پس از بسته شدن سایت دانلود فیلم تاینی مویز و از دسترس خارج شدن این محتوا، برخی سامانه عرضه فیلم و سریال که از قضا مجوز قانونی از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دارند، برخی از آثار دوبله شده توسط عوامل همان سایت را با لوگوی تاینی مویز عرضه میکنند و از این طریق کسب درآمد میکنند!
به گزارش «تابناک»؛ تاینی موویز یکی از وبسایتهایی بود که در سالهای اخیر اقدام به زیرنویس و دوبله گسترده فیلمها و سریالها تلویزیونی کرده بود و از طریق فروش اشتراک درآمد بسیار کلانی نیز داشت. آدرس این وب سایت برخلاف دیگر وبسایتهای دانلود فیلم و سریال به دوره زمانی طولانی فیلتر میشد و به همین دلیل در مقطعی جزو سی سایت پربیننده ایران قرار گرفته بود که نشان از مداومت فعالیت دامنه و عدم فیلتر در یک دوره قابل توجه داشت.
البته مدتی بعد نه تنها این سایت فیلتر شد، بلکه با گردانندگانش نیز برخورد قضایی انجام شد و در نهایت با از کارافتادن سرورهای این سایت غیرقانونی دانلود فیلم، پایان عمر این حرکت فرارسید. آن گونه که مسئولان قضایی اعلام کردند بر روی سرورهای سایت تاینی موویز قریب به هجده هزار فیلم سریال بوده و مدیر این وب سایت نیز ماهیانه درآمدی صد میلیونی تومانی داشته که نشان از حجم بالای مخاطبان این وب سایت دانلود فیلم و عطش تماشای آثار روز سینمای ایران دارد.
با توجه به عدم پاسخ مناسب به این عطش در فضای رسمی نظیر اکرانهای عمومی سینما، شبکه نمایش خانگی و سامانههای VOD و IPTV و سرعت کند یا عدم عرضه بخش قابل توجهی از محتواهای تولیدیِ جذاب برای مردم، دور از انتظار نیست که در آینده نه چندان دور شاهد رونمایی از یک وب سایت مشابه، این بار در خارج از محدوده جغرافیایی ایران باشیم.
هرچند چنین رویهای در خارج از ایران دشوار است و حتی به زعم برخی صاحب نظران تقریباً غیرممکن است؛ چرا که با تعقیب قضایی کشور میزبان به واسطه نقض کپی رایت مواجه میشود. اگر در ایران نیز برخی شرکتهای بستر سروری لازم را برای این سایت فراهم نمیکردند و از پهنای باند حاصله سود نمیبردند، بعید بود تاینی موویز با وجود درآمدزایی عمری تا این حد طولانی نسبت به دیگر رقبا که حذف شدند، داشته باشد.
در این میان برخی وبسایتهای قانونی VOD که از سازمان سینمایی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پروانه فعالیت دارند، در رویکردی عجیب همزمان با تعطیلی وب سایت تاینی موویز، تعدادی از فیلمهای دوبله شده توسط این وب سایت را بارگذاری کرده و در حال فروش این فیلمها هستند! نکته قابل توجه اینکه این VOD که سابقه عرضه بدون مجوز بازی تاج و تخت را دارند، در این حرکت عجیب حتی به خود زحمت محو کردن لوگوی تاینی موویز از پایین فیلمها را ندادهاند و عیناً فیلمها را باگذاری کردهاند.
حقیقتاً اگر قرار است سایتهای دارای مجوز نیز نسخههای قاچاق آثار را دانلود و به فروش برسانند، چه تفاوتی میان پروسه قانونی تعیین شده و روال غیرقانونی گذشته وجود دارد؟ البته بدون شک وضعیت کنونی بیارتباط با عدم نظارت کافی و مستمر موسسه رسانههای تصویری بر عملکرد VOD هایی که به آنها مجوز داده، نیست؛ چرا که در غیر این صورت چنین اتفاقاتی عجیبی تکرار نمیشد.