روز پنجشنبه تقویت دلار بر کاهش غیرمنتظره ذخایر انبارهای نفت، که عامل تقویت بازار بود، سایه افکند و قیمتهای نفت افت کرد.
به گزارش مهر به نقل از رویترز، روز پنجشنبه تقویت دلار بر کاهش غیرمنتظره ذخایر انبارهای نفت، که عامل تقویت بازار بود، سایه افکند و قیمتهای نفت افت کرد.
قیمت نفت خام برنت در ساعت ۱۷:۳۰ به وقت تهران با ۱۱ سنت کاهش نسبت به قیمت بسته شده دیروز به ۶۵.۳۱ دلار به ازای هر بشکه رسید.
قیمت نفت خام نیمهسنگین تگزاس غرب آمریکا، دابلیوتیآی، ۲۴ سنت پایین آمد و به ۶۱.۴۴ دلار برای هر بشکه رسید.
روز پنجشنبه دلار در برابر سبدی از ارزهای مهم جهان به بالاترین مقدار یک هفتهای خود رسید. این اتفاق پس از این روی داد که انتشار صورتجلسه دیدار سیاستگذاری فدرال رزرو در ماه ژانویه نشان داد که سیاستگذاران این بانک برای بالا بردن نرخ بهره از همیشه مطمئنتر هستند.
درحالی که دلار در حال قدرت گرفتن است، قیمت نفت پس از این که در ماه ژانویه به بالای ۷۰ دلار رسید، نزدیک به ۱۰ درصد از ارزش خود را از دست داده است.
در چند هفته اخیر پیوستگی بین قیمت نفت و دلار تقویت شده است و با شدت گرفتن انتظارات از سرعت بیشتر در افزایش نرخ بهره، هر روز سرمایهگذران بیشتری به فروش سایر داراییهای خود و خرید ارز آمریکا روی میآورند.
موسسه سوخت آمریکا در روز چهارشنبه به وقت این کشور گزارش داد که ذخایر انبارهای نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۶ فوریه به طور غیرمنتظرهای کاهش یافته است و با افتی ۹۰۷۰۰۰ بشکهای به ۴۲۰.۳ میلیون بشکه رسیده است.
اما بالا بودن قیمت دلار باعث میشود قیمت سوخت برای کشورهایی که بهای واردات خود را با ارزهای غیر از دلار پرداخت میکنند، بالا برود و پتانسیل کاهش میزان تقاضا به وجود بیاید.
معمولا این موقع از سال که پالایشگاهها میزان نفت خام ورودی خود را کاهش میدهند تا عملیات تعمیر و نگهداری را انجام دهند، ذخایر نفت خام بالا میرود اما مسدود شدن سیستم خطلوله انتقال نفت خام کانادا به آمریکا باعث شده است واردات آمریکا کاهش یافته و میزان ذخایر هم کمتر شود.