ممنوعیت ورود گردشگر به ابیانه در تاسوعا و عاشورا

کد خبر: ۷۳۴۱۶۳
|
۰۶ مهر ۱۳۹۶ - ۱۱:۲۸ 28 September 2017
|
7692 بازدید
|
۱
«با تصویب شورای تامین شهرستان نطنز، ورود گردشگران در تاسوعا و عاشورا به روستای تاریخی ابیانه ممنوع شد.»

به گزارش ایسنا، احمد نجیبی، مدیر پایگاه میراث فرهنگی روستای تاریخی ابیانه گفت: بر اساس تصویب مصوبه شورای تامین شهرستان نطنز، از گردشگرانی که رزرواسیون اقامت در روستای تاریخی ابیانه را ندارند، درخواست می‌کنیم زمان دیگری را برای دیدن ابیانه انتخاب کنند.

او با اشاره به حضور بومی‌های ابیانه در این چند روز تعطیلی و تکمیل شدن ظرفیت این روستای تاریخی کوچک، افزود: در این شرایط روستا آمادگی سرویس دادن مناسب به گردشگرانِ دیگر را ندارد، بنابراین از گردشگران داخلی خواهش می‌کنیم در ایام دیگری به ابیانه بیایند تا بتوانیم به خوبی پذیرایی کنیم.

وی درباره حضور گردشگران خارجی که بعضا برای دیدن مراسم عاشورا و تاسوعا به ایران و روستای ابیانه می‌آیند نیز گفت: معمولا تعداد گردشگران خارجی کمتر است و همه آنها پیش از آمدن به ابیانه هتل یا مکانی اقامتی را رزرو کرده‌اند و مقدمات پذیرایی از آن‌ها فراهم شده است، حتی گردشگران داخلی که به همین ترتیب از قبل محل اقامتی رزرو کرده باشند و رزرواسیون داشته باشند، می‌توانند به ابیانه بیایند.

نجیبی تاکید کرد: دغدغه ما این است که با توجه به این تعداد زیاد، نتوانیم از گردشگرانی که بدون برنامه‌ریزی به ابیانه می‌آیند، پذیرایی کنیم.

مدیر پایگاه میراث فرهنگی ابیانه، با اشاره به حضور بومی‌های ابیانه در روستا از چهارشنبه شب (5 مهر) و افزایش این تعداد به مرور تا روز عاشورا، افزود: آئین‌های عزاداری مردم روستا نیز از روز اول محرم آغاز شده و تا روز عاشورا ادامه‌ خواهد داشت.

وی با بیان این که آئین «ذاکری‌خوانی» در محله «یسمون» به عنوان نخستین طلیعه برنامه‌های عزاداری در ابیانه از شب اول محرم آغاز شده و تا شب عاشورا ادامه خواهد داشت، افزود: مراسم‌های اصلی نیز طبق روال هر سال جریان دارد.

نجیبی همچنین به انجام مستندنگاری کامل آئین‌های عاشورا و تاسوعا در ابیانه از سوی پایگاه میراث فرهنگی ابیانه خبر داد و افزود: امسال این مستندنگاری دقیق انجام می‌شود.

وی با اشاره به تهیه پرونده ثبتی سه آئین «شده‌خوانی»، «ذاکری‌خوانی» و «طلوع‌خوانی» توسط این پایگاه، اظهار کرد: با استفاده از مستندنگاری که امسال از این آئین‌ها انجام می‌شود، امسال آن‌ها را در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت می‌رسانیم.

به گفته‌ وی، «ذاکری خوانی» از اول محرم تا شب عاشورا برگزار می‌شود، آئین «طلوع‌خوانی» در صبح عاشورا و ائین «شده‌برداری» نیز در روز عاشورا در روستای تاریخی ابیانه برگزار می‌شود.

او تاکید کرد: سال‌های گذشته دو آئین «نخل گردانی» و «جق جقه زنی» از آئین‌هایی محرم در ابیانه نیز در فهرست میراث ملی ناملموس به ثبت رسیده‌ و لوح ثبتی آن‌ها رونمائی شده است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۰۷
حالا مگه چی داره این ابیانه آره روستای قشنگیه ولی نمیدونم چرا مردم یهو یه چیزی رو اینقدر بزرگ میکنن که از حدو مرز میگذرونن بابا اینم یه روستاس بذارید مردمش زندگی شونو بکنن هی پا میشید میریید آرامش دیگران رو بهم میریزید که چی
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟