فردین فرمند در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری خانه ملت، با اشاره به افزایش قیمت حامل های انرژی در تبصره 18 لایحه بودجه سال 97، گفت:اگر بحث افزایش قیمت حامل های انرژی سیاسی شود نمی توان نتیجه ای گرفت، چراکه اگر مسئولان واقعا می خواهند مملکت داری کنند باید بر روی معیارهای جهانی حرکت کنند.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه در تمام دنیا از مصرف کننده برای چیزی که می خواهد مصرف کند حساب می کشند، افزود:اگر شخصی می خواهد بنزین مصرف کند به او گفته می شود که آیا آلودگی ایجاد می کند یا خیر، جاده می خواهد یا خیر، آیا از امکانات کشور می خواهد استفاده کند یا خیر و بر این اساس تصمیم گیری می شود.
افزایش 50درصدی کرایه حمل و نقل با افزایش 50درصدی بنزین
وی با اشاره به انتقادات فراوان نسبت به واگذاری جایگاه های سوخت و برندسازی آنها، ادامه داد: مسئولان از برندسازی حرف می زنند اما چیزی که در عمل در کشور رخ نداده همین بحث برندسازی جایگاه های سوخت است.
نماینده مردم میانه در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد:آقایان نگران هستند که اگر بنزین گران شود تورم ایجاد می شود بله ایجاد می شود، چراکه در ایران روی معیارهای جهانی کار نمی شود، البته قیمت بنزین و گازوییل میزان زیادی از هزینه یک خودرو را در بر نمی گیرد، اما اگر 50 درصد به قیمت بنزین افزوده شود حداقل 50 درصد افزایش در کرایه ها و حمل و نقل دیده می شود که البته اشتباه بوده اما واقعیت دارد.
آیا تا زمانی که به بنزین یارانه تعلق می گیرد، می توان برای آن کیفیت در نظر گرفت؟
وی با بیان اینکه مجلس اگر سیاسی عمل نکند و دوراندیش باشد باید تمامی جوانب افزایش قیمت بنزین را در نظر بگیرد، افزود:اگر از برندسازی صحبت می شود تا زمانی که قیمت ها آزاد نشود برند معنایی ندارد، چراکه در برندسازی دو موضوع قیمت و کیفیت باید در نظر گرفته شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد:آیا تا زمانی که به بنزین یارانه تعلق می گیرد، می توان برای آن کیفیت در نظر گرفت؟
جوان های کشورهای دیگر کار می کنند و مایحتاج ایران را تامین می کنند
وی با بیان اینکه اگر نیمه پر لیوان دیده شود کشور را نمی توان با معیارهای قبلی اداره کرد، اظهار داشت:باید با حساب و کتاب علمی کشور را اداره کرد تا آینده جوانان درخشان شود، چراکه در حال حاضر این تعداد بالای جمعیت و این تعداد بالا بیکار در کشور وجود دارد، آیا این جوانان اشتغال نمی خواهند؟
فرمند افزود: آیا غیر از این است که به صورت مصنوعی به کشور پول تزریق می شود و با آن نیازهای کشور از طریق سایر کشورها تامین می شود و جوان های کشورهای دیگر کار می کنند و مایحتاج ایران را تامین می کنند.
آیا کسی تا به حال بررسی کرده که مضرات ریالی صدمات روحی حذف یارانه ها به مردم چه بوده است
وی با بیان اینکه اگر قرار است بنزین گران شود باید بررسی شود که با این گرانی چه قشرهایی آسیب می بینند و برای آنها باید چه اقداماتی انجام داد، ادامه داد:هدفمندی یارانه ها برای چه بود یارانه قرار بود هدفمند شوند اما امروز زمانی که می خواهیم یارانه های نقدی را حذف کنیم افراد نیازمند آسیب روحی می بینند، آیا کسی تا به حال بررسی کرده که مضرات ریالی صدمات روحی به مردم چه بوده است.
فرمند با تاکید بر اینکه تا چه زمانی می خواهیم صورت مساله را پاک کنیم و بنزین گران نشود، تاکید کرد:در حال حاضر باید قبول کنیم که اقتصاد کشور بیمار بوده و مشکل دارد و این رقم 60 درصدی گرانی بنزین از اعدادی بوده که فوری به سیستم شوک وارد می کند، همانند نان که هیچ وقت گران نشد اما تبعات آن را مردم نوش جان کردند و قیمت ها افزایش یافت اما تنها چیزی که عاید نشد سهم نانوایی ها بود.
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: نمایندگان که عصاره ملت هستند باید در راستای منافع مردم حرکت کرده و با کار کارشناسی مشاهده کنند که با گرانی چند درصدی حامل های انرژی تورم ایجاد نمی شود و در پایان باید دید که عزم ملی برای حل مشکل پیدا شده یا مطابق معمول به دنبال جارو کردن زباله زیر فرش هستیم.