عضو کمیسیون برنامه و بودجه در گفت وگو با «تابناک»؛

نرخ سود تسهیلات باید 7 درصد شود/ وضعیت بانک های کشور خوب نیست؛ عملا ورشکسته اند!

عدم کاهش نرخ تسهیلات، نوعی کمک به بانک هاست تا بتوانند از این طریق، موجودی خود را افزایش دهند. در این میان، برخی دیگر از کارشناسان، انجام این کار را به ضرر اقتصاد کشور دانسته و بر این باورند که سرمایه های مردم به سمت بازارهای کاذب سرازیر خواهد شد و باعث ایجاد تورم در کشور می شود.
کد خبر: ۷۳۹۹۱۸
|
۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۱۲:۲۰ 20 October 2017
|
18081 بازدید
|
مذاکره تصمیم نظام بود، نه تصمیم دولت حسن و محمود!/ مسئول اعلام نظر درباره برجام با هیأت نظارت بر اجرای برجام استهرچند به دنبال اجرایی شدن برنامه کاهش نرخ سود سپرده یک‌ساله به 15‌درصد و روزشمار و کوتاه‌مدت به 10‌درصد، انتظار می‌رفت طرح کاهش نرخ سود تسهیلات نیز کلید بخورد تا با کاهش هزینه مالی تولید به رشد اقتصادی، رونق و اشتغال کمک کند، این کار به دلایل نامعلومی انجام نشد!
 
به گزارش «تابناک»؛ شاید تمدید قراردادهای سپرده‌های یک‌ساله با ارقام بالا که با پیامک و اطلاع‌رسانی بانک‌ها انجام شد، دلیل انجام این کار شده باشد، بسیاری از کارشناسان با اشاره به هزینه بالای نرخ سود سپرده در یک‌سال پیش ‌روی اعلام کردند، با توجه به بالا بودن هزینه جذب سپرده، امکان کاهش نرخ سود تسهیلات وجود ندارد.

بسیاری از کارشناسان بر این باورند، این کار دولت، نوعی کمک به بانک هاست تا بانک ها بتوانند از این طریق، موجودی خود را افزایش دهند. در این میان، برخی دیگر از کارشناسان، انجام این کار را به ضرر اقتصاد کشور ارزیابی کرده و اعتقاد دارند سرمایه های مردم به سمت بازارهای کاذب سرازیر خواهد شد و باعث ایجاد تورم در کشور می شود.

در این باره، محمد قسیم عثمانی در گفت وگو با تابناک اظهار داشت: اصولا بانک ها بین سپرده گذاران و وام گیرنده ها واسطه هستند و به عبارت دیگر، عده ای سپرده ای را نزد بانک و بانک هم این مبالغ را در اختیار تولیدکننده ها می گذارد، تا از این طریق، چرخه نقدینگی در کشور به گردش درآید.

این نماینده مجلس گفت: بنابراین، نرخ سود سپرده ها باید متناسب با نرخ سود تسهیلات باشد. اگر در این مقطع نرخ سود سپرده ها کاهش پیدا کرده، ولی نرخ تسهیلات کاهش نیافته، شاید یک نوع تنفس برای بازسازی اوضاع اقتصادی بانک ها باشد. با این حال، منطق آن است که این دو اتفاق همزمان انجام بگیرد. اکنون شرایط به گونه ای است که وضعیت بانک های کشور خوب نیست و اگر بنا بر استانداردهاحسابرسی شوند، عملا ورشکسته اعلام می شوند.

وی ادامه داد: البته دلایل زیادی هم باعث این کار شده که عمده آنها مربوط به ناکارآمدی سیستم بانکی موجود است؛ سیاست های دستوری، فعالیت های غیر بانکی مانند بنگاهداری های اقتصادی و دلایلی از این دست. در این باره باید گفت، شورای پول و اعتبار باید هر چه زودتر به این موضوع ورود و نرخ ها را متعادل کند.

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس یادآور شد: تنها راهکار خروج از وضعیت اقتصادی موجود، رهاسازی مدیریت شده پول است که البته این کار با خواهش و تمنا نیست و نمی شود این گونه از مردم خواست که پول های خود را از بانک ها خارج کنند. باید نرخ های سود سپرده آنقدر کاهش پیدا کند که کسی گرایش به سپرده گذاری در بانک نداشته باشد.

این نماینده مجلس در خصوص سرازیر نشدن نقدینگی به سمت بازارهای کاذب نیز گفت: اینکه باید رهاسازی پول، مدیریت شود، دقیقا اشاره به این موضوع دارد، زمانی که ما می خواهیم پول را رهاسازی کنیم، باید جای سرمایه گذاری برای آن را نیز داشته باشیم تا باعث تورم و ویرانی بیش از حد نشود. این منابع باید به جایی رود که به تولید و اشتغال کمک کند، نه اینکه باعث ویرانی جاهایی باشد که شاید تازه پا گرفته اند.

وی در پاسخ به اینکه آیا پیش از کاهش نرخ سود سپرده مسیری برای سرمایه گذاری افراد دیده شده است یا نه، گفت: بخشی از این کار در بودجه دیده شده و قرار است، بیش از 70 هزار میلیارد تومان از بودجه امسال خود را از طریق اوراق مشارکت تأمین کنند؛ بنابراین، شاید بخشی از این مبالغ به سمت خرید این اوراق رود.

وی در پاسخ به اینکه این ترفندی برای فروش اوراق مشارکت دولتی بوده نیز گفت: این هم می تواند یک تکنیک برای این کار باشد. این یکی از محاسن کار خواهد بود، چون این اوراق باعث افزایش کارهای عمرانی در کشور می شود و می تواند در طولانی مدت هم به نفع مردم و هم به نفع کشور باشد.

این نماینده مجلس درباره میزان سودهای بانکی نیز گفت: منطقی است که سود تسهیلات در کشور باید تک رقمی باشد و ایده آل این است که سود سپرده در کشور 5 درصد شود و نرخ سود تسهیلات نیز بیشتر از 7 درصد نشود. این امکان پذیر است، ولی برخی موانع، مانع انجام این کار می شود و واقعا جوابی برای این پرسش ها وجود ندارد.

هرچند به دنبال اجرایی شدن برنامه کاهش نرخ سود سپرده یک‌ساله به 15‌درصد و روزشمار و کوتاه‌مدت به 10‌درصد، انتظار می‌رفت طرح کاهش نرخ سود تسهیلات نیز کلید بخورد تا با کاهش هزینه مالی تولید به رشد اقتصادی، رونق و اشتغال کمک کند، این کار به دلایل نامعلومی انجام نشد!
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۷
انتشار یافته: ۳۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
وام به مردم با سود 28 درصد میدن و اونوقت برای مردم 15 درصد سود میدن و به صورت حرام مدام دیرکرد میگیرن. تمام کنید این بازی یک طرفه را....
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۵ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
برای سود تسهیلات ۵ درصدی باید تورم ۳ درصد نرخ رشدنقدینگی ۳ درصد و افزایس حقوق سالیانه و رشد بودحه جاری کمتر ار ۳ درصد باشد.نمی شود هم خدا را بخواهیم هم خرما را لارمه این کار نه گفتن به پوپولیسم و رجوع به علم اقتصاد است
amin
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
آقای نماینده مجلس

80درصد حسابهای مردم زیر 100و 200 میلیون بود

نرخ سود پایین و به کارگیری مبلغ سرگردان همین هایی هستن که الان دم قوه قضاییه و استانداری و فرمانداریها دارن تجمع میکنن هر کدام بالا 1 میلیاردن تا 100میلیارد نه دوزار ملت گرفتار
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
فكرنكرده حرف زدن همينه ديگه، طرف خودش ماهي خدا ميليون درامد از هزار راه داره بعد براي ميليونها ادم مستمند حكم ميده، تو اصلا ميدوني چند ميليون ادم ابرومند فقط با چندرغاز سپرده هاشون دارند در فقر زندگي ميكنند؟ با اين چندرغازها چه كنند؟ كارخانه راه بيندازند؟ همين كارخانه هاي فعلي هم جنسشون مشتري ندارد كه! خير اقا، صنعت كشور مزيت رقابتي اش را بدليل عدم اتصال به زنجيره جهاني از دست داده حالا شما وأم مفت بده بهشان، ميبرندش تو دلالي و يك تعداد دلال گردنشان كلفت تر ميشود.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
طرح کانال کشتیرانی ایران رود (از دریای عمان تا دریای خزر) و ایجاد شهرک‌های صنعتی در کنار آن و یا ایجاد پایتخت جدید اقتصادی برای کشور محل مناسبی برای جلوگیری از سرازیر شدن سیل نقدینگی به سوی مسکن و ارز و طلا خواهد بود.
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
به وضوح مشخصه که این نماینده هیچی از اقتصاد نمی دونه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۰ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
چرا یانکها سود یالاتری را می دهند
ایتها از جایی تامین می شوند که می توانند ای سودها را یدهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۱ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
هر کسی از ظن خود شد یار من ،چرا همهٔ مسولین ،وکسانی که امکان صحبت ،وارایهٔ نظر داردند ،فقط بفکر سود خود هستند ،مگر قرار است تولید کنندگان با سرمایهٔ مردم به ثروتهای چند هزار میلیاردی برسند ؟ همانگونه که تا کنون رسیده اند ،راستی تولید کنندگان ،اجناس بی کیفین ،وغیر استاندارد ،وغیر رقابتی در این چهل سال ،به مشکلی را از مردم برطرف نموده ،بغیر از بی ارزش نمودن پول ملی کشور ،وابجاد ،فقر ،و فحشا ،و اعتیاد ،و دزدی ،و رانتخواری ،ونهادینه کردن فساد ،ورشوه ،کدام دست آوردی داشته؟ ویرانی طبیعت ،از دشت ،و کوه ،ودریا ،و کنارهٔ رودخانه ها ،وتا دره هایی که یک چشمه آب داشت ،توسط جه کسانی ،بغیر این افراد ،بلهوس ،وعیاش ،و بی وطن ،تخریب شده؟
حاج رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۳ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
مد شده مدیران کشور برای پنهان نگه داشتن عدم کفایت خود ، هر از چند گاهی به بانکها حمله کنند .
ای کاش بانکها را تعطیل کنند تا بعد ببینیم مسئولین ،
عدم کارایی خود را چگونه توجیه می کنند .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۶ - ۱۳۹۶/۰۷/۲۸
مگه نگفتی تا آخر مهر نرخ سود تسهیلات کم میشه پس چی شد؟ حالا که پول ها رو جمع کردید ورشکسته شدید؟ چرا سود تسهیلات رو کم نمیکنید؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟