در ادامه رویکرد ضد ایرانی آمریکا و تلاش برای ایجاد اجماع علیه برنامه موشکی ایران، آمریکا از سفرای کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل دعوت کرده که روز دوشنبه به واشنگتن بروند تا بنا به ادعای خود شواهدی به آنها نشان دهد که دولت ترامپ میگوید گواه این است ایران برای شورشیهای حوثی در یمن سلاح فرستاده است.
به گزارش «تابناک»؛ اما نکته مهم و قابل تأمل تر اینکه قرار است این سفرای پانزده کشور عضو شورای امنیت سازمان ملل با دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا ناهار بخورند؛ ناهاری که می توان از آن به «ناهار موشکی» نام برد.
این اقدام آمریکا در حالی دنبال می شود که دولت ترامپ در پی آن بوده که فشار دیپلماتیک بر ایران را افزایش دهد. در همین راستا، با گزارشهای پیاپی آژانس بینالمللی انرژی هستهای درباره پایبندی ایران به توافق هستهای، آمریکا فشارش را بر برنامه موشکی ایران و رفتارش در منطقه گذاشته است.
از جمله اینکه مقامهای دولت آمریکا گفتهاند، ایران با فرستادن تسلیحات برای شورشیهای حوثی در یمن، در حال نقض تحریمهای تسلیحاتی است.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، پیشتر در برنامهای در واشنگتن، با نمایش بقایای موشکی که حوثیها به ریاض، پایتخت عربستان سعودی شلیک کردند، ایران را به نقض تعهدات بینالمللی متهم کرده است.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، گفته، در حال بررسی گزینههای مختلف در سازمان ملل برای فشار آوردن بر ایران است که به گفته او «رفتارش را اصلاح کند».
ایالات متحده میتواند پیشنهاد کند، سازمان ملل افراد یا نهادهایی را در ایران بابت نقض قطعنامه مرتبط با تحریم تسلیحاتی یمن در فهرست سیاه قرار دهد. چنین تصمیمی در جلسههای غیرعلنی شورای امنیت و با رأی اجماعی پانزده کشور عضو گرفته میشود.
نیکی هیلی، سفیر آمریکا در سازمان ملل، بیش از چهل روز پیش در میانه ماه دسامبر، ایران را به تنشآفرینی در خاورمیانه متهم کرد و گفت: آنچه از بررسی بقایای موشک برمیآید، میتواند «شواهد انکارناپذیر» نقض تعهدات بینالمللی ایران و تلاش نافرجام ایران برای لاپوشانی این موارد تلقی شوند.
او گفت: موشک شلیکشده به فرودگاه ریاض، نشان گروه صنعتی شهید باقری را داشته است. این مجموعه صنعتی وابسته به وزارت دفاع ایران، پیش از این، به دلیل نقش ادعایی در برنامه موشکی ایران، تحریم شده است.
ایران آن اتهامهای نیکی هیلی را درباره موشکهایی که از یمن به عربستان شلیک شدند، ساختگی خوانده و گفته، این جزئی از نقشه دولت آمریکا علیه ایران است.
در همین رابطه، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران، سخنرانی نیکی هیلی را نمایش خوانده است. وزیر خارجه کشورمان در توییتر خود نوشت: وقتی در سازمان ملل بودم، هم این نمایش را دیدم و هم آنچه از آن برآمد.
او عکس نیکی هیلی را در کنار کالین پاول، وزیر خارجه پیشین آمریکا قرار داده که در سخنانی در سازمان ملل مدعی شد، آمریکا شواهد انکارناپذیری از تسلیحات کشتار جمعی عراق دارد. آمریکا بر همین اساس به عراق حمله کرد؛ اما بعدتر مشخص شد، ادعای آقای پاول پایه ای نداشت.
به نظر می رسد، دعوت آمریکا از سفرای کشورهای عضو شورای امنیت سازمان ملل به منظور آغاز دور جدیدی از فشارها علیه ایران و برنامه موشکی اش خواهد بود؛ تلاشی که به نظر می رسد، برای اجماع سازی، اقناع و اقدامات جدید علیه ایران در شورای امنیت باشد.