نامه ۱۳ رئیس دانشگاه به لاریجانی

کد خبر: ۷۶۸۷۸۸
|
۰۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۹ 28 January 2018
|
10681 بازدید
|
۶

روسای ۱۳ دانشگاه کشور در نامه‌ای به رئیس مجلس نکاتی را درباره عدم افزایش حقوق اعضای هئیت علمی در سال آینده متذکر شدند.

به گزارش تسنیم، روسای ۱۳ دانشگاه سطح یک کشور در نامه‌ای به علی لاریجانی رئیس مجلس نکاتی را درباره مصوبه کمیسیون تلفیق درباره عدم افزایش حقوق اعضای هیئت علمی در سال آینده متذکر شدند.

در این نامه آمده است: احتراماً، همچنانکه استحضار دارید، سرمایه‌های معنوی و انسانی، ارزشمندترین سرمایه‌های هر کشور است. از اینرو عموماً مدیریت کلان کشورها کوششی فراگیر و تلاشی خستگی‌ناپذیر برای حفظ و پاسداشت این سرمایه‌ها در کنار دیگر سرمایه‌های خود به کار می‌بندند. در این میان بی‌شک متخصصان، فرهیختگان و نخبگان به‌ویژه اعضای هیئت علمی به عنوان مرجعیت علمی در شمار برجسته‌ترین سرمایه‌های معنوی و انسانی کشورند که نگهداشت جایگاه و حفظ حرمت آنان تأثیری بسزا در ایجاد انگیزه و تداوم کیفی عملکرد آنها دارد.

این نامه می‌افزاید:جنابعالی و نمایندگان فرهیخته ملت به خوبی استحضار دارند که همین سرمایه‌های انسانی هستند که نقش اساسی را در توسعه همه جانبه کشورهای پیشرفته و در حال رشد ایفاء نموده‌اند و از همین رو جامعه جهانی با درک آگاهانه این موضوع از هیچ اقدامی برای پاسداشت نقش بی‌بدیل آنان فرو گذاری نکرده است.

در ادامه این نامه تاکید شده است: همین حال دریافت گزارش‌های گوناگون از مصوبات اخیر کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۳۹۷ در باره عدم افزایش حقوق اعضای هیئت علمی همراه با افزایش تصاعدی مالیات و تعیین سقف پاداش بازنشستگی، در واقع اقدامی بر خلاف رویکرد مذکور است و بی‌گمان تبعاتی ناگوار و جبران ناپذیر در عرصه علم و فناوری کشور در پی خواهد داشت.

در ادامه این نامه آمده است: این گونه تصمیمات ناگهانی و بدون پشتوانه مطالعاتی کافی درباره اقشار تأثیرگذاری چون، اعضاء هیئت علمی، قضات، نخبگان علمی، متخصصان عالی‌رتبه دستگاه‌ها و سازمان‌های مهم کشور که نقشی اساسی در تربیت نیروی‌های متخصص و مورد نیاز، خلق شتاب علمی، ایجاد شغل، تربیت کارآفرینان و فعال‌سازی دیپلماسی علمی کشور دارند، چه بسا انگیزه آنان را کاهش داده و زمینه بازنشستگی زود هنگام یا مهاجرت ناخواسته آنها را فراهم ساخته و بدنه کارشناسی کشور را با یک خلأ ناگهانی روبرو نموده و از این رهگذر مهاجرت شاغلین متخصص نیز بر مهاجرت دانش‌آموختگان افزوده شود و از آنجا که مدار اشتغال متخصصان و اعضاء هیئت علمی هیچگاه به عرصه داخلی محدود نمی‌شود، ممکن است کار را بدانجا رساند که آغوش بیگانگان به سوی خیل عظیمی از شاغلین کارکشته و باتجربه ما گشوده شود و آنان را جذب خود نماید.

در پایان این نامه تصریح شده است: این در حالی است که از یکسو مقام معظم رهبری در جهت حفظ جایگاه علمی و حرکت شتابان و رو به جلو کشور، همواره بر تامین معیشت و حفظ حرمت عالمان و پژوهشگران تاکید ورزیده و از سوی دیگر قوانین بالادستی بر حفظ قدرت خرید اقشار مختلف جامعه از جمله اعضاء هیأت همسان و همراه با تورم سالانه صحه نهاده و از اینرو عدم افزایش حقوق این قشر از جامعه با توجه به پیش بینی تورم در سال آینده، نه تنها حفظ وضع موجود نیست، که به منزله کاهش چند درصدی حقوق آنان نیز هست که می‌تواند یک اقدام تنبیهی به شمار آید. در این صورت چگونه می‌توان از حفظ منزلت متخصصان کشور سخن گفت و کیفیت آموزش و پژوهش را تضمین کرد و شتاب علمی کشور را تداوم بخشید و به اقتصاد دانش‌بنیان دل بست و متخصصان و پژوهشگران جوان را به ادامه این راه امیدوار ساخت؟

این نامه تاکید می‌کند: مصوبه پیش گفته بیش ازآنچه تبعات اقتصادی منفی برای معیشت اعضاء هیئت علمی و متخصصان کشور داشته باشد می‌تواند نشانه عدم توجه خانه ملت به جایگاه و شأن این دسته از فرهیختگان تلقی شود، به عنوان رؤسای دانشگاه‌های سطح یک کشور که بیشترین نقش را در تولید علم نافع و تربیت متخصصان کار آمد و کار آفرینان دارند، اکیداً از جنابعالی و نمایندگان فهیم مجلس شورای اسلامی انتظار داریم که پیشنهاد دولت را در این زمینه تصویب نموده و از این رهگذر موجبات دلگرمی و افزایش انگیزه اعضاء هیئت علمی را فراهم نمایند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۴۹
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۸ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
اساتید دانشگاه بایستی از طریق صندوق قرض الحسنه هم حمایت شوند با کسر مبلغی از حقوق شان حتی مدعو ها هم می توان انجام داد. البته دولت مقداری پول بعنوان پایه قرار دهد.
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۲ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
احسنت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
بنده با بیش از ده سال سابقه بعنوان هیات علمی دریافتیام کمتر از سه میلیون تومان است در دانشگاه 50 درصد اعضای علمی هستند که حقوق کمتر از سه میلیون دریافت می کنند لطفا به فرکر ما هم باشید.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۰ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
این بهترین طرحیه که تو چند سال اخیر نوشته شده. من دکترای فنی از دانشگاه دولتی دارم و معلم هستم. دریافتیم کمتر از دو ملیونه. چرا باید بین من و کسی که با هزار جور رابطه هیات علمی شده، تبعیض وجود داشته باشه. رفیقی دارم که تو یکی از دانشگاههای انگلیس دکترا گرفته، میگفت یکی از اساتید اونجا در حالیکه کارگر خدماتی دانشگاهو نشون میداد از من پرسید میدونی چرا تو این مملکت همه با شوق کار میکنن؟ چون حقوق این کارگر با حقوق من تفاوت چندانی نداره و...
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۶ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
اینکه نمایندگان تصمیم به منع افزایش حقوق اعضای هیآت علمی و برخی اقشار دیگر می گیرند واقعآ نشاندهنده عمق رفتار پوپولیستی و عوام فریبانه آنهاست و بجای افزایش سطح درآمدی بقیه کارمندان و رساندن به سطح مطلوب می خواهن هیآت علمی و قاضی و بقیه را هم مثل اونها فقیر کنن
و یک مطلب دیگه برای اونایی که از این قضیه خوشحال شده اند اینکه سیستمی که بخواهد برای قشرهای سطح اول مانع تراشی کند مطمئن باشین که خیلی راحت برای بقیه هم این کار را در زمانی دیگر انجام خواهد
سید اکبر رضوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۶/۱۱/۰۸
حقیقتا تدریس برای هر کسی سخت و دشوار است و استادان ما هم از جان مایه می گذارند و بقول معروف خودشان را فدا می کنند و شاگردان آنها کشور را به اوج و ترقی می رسانند . چون بنده از نزدیک شاهد قضیه حقوق (البته قسمت امور مالی نیستم اما حکم ها را می بینم) در عرض چند سال حقوق استادان افزایش یافته است . موضوع قابل کتمان نیست حتی استادی می گفت چون حقوقمان خوب است راحت می توانم خانه بخرم البته خریده بود . البته حقوق استادان دانشگاه باید زیاد باشد و حق آنها می باشد. آنها امتیازهای دیگری هم دارند خودشان بهتر می دانند. اما من فکر می کنم در برخی جاها حتی به دانشجو و دانشگاه پاسخگو نیستند . شاید مسولان دانشگاه هم چون از یک صنف هستند بقول معروف چاقو دسته خود را نمی برد می باشد. مقداری فکر می کنم ضوابط و مقررات واضح نیست و یا اطلاع رسانی به آنها نمی شود. مثلا" آنها تمایل دارند در جای خاص باشند بقول خودمان داخل مردم نباشند (ببخشید قدری حرفم تند شد) ، در صورتی که استاد دانشگاه محل سکونتش هم باید داخل مردم باشد منظورم مجتمع نباشند. به ارزشیابی ها ی درسی اهمیت داده نمی شود قبل امتحان ارزشیابی می شوند. البته هدف مچ گیری نباید باشد و آنها رنجیده شوند. اندکی از آنها حتی نیاز به مشاوره و روان پزشکی دارند . بیمار دارند باید در نظر گرفته شوند. پیشنهاد می کنم صندوق قرق الحسنه ای هم برای آنها مهیا شود و نیز به وقت خود بازنشسته شوند تا اینکه بیماری و سایر گرفتاری ها آنها را درگیر کند. راستی بنظرم یکی از ویژگی های برجسته استاد سرحال بودن و عاشق بودن است.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟