خاورمیانه در 24 ساعت گذشته پرالتهاب بود؛ التهابی که بیش از هر چیز ناشی از تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا برای انتقال سفارت ایالات متحده از تل آویو به بیت المقدس بوده است؛ تصمیمی که شب گذشته اعلام و با واکنش های جدی جهانی مواجه شد. در این میان، به غیر از اسرائیل، جمهوری چک نیز اندکی پس از سخنرانی ترامپ، قدس غربی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.
به گزارش «تابناک»، در همین راستا، ایران، ترکیه، عربستان، قطر، مصر، عراق، اردن، تونس، سوریه، لبنان، مغرب، گروه های فلسطینی، اتحادیه اروپا، آلمان، فرانسه، انگلیس، کانادا، سوئد و همچنین دبیر کل سازمان ملل، نگرانی خود را اعلام و تصمیم رئیس جمهور آمریکا را محکوم کردند.
در این میان، به غیر از اسرائیل، جمهوری چک نیز اندکی پس از سخنرانی ترامپ، قدس غربی را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخت.
برگزاری نشست اضطراری اتحادیه عرب درباره قدس اشغالی
شنبه هفته آینده، دولت مصر اعلام کرد، اتحادیه عرب نشست اضطراری با هدف بررسی مسأله قدس اشغالی برگزار می کند.
به گزارش شبکه المیادین، قاهره از تشکیل جلسه اضطراری اتحادیه عرب برای بررسی مسأله قدس اشغالی خبر داد.
بر اساس این گزارش، قرار است این نشست اضطراری در روز شنبه هفته آینده برگزار شود.
این در حالی است که قرار است بر اساس اعلام دولت آنکارا، در چهارشنبه هفته آینده نیز سازمان همکاری اسلامی برای بررسی مسأله قدس اشغالی تشکیل جلسه دهد.
هشدار امنیتی سفارت های آمریکا
همچنین سفارت آمریکا در لندن و اردن، با انتشار بیانیهای به اتباع خود نسبت به برگزاری تظاهرات خشونتآمیز در پی اعلام تصمیم رئیسجمهوری آمریکا، مبنی بر به رسمیت شناختن بیتالمقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی هشدار داد.
این بیانیه میافزاید: از حضور در محلهای برگزاری تظاهرات خودداری کنید و اگر در نزدیکی تجمعات اعتراضی قرار گرفتید، مراقب باشید.
این بیانیه در حالی منتشر میشود که شماری از نهادهای حقوق بشری طرفدار فلسطین از برگزاری تجمع اعتراضی طی روزهای آینده خبر میدهند.
درخواست ترامپ از عربستان برای پایان دادن به محاصره یمن
الجزیره گزارش داد، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از عربستان خواست به محاصره یمن پایان دهد.
ترامپ در بیانیهای اعلام کرده است، من به مقامهای دولت خود دستور دادهام از مسئولان پادشاهی عربستان بخواهند اجازه ورود غذا، سوخت، آب و دارو به مردم یمن را ـ که به شدت نیازمند آن هستند ـ بدهند.
نزدیک به سه سال است رژیم سعودی با همراهی چند کشور عربی دیگر وابسته به خود تجاوز به یمن را آغاز کرده است.
برخی ناظران بر این باورند که درخواست ترامپ از عربستان برای پایان محاصره یمن بی ارتباط با تصمیم وی برای انتقال سفارت به قدس نیست و ترامپ تلاش دارد با فشار بر عربستان در بحران یمن، این کشور را وادار سازد تا در ماجرای انتقال سفارت سکوت کند.
روسیه: داعش در سوریه کامل قلع و قمع شد
والری گراسیموف، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه روز چهارشنبه گفت: تمام قلمرو سوریه از وجود تروریست ها آزاد شده است.
خبرگزاری ایتارتاس به نقل از گراسیموف نوشت: ارتش سوریه آخرین دسته گروه تروریستی داعش را در استان دیرالزور نابود کرد.
رئیس ستاد کل نیروهای مسلح روسیه سپس از عملکرد ائتلاف آمریکایی در سوریه در مقابله با تروریست ها و ضعف های آن در این زمینه انتقاد کرد.
وی یادآوری کرد پیش از آغاز عملیات هوافضای روسیه در سوریه (در مهر ماه 94)، تروریست های داعشی 70 درصد خاک این کشور را در اشغال داشتند.
گراسیموف گفت: تنها شهری که آمریکا و متحدانش در سوریه توانستند آزاد کنند، شهر رقه بود؛ اما این شهر، عملا از روی نقشه محو و بطور کامل نابود شده و قابل سکونت نیست.
وی به ائتلاف آمریکایی پیشنهاد کمک در امر مقابله با تروریست ها در عراق کرد.
رسانه ترک: آمریکا در حال غارت منابع نفتی سوریه است
وبسایت اینترنتی روزنامه ینی شفق در خبری نوشت: نیروهای آمریکایی با همکاری نیروهای پ.ک.ک، روزانه دست کم 17 هزار بشکه نفت را با ایجاد خط لوله قاچاق از منطقه حسکه ـ رمیلان سوریه به شهر عین زاله عراق منتقل کرده و سود روزانه 10 میلیون دلاری حاصل از این انتقال قاچاقی را میان خود تقسیم می کنند.
به نوشته این رسانه، آمریکا به بهانه برقراری امنیت در کوبانی وارد سوریه شد و با انتخاب رمیلان به عنوان اولین پایگاه خود، انتقال محموله های قاچاق نفت از منطقه را از تاریخ نوامبر 2014 آغاز کرد.
بنا به اعلام این رسانه، همکاری آمریکا با دولت سوریه و گروه تروریستی داعش در این زمینه ادامه یافت و همچنین انتقال قاچاقی نفت در مناطق تحت کنترل پیشمرگه ها (اربیل) از طریق شرکت های غربی به خارج کشور انجام شد.
ینی شفق افزود: خط لوله انتقال نفت رمیلان به عین زاله در سال 1991 توسط صدام حسین به منظور دور زدن تحریم های آمریکا ایجاد شد، به گونه ای که نفت عراق مخفیانه از این طریق به سوریه منتقل می شد.
این رسانه ادامه داد: خط لوله انتقال نفت رمیلان به عین زاله در پی بمباران آمریکا به شدت تخریب شد؛ اما آمریکا با ورود به عراق به بهانه مبارزه با داعش، این خط لوله را به منظور استفاده خود یعنی انتقال قاچاقی نفت از سوریه به عراق بازسازی و احیا کرد.
به نوشته ینی شفق، وظیفه محافظت از این خط، انتقال نفت بر عهده نیروهای پ.ک.ک است و همچنین حداقل 150 تن از عناصر پ.ک.ک در انتقال محموله های قاچاق نفت از حسکه به کرکوک و تحویل محموله های نفت در آنجا به شرکت های غربی مشارکت می کنند.