به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی چهارمین روز اسفند ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
4 اسفند 1289، قانون ديوان محاسبات عمومي در 141 ماده به تصويب نمايندگان مجلس شوراي ملي رسيد.
4 اسفند 1305، لایحه تاسیس راه آهن از محل وجوه عایدات قند و شکر به تصویب مجلس رسید.
4 اسفند 1318، روسای ستاد انگلستان عدم موافقت خود را برای فروش هواپیما به ایران به اطلاع کابینه جنگی آن کشور رساندند.
4 اسفند 1335، آمریکا دوازده میلیون دلار کمک بلاعوض به ایران کرد.
4 اسفند 1343، تصمیم دولت دایر برخودداری از دریافت هزار ریال عوارض خروجی گذرنامه از ایرانیان مقیم خارج از کشور و دانشجویان ایرانی که در خارج به تحصیل اشتغال دارند به وزارت کشور ابلاغ شد.
4 اسفند 1345، شاه در مصاحبه با نشريه هرالد تريبون از معامله 110 ميليون دلاري خريد اسلحه توسط ايران از اتحاد جماهير شوروي پرده برداشت.
4 اسفند 1347، کارخانه تلفن سازی ایران در شیراز به کار افتاد.
4 اسفند 1348، در اعتراض به گران شدن بليط اتوبوس، درگيري خونيني ميان دانشجويان معترض و پليس در مقابل دانشگاه تهران به وقوع پيوست. عدهاي كشته و مجروح شدند و حداقل 4 اتوبوس را نيز به آتش كشيدند.
4 اسفند 1349، بانک ملی ایران در پاریس شعبه دایر کرد.
4 اسفند 1353، منصور قدر سفير ايران در لبنان در گزارشي به وزارت امور خارجه نوشت: منابع خبري اسرائيل تصريح كرده اند كه اسرائيل بيش از نيمي از نفت موردنياز خود را از ايران تأمين مي كند.
4 اسفند 1358، با حكم امام خميني (ره) آيت الله دكتر سيد محمد حسيني بهشتي به رياست ديوان عالي كشور منصوب شد.
منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد