کار قانون تسهیل ازدواج جوانان به قوه قضائیه کشید تا شاید امیدها زنده شود!

دوازده سال پیش و در مجلس هفتم شورای اسلامی، قانون تسهیل ازدواج جوانان با مفادی امیدوار کننده به تصویب رسید تا مشکلاتی که جوانان کشور در مسیر ازدواجشان دارند، حل شود؛ قانونی که با گذشت بیش از دوازده سال، هنوز در بسیاری از بندها اجرایی نشده و اینک نمایندگان مجلس برای اجرایی شدنش با قوه قضائیه مکاتبه کرده اند.
کد خبر: ۷۵۴۹۸۵
|
۲۲ آذر ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۷ 13 December 2017
|
15630 بازدید
|
۷

کار قانون تسهیل ازدواج جوانان به قوه قضائیه کشید تا شاید امیدها زنده شود!دوازده سال پیش و در مجلس هفتم شورای اسلامی، قانون تسهیل ازدواج جوانان با مفادی امیدوار کننده به تصویب رسید تا مشکلاتی که جوانان کشور در مسیر ازدواجشان دارند، حل شود؛ قانونی که با گذشت بیش از دوازده سال، هنوز در بسیاری از بندها اجرایی نشده و اینک نمایندگان مجلس برای اجرایی شدنش با قوه قضائیه مکاتبه کرده اند.

به گزارش «تابناک»؛ نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، پس از بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در مورد استنکاف دولت از اجرای قانون تسهیل جوانان، با ارجاع این قانون به قوه قضائیه و رسیدگی به تخلفات قانونی مسئولان مربوطه موافقت کردند؛ اقدام قابل تأملی که شاید بتواند با ورود دستگاه قضا، الزام های عملیاتی لازم را کسب و شرایط را برای ازدواج جوانان در عالم واقع تسهیل کند.

نمایندگان در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 22 آذر ماه) مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی گزارش کمیسیون فرهنگی در خصوص اجرای قانون "تسهیل ازدواج جوانان" با ارجاع این گزارش به قوه قضاییه به منظور رسیدگی به تخلفات قانونی مسئولان در عدم اجرای این قانون با 150 رأی موافق، 25 رأی مخالف و 9 رأی ممتنع از مجموع 223 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند و بنابراین، طبق ماده ۲۳۶ آیین نامه داخلی مجلس این گزارش جهت بررسی تخلفات مسئولان مربوطه به قوه قضاییه ارسال شد.

قانونی که اکنون دوباره با طرح در صحن علنی مجلس وارد چرخه بازخوانی قرار گرفته، قانونی قدیمی و مربوط به دوازده سال پیش است که در مجلس هفتم با موضوع ازدواج جوانان به شور گذاشته شد و تحت عنوان تسهیل ازدواج جوانان تصویب و به قانون تبدیل شد؛ مصوبه ای که بر اساس آن همه دستگاه‌ها موظف به انجام اقداماتی در این خصوص شدند.

بر اساس بندهای مرتبط با قانون تسهیل ازدواج جوانان، دولت مکلف به تأسیس صندوق ذخیره جوانان، پرداخت وام ودیعه مسکن به جوانان، در اختیار گذاشتن مسکن موقت از سوی شهرداری‌ها، بنیاد مسکن و خیریه‌ها به جوانان، پرداخت کمک هزینه زندگی به آنها بر اساس اولویت، ترغیب خانواده ها به برگزاری جشن های عروسی به صورت گروهی همچون جشن های دانشجویی، ترویج ازدواج آسان از طریق رسانه ها و متون درسی، طرح مشاوره قبل و بعد از ازدواج و ... شد، اما اکنون و با گذشت دوازده سال از آن دوران هنوز بسیاری از مفاد این قانون اجرایی نشده است.

هرچند در سال های گذشته، بی توجهی مسئولان دولتی به اجرایی کردن این قانون بنا به دلایلی مثل شرایط مناسب تر اقتصادی و اجتماعی جامعه همانند شرایط کنونی جوانان را در امر ازدواج با سختی رو به رو نکرد، اکنون که فشارهای اقتصادی ناشی از قیمت بالای مسکن و بیکاری دانش آموختگان گریبان جامعه را گرفته است، اجرایی شدن این قانون و چه بسا قوانین اورژانسی دیگر اجتناب ناپذیر است.

اکنون جامعه ایرانی در شرایطی قرار دارد که روز به روز بر آمار طلاق در کشور افزوده می شود و از آن سو آمار ازدواج جوانان رو به کاهش است. البته جوانانی که در این شرایط اقدام به تشکیل خانواده می دهند نیز در مسیر زندگی مشترک با سختی هایی رو به رو هستند و در برخی موارد مثل تهیه مسکن، اشتغال و امکانات تفریحی لازم شرایط استاندارد و قابل قبولی ندارند؛ وضعیت نگران کننده ای که اگر به همین شکل ادامه یابد، روزهای خوبی انتظار جوانان این کشور را نخواهد کشید.

هرچند ارجاع قانون تسهیل ازدواج جوانان به قوه قضائیه، این امیدها را برای بررسی این قانون در بعد عمومی و خصوصی و ایجاد الزام های جدید برای اجرایی شدنش زنده خواهد کرد، باید به این مسئله مهم توجه داشت که از همان دوازده سال پیش تا کنون هیچ یک از نهادهای درگیر با این قانون اقدام به نگارش آیین نامه مکتوب و مشخص این قانون نکرده اند و شاید یکی از دلایل اجرایی نشدن بسیاری از مفاد قانون، همین موضوع باشد.

به این موضوع باید مشکلات کسری بودجه و اعتبارات نهادهای اجرایی کشور را نیز افزود؛ مسأله مهمی که در این مورد به خصوص با هزینه های سنگینی که به آن نیاز است، اجرایی شدن این قانون را حتی با الزام های بیشتر قوه قضائیه باز هم در هاله ابهام قرار خواهد داد.

با وجود آنچه آمد، نکته این است که بحث ازدواج و طلاق و مشکلات عدیده ای که زوج های جوان به آن دچارند، به قدری نگران کننده و تهدیدآفرین است که اجرایی شدن چنین قانونی از بسیاری از قوانین و هزینه های جاری دیگر اولویت بیشتری دارد.

بنابراین شاید بتوان انتظار داشت با تعامل سه جانبه قوای سه گانه و هم افزایی که در این مسیر با یکدیگر خواهند داشت، روزنه هایی از امید در این مسیر ایجاد شود و حداقل بخش های مهم تر قانون تسهیل ازدواج جوانان مثل اشتغال و تأمین مسکن با شرایط مطلوب تری در اختیار جوانان قرار بگیرد.

به مواردی که آمد، این مهم را نیز باید افزود که جدا از خوب یا بد بودن قانون تسهیل ازدواج جوانان، مشکلات و آسیب های اجتماعی جامعه به ویژه در بخش اشتغال و مسکن، نه تنها گریبان جوانان بلکه گریبان بخش زیادی از شهروندان را گرفته است. در این وضعیت، ضروری تر از اجرایی شدن این قانون باید نمایندگان مجلس پیگیر مسأله بزرگ تر یعنی حل کردن این دو مولفه مهم در بعد کلان باشند؛ مسائلی که نه تنها زمینه ساز فروپاشی بسیاری از خانواده ها شده است، همین طور ترکیب جمعیتی کشور و نرخ زاد و ولد را نیز به میزان نگران کننده ای کاهش داده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
اولین و مهم ترین مشکل جوانان اشتغال پایدار می باشد اگر این مشکل حل بشه خودشون میتونند بقیه مشکلات رو حل کنند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
در همان سالهای تصویب این قانون ،واحدهایی بصورت آپارتمانهای پنج طبقه در بلوکهای ۱۵ تا ۲۰ واحدی به متراژ ۵۶ الی ۷۰ متری تحت عنوان اجاره به شرط تملیک ساخته ،وبه افرادی که بیش از ۵ سال از ازداج آنان نگذشته بود ،و باشرایط امتیاز بندی مثل داشتن یک فرزند با قیمتی حدود ،۲ تا ۳/۵ میلیون تومان گذاشته میشد ،اما متاسفانه وارد بازار دلالی شد ،وبیش از ۵۰٪ آن به دست بنگاهای معاملات ملکی افتاد ،که بعداز یکی دوسال با چند برابر قیمت بفروش رفت ،بزرگترین اشتباه طرح این بود که سند ثبتی بلحاظ رهن بانکی بنام اشخاص صادر گردید ،و با این اوضاع کشور ایران‌،وفرهنگ ،اینکه ارزشها از معنوی به مادی گرایش داده شده ،هر طرحی به شکست ختم میگردد ؟ روح آرامش ،وتحمل در جامعه بستگی تام به رفاه جامعه دارد ،تا زمانی که مردم احساس رفاه نکنند ،تحمل زندگی مشترک پایین تر خواهد آمد اکنون مشکلات اختلافی بین زوجینی که حدود دو تا سه دهه از زندگی مشترک آانان میگذرد هم بوجود آمده که همهٔ آن مربوط به عدم توانایی تامین هزینهٔ معیشت زندگی است ،که شاید ،مسکن در آن کمترین نقش را دارد ،گرانیهایی که پایانی ندارد ،و حریصانی که پایانی بر حرص ،وآز آنان هم نیست ،و هر روز بر تعداد خانواده های فقیر افزوده میگردد ،خانواده هایی که روزگار نه چندان دور جزٔ قشر متوسط جامعه محسوب میگردیدند ،اما امروز به یمن گرانی ،و تورم ،وعدم توجه به حقوق پایمال شدهٔ آنها به قشر فقیر جامعه تبدیل شده اند ،که نمونهٔ آنرا میتوان در تجمع بازنشستگان در جلو مجلس ،ومیدان پاستور ،دید ،که همین افراد ،که اکنون در دوران سالمندی گذران میکنند ،قشر فقیر جامعه تبدیل شده اند ،که اگر اینگونه نبود یقینا ،حدود ،یک الا دو میلیون خانوار ،دچار فقر ،وتنگ دستی نمیشد ،که این فقر باعث رکود ،و عدم رشد اقتصادی را در پی دارد ، و یقینا ،مفاسد اداری هم بخشی ناشی از این است که کارگزاران کنونی نظام ،آیینه تمام نمای آیندهٔ خود را می بینند ،؟ اگر قرار است حامعه رشد نماید ،وجوانان بسوی تشکیل خانواده بروند ،نه با وام درست میشود ،ونه با کمک هزینهٔ‌مسکن ،وازدواج به سبک دانشجویی ،چقدر خوب میشد که یک تحقیق از ماندگاری ازدواجهای واقعی دانشجویی بعمل می آمد تا نتیجه قابل بررسی ،وسنج قرار میگرفت ،ازدواح فقط به حس آرامش ،و احاس رفاه جامعه بستگی تام دارد، ،،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۱ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
یعنی واقعا نمی دونستید ؟ یا انتظار دیگه ای داشتین ؟؟!؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
۳۵ سالمه و مدرکم هم فوق لیسانس هست از یکی از دانشگاهای تهران. جرأت نمیکنم ازدواج کنم از ترس هزینه هاش. کارم هم قراردادیه..
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
شما به فکر اشتغال جوانا باشید فقط. همین کافیست. بقیه مسایل خودبخود حل می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
اشتغال پایدار
اشتغال پایدار
اشتغال پایدار
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۶/۰۹/۲۲
اگر مفاد این طرح این مطالب باشد تاثیری ندارد چون بیشتر وجهه احساسات هست مصادیق آن این هست من میخواهم ازدواج کنم عروسی دسته جمعی اگر طرفین قبول کنند بعد مسکنی که اعتباراتش معلوم نیست بعد آیا دولت بعدی متعهد خواهد شد یا نه سوم شغل پایدار هست ازدواج کردی خیلی ببخشید در همان روزی که بچه بدنیا میاد تا سه سال پول پوشاکش را حساب کردین شغل پایدار و اقتصاد مولد کجاست این قانون مثل یارانه ها هست مثلا میگویند تا اینجا را بریم بعد آنجا در موردش تصمیم میگیریم . من هنوز در فکر این هستم که پل اهواز و پل انزلی را چطوری 17ماه با امکانات 80سال پیش ساختند چون برنامه جامع داشتند نه خیال و احساس
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟