یک روزنامه آلمانی از نگرانی اروپا درباره حملات احتمالی شیمیایی و رادیو اکتیو در این اتحادیه از طرف سازمان های تروریستی و اسناد معتبری که در این باره وجود دارد خبر داد.
به گزارش تسنیم به نقل از روزنامه «دی ولت آلمان»، تا به حال تروریستها در اتحادیه اروپا از تفنگ، چاقو و کامیون برای حملات تروریستی استفاده کردهاند. البته شواهد و مدارک معتبری وجود دارد مبنی بر اینکه این گروههای تروریستی تصمیم دارند از مواد رادیو اکتیو، شیمیایی و یا بیولوژیک برای این منظور استفاده کنند.
این روزنامه آلمانی در بخش دیگری از این مطلب نوشت: اروپا در سالهای گذشته با حملات تروریستی زیادی متزلزل شده است. عاملان حملات تروریستی اکثرا از سلاحهایی مانند چاقو، تفنگ یا وسایل نقلیه برای این گونه حملات استفاده میکردند. حملات تروریستی با مواد بیولوژیک، شیمیایی و رادیو اکتیو وجود نداشته است. سازمانهای امنیتی اروپایی اما نمیخواهند به این مسئله اعتماد کنند که اوضاع به همین شکل باقی میماند.
بر اساس ارزیابیهای روزنامه آلمانی "دی ولت،" در اتحادیه اروپا در حال حاضر بررسیهای مشخصی در این باره شکل میگیرد که ما چگونه میتوانیم خود را برای اینگونه حملات تروریستی آماده کنیم. در بروکسل اخیرا گروهی کارشناسان درباره این موضوع نشستی را برگزار کردهاند.
کمیسیون اروپایی هم اخیرا یک طرح عملیاتی را در این باره تنظیم کرده است. در یک گزارش ۱۶ صفحهای کمیسیون اروپایی در این باره آمده است که سازمانهای تروریستی هنوز هیچگونه مواد رادیواکتیو، بیولوژیک و شیمیایی را در این راستا مورد استفاده قرار ندادهاند. اما مدارک و شواهد معتبری وجود دارد مبنی بر اینکه گروههای تروریستی برای دستیابی به اینگونه سلاحها تلاش میکنند.
بر اساس این گزارش، گروه تروریستی داعش تا به حال سلاحهای شیمیایی را در عراق و سوریه به کار برده است.
در اینترنت نیز این گروه تروریستی بهخصوص برای حملات با سلاحهای شیمیایی تبلیغ میکنند. در این سند کمیسیون اروپایی آمده است که داعش از هواپیماهای بدون سرنشین استفاده کرده تا حملات با مواد منفجره را نظارت و عملی کند. با توجه به همه این دلایل برای اتحادیه اروپا مهم است که شایستگی و مقاومت خود را علیه اینگونه حملات تروریستی در سالهای آینده بهبود بخشد.
کمیسیون اروپایی در بخش دیگری از این گزارش که روزنامه "دی ولت" ارائه داده است مینویسد: حتی یک حمله تروریستی کوچک با این گونه تسلیحات میتواند تاثیر قابل توجهی بر جوامع و اقتصادهای ملی که این حمله علیه آن ها صورت گرفته است داشته باشد. این باعث اختلالات شدید و ترس و ناامنی گسترده می شود.
"جولیان کینگ"، کمیسر امور امنیت اتحادیه اروپا در این باره گفته است که خطر وقوع این گونه حملات تروریستی کم است، اما اروپا باید آماده باشد. ما باید بر دسترسی به مواد با خطر بالا همانگونه که در مورد مواد منفجره یا سلاح گرم انجام می دهیم کنترل بهتری داشته باشیم. باید همه اطلاعات موجود در این باره به شکل بهتری بین کشورهای عضو اتحادیه اروپا به اشتراک گذاشته شود. همچنین آمادگی عملیاتی نیروهای ویژه اضطراری باید بهبود یابد.
کمیسیون اتحادیه اروپا توصیه میکند که تمرینات مشترک مقابله با این گونه تسلیحات در پیش گرفته شود و مؤسسات پزشکی همچنین برای وقوع سناریوهای فراملیتی آماده شود. در ضمن این مسئله مهم است که تجربیات حفاظت در برابر فجایع با تجربیات مقابله با تروریسم در این راستا ترکیب شود. شاید در این زمینه به یک گروه تخصصی جداگانه در یوروپل نیاز باشد.
"مونیکا هولمایر" از کارشناسان داخلی حزب سوسیال مسیحی در پارلمان اروپا نیز در این باره اظهار داشته است که تفاوت های بسیار بزرگی در زمینه آمادگی کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای مقابله با این گونه حملات وجود دارد. وی از همه دولت های اروپایی درخواست میکند که به اندازه کافی در زمینه تحقیق و توسعه دارو و درمان که در صورت عملیات سلاحهای شیمیایی و رادیواکتیو بتواند مورد استفاده قرار گیرد سرمایهگذاری کنند.
وی همچنین در یک کنفرانس تهدید از طرف سلاح های کشتار جمعی که هفته گذشته در بروکسل برگزار شده بود گفته بود که این مسئله مهم است که ذخیره دارویی برای این منظور تهیه شده و پرسنل بیمارستانی را برای این منظور آموزش دهیم. همچنین کنترلهای بهتر ضرورت دارد تا اشخاص با مواد جنگی خطرناک را به موقع شناسایی کنیم.
"هانس داس"، کارشناس تروریسم در کمیسیون اتحادیه اروپا نیز در این باره اظهار داشته است که در فرودگاه ها امکان بازرسی کامل مسافران وجود دارد، اما در استادیوم های فوتبال و سالن های کنسرت این امر چگونه باید انجام شود؟
وی همچنین تاکید کرد که در مرزهای ورودی به منطقه شنگن باید کنترلهای مرزی بهبود یابد تا از این مسئله جلوگیری به عمل آید که از مواد رادیواکتیو، بیلوژیک و شیمیایی برای عملیات تروریستی در اروپا استفاده شود. بروکسل در این راستا پیشنهاد می دهد که بخصوص مبادله اطلاعات بین کشورهای عضو در زمینه حمل و نقل بهبود یابد.
به نوشته روزنامه آلمانی دی ولت، چند هفته پیش یک سرویس اطلاعاتی خارجی به سازمان های امنیتی اروپا در این باره هشدار داد که تروریست های داعش تصمیم دارند بمب های شیمیایی خود ساخته را به کار گیرند.