الله ایوبی، رئیس سازمان سینمایی تأکید کردند که دیگر مانعی برای اکران این فیلم سینمایی بدون هرگونه جرح و تعدیل وجود ندارد و سازندگان رستاخیز هر زمان که اراده کنند، می توانند این فیلم سینمایی را اکران کنند اما نامه‌ای مبنی بر رفع توقیف این فیلم به نهادهای صنفی مسئول ارسال نشد و در واقع عملاً بستر اکران فراهم نشد.
 
در این شرایط، نشست ها و گفت و گوهایی میان سازندگان این فیلم سینمایی و مسئولان وقت سازمان سینمایی برای تعیین رقم خسارت نیز انجام شد؛ اما با توجه مطالبه قابل توجه سازندگان رستاخیز، توافق حاصل نشد و مقرر شد، سرانجام پس از تعیین رقم خسارت توسط کارشناس دادگستری، در این زمینه مبنا قرار گیرد. در عین حال به سازندگان رستاخیز اعلام شد که می توانند همزمان با اکران این فیلم، پیگیری حقوقی و قضایی را نیز انجام دهند و حتی این دو موضوع با هم منافاتی ندارد.
 
اندکی پس از انتشار این جزئیات، تقی علیقلی‌زاده، تهیه کننده رستاخیز در گفت و گو با «تابناک» در مواجهه با این پرسش که آیا نشست هایی برای تعیین خسارت برای این فیلم با مسئولان وقت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی داشته اید، گفت: «طبیعتاً چنین نشست هایی برگزار شده است. ارشاد وقتی فیلمی را توقیف می کند، باید خسارت بپردازد. در مورد فیلم ما مذاکره شده اما مذاکره به نتیجه نرسیده است، چرا که به ما «مستند» اعلام نمی شود که ممیزی فیلم چیست. چون محاسبات تعیین خسارت تحت تأثیر جدی این ممیزی خواهد بود.»
 
تهیه کننده رستاخیز با بیان اینکه خسارات متأثر از وقفه و تأخیر در اکران، مطالبه بحق صاحبان امتیاز این فیلم است، به مجموعه هایی اشاره کرد که به عنوان خریداران نسخه های این فیلم سینمایی در تیراژ بالا مطالبه داشتند اما بعد از ایجاد شبهات درباره مخالفت برخی مراجع، منصرف یا مردد شده اند.
 
امروز سید عباس صالحی، وزیر تازه فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره سرنوشت فیلم «رستاخیز» و امکان رفع توقیف آن گفت: «رستاخیز مربوط به دوره قبل می شود و از همان دوران گفت وگوهایی با صاحبان فیلم شده و کارگردان و تهیه کننده به جمع بندی رسیده و مثل هر قراردادی طرفین با آن مبنا حرکت کرده اند. سازمان سینمایی با صاحبان آثار گفت وگو داشته و به همین ترتیب خساراتی به تهیه کننده پرداخت شده و نمایش خارجی نیز انجام می شود، اما نمایش داخلی فعلا انجام نمی شود.»
 
در همین راستا، بر اساس اطلاعات دریافتی «تابناک»، توافقی 13 میلیارد تومانی میان سازمان سینمایی و صاحبان امتیاز این فیلم انجام شده که سازمان سینمایی این مبلغ را به عنوان بخشی از رایت فیلم پرداخت کند و در عوض این فیلم تا زمانی که مخالفت مراجع تقلید رفع نشده، در ایران اکران نشود. تاکنون چندین قسط (کمتر از 10 میلیارد) از این رقم پرداخت شده که در مقایسه با ارقام اختصاصی به فیلم‌های سینمایی، رقم بسیار کلانی است.
 
همچنین قرار است با وجود منتفی بودن اکران داخلی، نسخه فیلم که تاکنون به نمایش درآمده و تصویر چهره حضرت عباس در آن مشخص است، اکران خارجی داشته باشد؛ اکرانی که احتمالاً باید بخشی از سهم سرمایه گذاری شرکای خارجی این فیلم را بازگرداند. در دوران مدیران پیشین سازمان سینمایی مذاکرات در این زمینه آغاز شده بود، ولی مدیران وقت زیر بار پرداخت چنین رقم‌های کلانی نرفته بودند و به همین دلیل، توافقی در آن دوران نشد.
 
«تابناک» کوشید از عوامل و صاحبان امتیاز این فیلم جزئیات بیشتری درباره سرنوشت «رستاخیز» بجوید اما این گروه پس از توافق مالی و رقم دریافتی کلان سکوت پیشه کرده‌اند و ظاهراً دیگر مشکل اکران رستاخیز حل شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۳
آیا اگر من درباره مثلا ابن سینا یا مثلا احمدشاه یک فیلم بسازم با جعلیات بسیار بطوری که تاریخ و راویان اختلاف بسیار داشته باشد. و مثلا برای فیلمبرداری فیلم هم هزینه کنم بعد فیلم من به دلایل موجه و درست و عقلانی توقیف شود، آنوقت من میتوانم به دادگاه رفته و از سازمانهای مربوطه خسارت دریافت کنم؟! آیا درباره رستاخیز غیر از این بوده مساله؟
پاسخ ها
کیوان
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۳
چیزی که گفتی هیچ ربطی به این موضوع نداشت
کارگردان مجوز فیلم نامه میگیره. فیلم رو می سازه. یه عده ... فریاد واویلا سر میدن. این فیلم میره عراق نمایش داده میشه اما خبری از فریاد واویلا نیس. کارگردان از بعضی مراجع بزرگ مثل آیت الله سیستانی حکم میگیره که نشون دادن چهره حضرت عباس مشکلی نداره. مسئولان بهش میگن میتونی فیلمتو اکران کنی. موقع اکران که میشه باز یه عده فریاد وامصیبتا سر میدن و دوباره این فیلم اکران نمیشه. و این همه هزینه ساخت فیلم دود میشه میره هوا. وزارت ارشادم محکوم میشه به پرداخت خسارت فیلم از جیب منوتو.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۳۸ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
اگر ارشاد به فیلمی پروانه نمایش بده و اجازه اکرانش رو نده، یعنی پذیرفته فیلم مشکلی نداشته و غیرقانونی مانع از اکرانش شده. در چنین شرایطی مجبوره خسارت بده. این اتفاق برای رستاخیز افتاده
مریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۴
رستاخیز در عراق اکران شد اما در ایران اکران نشد
زنان سوری میتوانند در ایران به استادیوم بروند اما زنان ایرانی نمیتوانند به استادیوم بروند
عجب کشوری داریم عاشقتم ایران (:-
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟