گمرک ایران نحوه واردات گوشی همراه مسافری را همزمان با اجرای طرح رجیستری به گمرکات سراسر کشور اعلام کرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز واردات و مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گمرک در بخشنامه ای اعلام کرد : مسافرانی که به کشور وارد می شوند در صورتی که خارج از کشور گوشی همراه خریداری کرده باشند ، موظف اند تلفن همراه خود را در بدو ورود به گمرک محل ورود خود اظهار کنند.
گمرک ایران با رعایت مقررات مسافری و لحاظ کردن شرایط غیر تجاری صرفا یک دستگاه تلفن همراه، با دریافت حقوق گمرکی و دو برابر سود بازرگانی و عوارض متعلقه مراتب اظهار ذی نفع را در سامانه مسافری از طریق گزینه ثبت اطلاعات وارد و سپس
برای درج اطلاعات شناسه IMEI و مبالغ عوارض اقدام کنند.
این بخشنامه تاکید کرده است در صورت عدم اظهار تلفن همراه و عدم پرداخت حقوق ورودی و درج این موارد در سامانه در هنگام ورود به کشور امکان رجیستری تلفن همراه وجود نخواهد داشت و مسئولیت آن با مسافر است.
گمرک ایران در راستای ایجاد شفافیت و احترام به حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات از دسترسی آزاد به اطلاعات قیمت واقعی گوشی های تلفن همراه در طرح رجیستری خبر داده و اعلام کرده است : این اقدام با هدف احترام به حقوق شهروندی و دسترسی آزاد به اطلاعات امور گمرکی صورت گرفته است و خریداران گوشی های تلفن همراه در زمان استعلام کد شناسه بین المللی (IMEI) می توانند از قیمت واقعی این گوشی ها که در گمرک تعیین و بر مبنای آن حقوق ورودی گرفته شده است ، اطلاع حاصل کنند.
علاوه بر این دسترسی به اطلاعات نوع ارز و قیمت ارزی که بر مبنای آن حقوق ورودی در گمرک دریافت شده در دسترس مشتریان قرار گرفته است و با استعلام کد شناسه بین المللی می توانند مشتریان به این اطلاعات دسترسی پیدا کنند.
گمرک بر اساس قانون احترام به حقوق شهروندی و دسترسی آزاد و برخط به اطلاعات علاوه بر موارد یاد شده اطلاعات مربوط به تاریخ واردات گوشی تلفن همراه و حتی کشور سازنده را نیز در اختیار مشتریان قرار می دهد.
این اقدامات به خریداران گوشی های تلفن همراه وارداتی کمک می کند تا گوشی اصل را از تقلبی تشخیص و قیمت واقعی گوشی تلفن همراه را به فروشنده پرداخت کنند.
واردکنندگان انواع گوشی های تلفن همراه می توانند به ارزش گمرکی انواع گوشی ها قبل از واردات دسترسی داشته باشند.
ارزش پایه انواع گوشی های تلفن همراه بر اساس قانون دسترسی و انتشار آزاد اطلاعات به تفکیک انواع برندها و مدل های مختلف در سامانه آنلاین ارزش کالایی گمرک (TSC) که یکی از دستاوردهای سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی است قرار داده شده و برای همه شهروندان قابل دسترسی است.
این اطلاعات به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی جمع آوری و در بزرگ ترین بانک اطلاعات تجارت خارجی کشور ذخیره سازی و تجمیع می شود و بخشی از این اطلاعات که امکان انتشار دارد بر اساس قانون دسترسی آزاد به اطلاعات در اختیار شهروندان قرار می گیرد.
بانک اطلاعاتی گمرک بروز و به لحظه موجود است و همه اطلاعات به صورت آنلاین در این بانک اطلاعاتی جمع آوری می شود.
خریداران انواع گوشیهای تلفن همراه می توانند با شناسه (IMEI) 15 رقمی گوشی از طریق لینک پنجره واحد تجارت فرامرزی گمرک https://epl.irica.ir/ImeiInfoView?0 استعلام بگیرند.
همچنین گمرک ایران اعلام کرده است همه کالاهای وارداتی به گمرکات سراسر کشور به کمک سامانه جامع گمرکی و پنجره واحد تجارت فرامرزی کنترل می شود و رصد کالاهای وارداتی با فناوری اطلاعات ، هوشمند شده است .
واردات بیش از یک میلیون و ۱۴۱ هزار دستگاه گوشی تلفن همراه
یک میلیون و ۱۴۱ هزار و ۱۵۸ دستگاه انواع گوشی تلفن همراه در شش ماه نخست سال وارد شده است.
ارزش این میزان واردات 134 میلیون و 150 هزار دلار است.
امارات متحده عربی، چین، کره جنوبی سه کشور بیشترین گوشی تلفن همراه را به ایران صادر کردند.
امارات متحده عربی با 66 میلیون و 875 هزار دلار بیشترین سهم واردات گوشی تلفن همراه به ایران را دارد و سهم چین 36 میلیون و 879 هزار دلار بوده است.
کره جنوبی نیز 27 میلیون و 196 هزار دلار گوشی تلفن همراه به ایران وارد کرده است.
کویت با 69 هزار و 539 دلار کمترین سهم واردات گوشی تلفن همراه به کشورمان را دارد.
صادرات گوشی تلفن همراه از ایران به خارج از کشور نیز در شش ماه ابتدای سال 2 میلیون و 607 هزار دلار بود و عراق و امارات متحده عربی کشورهای هدف صادراتی گوشی تلفن همراه بوده اند.
عراق با خرید یک میلیون و 418 هزار دلار در رتبه اول و امارات متحده عربی با وارد کردن یک میلیون و 189 هزار دلار گوشی تلفن همراه در رتبه دوم قرار دارد.