وضعیت ذخایر آبی سدهای تهران در پایان دی ماه

کد خبر: ۷۶۶۰۰۲
|
۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۰۲ 20 January 2018
|
6770 بازدید
|
۲

در حال حاضر از مجموع یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون مترمکعب ظرفیت مخازن ۵ سد اصلی تأمین آب شرب کلانشهر تهران، ۵۸۵ میلیون مترمکعب آب پشت این سدها ذخیره شده است.

به گزارش تسنیم، بخش قابل توجهی از تأمین آب شرب کلانشهر تهران از طریق ذخایر آب پشت سدهای طالقان، امیرکبیر، ماملو، لار و لتیان صورت می گیرد.

به منظور تامین آب کشاورزی دشت قزوین، تامین آب شرب شهرهای تهران و کرج، تغذیه مصنوعی دشت قزوین و کنترل سیلابهای فصلی رودخانه طالقان، ساخت سد طالقان در 135 کیلومتری شمالغرب تهران در سال 81 آغاز شد و در سال 85 این سد به بهره برداری رسید.

سد طالقان یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران محسوب می شود. هم اکنون در مخزن 420 میلیون مترمکعبی آن، 249 میلیون مترمکعب آب وجود دارد.

سد کرج به‌عنوان نخستین سد چندمنظوره ایران در سال 1340 به بهره برداری رسید. این سد که یکی از 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است با سطح حوزه آبریزی به‌مساحت 764 کیلومتر مربع و با متوسط جریان آب سالانه به‌میزان 472 میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله 63کیلومتری شمال غربی تهران و در کیلومتر 23 جاده کرج ــ چالوس، در شمال شهرستان کرج قرار دارد.

در حال حاضر از مجموع حجم 205 میلیون مترمکعبی مخزن این سد حدود 101 میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است.

سد ماملو که بر روی رودخانه جاجرود در حدود 45 کیلومتری شرق تهران واقع شده، یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است. مساحت حوضه آبریز این سد که در سال 1386 به بهره برداری رسیده؛ 1750 کیلومتر مربع و متوسط جریان آب سالانه آن 283 میلیون و 800 هزار متر مکعب است.

در حال حاضر از مجموع حجم 250 میلیون مترمکعبی مخزن سد ماملو، 179 میلیون متر مکعب آب پشت این سد ذخیره شده بود.

سد لار در سال 1361 در استان مازندران و در فاصله 75 کیلومتری از تهران و 100 کیلومتری شهر آمل احداث شده است. ذخایر آبی این سد که یکی از 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است نسبت به دیگر سدهای این استان از وضعیت بسیار نامطلوبی برخوردار است.

حجم مخزن این سد 960 میلیون مترمکعب است اما تنها 27 میلیون مترمکعب آب در پشت این سد ذخیره شده است که مهمترین دلیل کسری ذخیره آب پشت سد لار، فرار مستمر آب از مخزن این سد است.

سد لتیان بر روی رودخانه جاجرود با سطح حوزه آبریزی به مساحت 69800 کیلومتر مربع و با متوسط جریان آب سالانه به میزان 350 میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله 35 کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارد. این سد که در سال 1346 به بهره برداری رسیده؛ یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است.

در حال حاضر از مجموع حجم 95 میلیون مترمکعبی مخزن سد لتیان، 29 میلیون مترمکعب آب در پشت این سد ذخیره شده است.

وضعیت ذخایر آبی 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران در جدول زیر آمده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۳۰
لظفاً اطلاع رسانی کنید که در تابستان چکار باید کرد.
بهنام
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۰/۳۰
نمی فهمم، دلیل اینکه این اخبار رو مخابره می کنین چیه؟
من نوعی، چقدر می تونم صرفه جویی کنم که مملکت به فنا نره؟ شما یه گزارش تهیه کن که بیشترین هدر رفت اب تو این مملکت کجاست؟ پرواضح که صنعت کشاورزی بیشترین هدر رفت رو داره، دلیلش هم واضحه، نه ابیاری تو مزارع بهینه و به روزه، نه محصولاتی که کشت میشه توجیه علمی نداره با توجه به شرایط ذخیره اب کشور، خشکسالی و عدم بارش نزولات...
و البته سیستم فاضلاب شهری و تصفیه خونه ها که هم می تونه هم به چرخه کشاورزی کمک کنه و هم در صنعت حتی زندگی روزمره مردم...
اول و اخر، دولت، مدیران و البته کمی هم مردم، اینده نگری نکنن، تا 10 سال اینده مجبور به ترک سرزمین ابا اجدادی مون هستیم.
دولت، دولت، دولت....
حالا باز شما تیتر بزن، روحیه ی خراب مردم رو خراب تر کن...
نمیدونم با چه امیدی باید به فرزند اوری فکر کنیم!!اب که به قطره افتاده، زمین به ویبره افتاده، هوا به سرفه افتاده..
بماند که گرانی نداریم، رکود نداریم، بیکاری نداریم و از نظر اقتصادی بسیار تامین هستیم...
خدایا شکرت
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟