«نیشکر» یکی از محصولات تولیدی بخش کشاورزی استان مازندران است که محصول آن به عنوان شکر قرمز طرفداران زیادی در طب سنتی دارد. کشت «نیشکر» با توجه به میزان بارندگی اخیر و شرایط آب و هوایی نسبت به سال گذشته کاهش داشته است. نی شکر یا (لله شیرین) سابقه تاریخی در روستای ریکنده قائمشهر دارد و هنوز هم رایج است. گیاه نی شکر دونوع است که یک نوع آن قدیمی و شکر یک ساله نام دارد، نوع دیگر آن به نیشکر هفت ساله معروف، که ضخیم تر و پرآب تر از نوع اول است. امروزه کشت «نیشکر» هفت ساله در روستای ریکنده رواج بیشتری دارد. برداشت «نیشکر» و تولید شکر قرمز از مشاغل اصلی در این روستا محسوب میشود. هر کیلو شکر قرمز ۱۵ هزار تومان به فروش میرسد.
کد خبر: ۷۷۲۱۷۲
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۳۹۶ - ۱۲:۱۹ 07 February 2018
لله شیرین درست نیست.
تلفط صحیح نیشکر در زبان مازندرانی " لَلِه " است و به شکر سیاه معروف است که بانوان کدبانوی مازندرانی توسط آن بهمراه تخم مرغ غذایی بسیار مقوی، خصوصا برای سحرهای ماه مبارک رمضان، تهیه می کنند.