با توجه به کاهش شدید منابع آبی سد پیشین؛

زندگی ده ها هزار شهروند سیستان و بلوچستانی به خطر افتاده و در معرض تباهی است

بحران آب و خسارات برآمده از آن، مرزهای سیاسی و جغرافیایی ایران را درنوردیده و بخش عمده ای از مساحت کشور را در بر گرفته است؛ بحرانی که تنها یکی از دلایل اصلی بروزش، کاهش شدید بارندگی است و اگر مدیریت صحیحی در رابطه با آن نشود، زندگی بسیاری از ایرانیان را به نابودی خواهد کشید. مثل هزاران شهروند شهرستان سرباز و حاشیه های آن که چند سالی است، اسیر خشکسالی های متمادی هستند.
کد خبر: ۷۶۱۹۲۶
|
۱۶ دی ۱۳۹۶ - ۱۵:۵۲ 06 January 2018
|
19812 بازدید
|

زندگی ده ها هزار شهروند سیستان و بلوچستانی به خطر افتاده و در معرض تباهی قرار دارد! بحران آب و خسارات برآمده از آن، مرزهای سیاسی و جغرافیایی ایران را درنوردیده و بخش عمده ای از مساحت کشور را در بر گرفته است؛ بحرانی که تنها یکی از دلایل اصلی بروزش، کاهش شدید بارندگی است و اگر مدیریت صحیحی در رابطه با آن نشود، زندگی بسیاری از ایرانیان را به نابودی خواهد کشید. مثل هزاران شهروند شهرستان سرباز و حاشیه های آن که چند سالی است، اسیر خشکسالی های متمادی هستند.

به گزارش «تابناک»؛ از جمله مناطقی که در جنوب شرق ایران و استان سیستان و بلوچستان درگیر با بحران آب است و در سال های اخیر کاهش شدید بارندگی را شاهد بوده است، بخش پیشین در شهرستان سرباز و مناطق همجوار این منطقه جغرافیایی است که آمارهای منتشره در رابطه با آن، اصلاً رضایت بخش نیست.

رود سرباز و سد پیشین که برای سال های متمادی تنها منبع مطمئن و مناسب برای تأمین آب مورد نیاز شهروندان شهرستان سرباز و مناطق همجوار آن بود، چند سالی هست که با کاهش شدید منابع آبی رو به رو شده و این موضوع به قدری شدید است که مقامات محلی، از عدم ورود منابع آبی جدید به سد پیشین طی یک و نیم سال گذشته خبر می دهند.

منطقه جغرافیایی که از آن سخن به میان آمد، در حوضه آبریز پیشین قرار دارد و بخش پیشین شهرستان سرباز با نزدیک به 40 هزار تن جمعیت و نیز بخش سرباز این شهرستان، جمعیتی بالغ بر 80 هزار تن را شامل می شود؛ حوضه آبریزی که از جمله معدود مناطق سرسبز استان سیستان و بلوچستان است و کاهش میزان بارندگی و منابع آب آن، نگرانی ها را در مورد مناطق همجوار و به ویژه پایین دست سد پیشین افزایش می دهد.

با اینکه خشکسالی و کاهش منابع آب در بالادست و پشت سد پیشین رخ داده است، نکته نگران کننده اینکه سد پیشین و منابع آب آن محل مصرف کشاورزی، صنعت و شرب بیش از 210 روستا و شهر در مناطق پایین دست سد و در شهرستان چابهار است؛ مناطقی مثل بخش دشتیاری و دهستان باهوکلات که جمعیتی بالغ بر 60 هزار تن را شامل می شود.

عباس سارانی، معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای سیستان و بلوچستان در رابطه با خشکسالی و کاهش منابع آب سد و حوضه آبریز پیشین به رسانه ها گفت: حوضه آبریز سد پیشین به دلیل نبود بارندگی در سال زراعی گذشته و سال کنونی در وضعیت بحرانی قرار گرفته و برای تأمین آب پایین دست سد مشکل جدی دارد.

سارانی با تأکید بر اینکه در این حوضه آبریز نزدیک یک و نیم سال است که آورد آبی قابل ذکری نداشته ایم، افزود: با این حساب، تأمین آب شرب در اولویت است و اگر نتوانیم بر میزان برداشت دشت پیشین و دیگر نقاط کنترل داشته باشیم، در تأمین آب این منطقه و مناطق پایین دست با مشکل جدی مواجه خواهیم شد.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه 93 درصد منابع آبی منطقه صرف کشاورزی می شود، ادامه داد: سالانه دو میلیارد متر مکعب آب از منابع آب زیر‌زمینی استان برداشت می‌شود که بیشتر آن یعنی حدود 93 درصد مربوط به حوزه کشاورزی است و یک درصد در صنعت و 6 درصد برای شرب است.

عدم بارش قابل ذکر به مدت دو سال در حوضه آبریز سد پیشین، در حالی رخ داده است که بررسی ها در مورد معیشت شهروندان ساکن در حوضه آبریز پیشین شهرستان سرباز با جمعیتی بالغ بر 80 هزار تن و نیز مناطق پایین دست سد پیشین در بخش دشتیاری شهرستان چابهار با جمعیتی بالغ بر 60 هزار تن حکایت از این دارد که کشاورزی و دامداری، شغل و محل درآمد بیش از 70 درصد مردم این منطقه است.

زندگی ده ها هزار شهروند سیستان و بلوچستانی به خطر افتاده و در معرض تباهی قرار دارد!

شرایطی نگران کننده که به خوبی گویای بحران آب ایجاد شده در مناطق پایین دست سد پیشین و بخش دشتیاری شهرستان چابهار است و تابستان خشک و بی آبی را برای این منطقه نوید می دهد؛ وضعیتی که مدیران اجرایی را ناچار کرده است تا میزان آب موجود را به شرب اختصاص دهند و میزان مصرف آن در بخش کشاورزی را کاهش دهند.

بنا بر این وضعیت، ناگفته پیداست که زندگی ده ها هزار شهروند استان سیستان و بلوچستان کشور با مشکل رو به رو خواهد شد و این شرایط، آینده خوبی را در زندگی شهروندان این منطقه پیش روی نخواهد گذاشت. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
|
United States of America
|
۱۵:۵۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
دولت و مسولین اگر همچنان خود را به خواب بزنند با توچه به خشکسالی گسترده بیکاری کسری بودجه عظیم و... سال 97 سال بسیار سختی برای ایران خواهد بود. باز هم منکر مشکلات شوید و گناه را گردن خارجیها بیاندازیم
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اقای روحانی یا نمی تواند یا به قول خودش نمی گزارند تا مشکلات اقتصادی و ...مردم را جل کند که در هر دو صورت باید صادقانه عذر خود و دولت را بپذیرد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
شما همانجایی که هستی بمان در امور ایران هم دخالتی نکن .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
مناسفانه نگاه دولتمردان و وزارت نیرو فقط به کویر مرکزی ایران است و هزاران ملیارد تومن صرف انتقال آب از زاگرس و خوزستان به کویر مرکزی می گردد که علاوه بر هدردادن منابع باعث شبوع ریرگرد و سرطان در خوزستان شده است و همچنین از نظر زیست محیطی باعث مرگ سرزمینی خوزستان و زاگرس شده است در حالیکه منابع مالی باید در تمام ایران و از روی نیاز هزینه شود
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۰۱ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
در بهار سال 1367 همه مسولان جنگ و کشور بالاخره این شجاعت را پیدا کردند که مطلبی ار که حداقل از 1365 به ان رسیده بودند مطرح کنند و ان لزوم فوری بازنگری و تغییر رویه ها و اسراتژی بود که همه نتیجه ان را می دانیم. حالا هم همه دلسوزان کشور مدتها ست می گویند که فارغ از نظر دشمنان در کشور نیاز به بازنگری در سیاستهای اقتصادی و مدیریت کلان کشور هست. ولی چون مانند 67 کشور طاهرا درگیر دشمن به صورت مستقیم نیست هنوز فوریت مسئله درک نشده و در نتیجه هر روز که اقتصاد کشور به این صورت اداره شود . وضییعت خطیر تر و فوری تر میشود. هر چه زودتر باید سیستم سهمیه بندی بنزین و مواد غذایی برای حمایت از فقرا حاشیه نشین ها بیکاران و کشاورزان بر قرار بشه و بعد اقدامات اساسی برای بازنگری سیاستهای اقتصادی فرهنگی سیاسی و خارجی صورت گیرد
hamid
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۱۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
مگه مهمه اقایون نهایت اب رو هم وارد می کنند که سودش هم خوبه.
بهلول
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
اینا همش کار دشمنه ......... احتمالا امریکا دست داشته باشه...... البته شاید به خاطر گناهان زیاد مردم در اون منطقه بارون کم میاد!!!!! ............ البته باید گفت خشک سالی یه چیز تدریجی نیس که بشه براش برنامه ریخت .......... یک شبه خشک سالی میشه........... البته مهم نیس ایشالا اون دنیا میرن بهشت از اب فراوون استفاده میکنن...... خدا فقط به داد این مملکت برسه.
پاسخ ها
حجت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
داداش، از اصحاب کهفی یا از مریخ اومدی. الان بیش از دو دهه هست که خشکسالیه. بیدار شو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
وقتی ناسا اعلام میکنه با این بارش باران در ایران تا ده سال آینده ایران جای موجود زنده نخواهد بود می خندیم و می گوییم دشمن است بگویید مرگ بر امریکا
پاسخ ها
حجت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۳ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
مدیرعامل شرکت منابع آب ایران گفت: یکی از اندوخته های منابع آب در بهار، ذخیره برف است که درحال حاضر در اکثر نقاط کشور ذخیره برف صفر است.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
خودمان بیشتر از همه با کار هایی که می کنیم دشمن خودمان هستیم .
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۰۲ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
هر منطقه ای برای هدف خاصی قابل استفاده است. در سیستان و بلوچستان باید حتما کشاورزی کرد؟؟؟ 90 درصد آب سد برای کشاورزی در بیابان استفاده میشه!! اونم با اون سطح تکنولوژی قرون وسطایی ما در کشاورزی !!
اونوقت تو شمال پالایشگاه ! ساختن و تو خوزستان....
با این مدیران نیازی به دشمن نداریم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
مگه دبی با قطر یا عربستان ...بارش و سد و رودخانه دارن؟!

یه کم از پول تو‌جیبی اقایان کم کنن چند تا اب شیرین کن بخرن یا حد اقل خط تولید اش رو راه بندازن که استان های جنوبی این حور تو مضیغه نباشن.

البته این کار چون فقط توش اب داره ولی نون نداره صرف نداره!
پاسخ ها
حجت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
جهت اطلاع:
عربستان از سفره زیرزمینیش به حد وحشتناکی داره استفاده می کنه دقیقا مثل ما
به گفته یکی از دوستان که تو شیلاته و استاد دانشگاه هم هست بحرین به لطف آب شیرین کن دیگه ماهی نداره و دوستان برای ماهی گیری میان ایران
mohsen
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۰ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
چند سال دیگه هم که مردم سیستان اعتراض کنن ، آشوبگر شناخته میشن و باز هم شبکه‌های اجتماعی فیلتر میشه
پاسخ ها
حجت
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۶
الان که همش فیلتره. اون زمون فکر کنم همه رو باز کنن.

زنه به شوهرش می گه خدمتکار زد گلدون مامانمو شکست. مرده می گه: از حقوقش کم کن. زنه جواب می ده: اون بدبخت که دیگه حقوقی نداره که بخوام کم کنم. شوهرش می گه: خوب به حقوقش اضافه کن.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟