دو دو تا چهارتای مدیران دانشگاه آزاد اسلامی؛

آغاز تلاش ها برای حذف رشته هایی که برای جامعه مهم است اما سود مالی ندارند!

مدت هاست که آموزش عالی در کشور ایران اسیر نگاه های منفعت طلبانه و مادی گرایانه ای شده است که هزینه را اشتباه می داند و معتقد است از دانش و علم باید حداکثر سود مالی را به دست آورد؛ نگاهی که اگر در گذشته در پشت درهای بسته مطرح می شد، حالا به صورت علنی و در رسانه های جمعی به آنها اشاره می شود.
کد خبر: ۷۸۱۳۶۷
|
۱۹ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۳ 10 March 2018
|
3690 بازدید

آغاز تلاش های برای حذف رشته هایی که برای جامعه مهم است اما سود مالی ندارند! مدت هاست که آموزش عالی در کشور ایران اسیر نگاه های منفعت طلبانه و مادی گرایانه ای شده است که هزینه را اشتباه می داند و معتقد است از دانش و علم باید حداکثر سود مالی را به دست آورد؛ نگاهی که اگر در گذشته در پشت درهای بسته مطرح می شد، حالا به صورت علنی و در رسانه های جمعی به آنها اشاره می شود.

به گزارش «تابناک»، دکتر پورعباس معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه آزاد در پانزدهمین جلسه هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس که به منظور تصویب لایحه بودجه سال 97 دانشگاه آزاد اسلامی این استان و اصلاح ساختار سازمانی برگزار شد، سخنانی را بر زبان آورد که نگران کننده است.

دکتر عبدالرسول پورعباس با تأکید بر اینکه باید درآمدهای غیرشهریه‌ای و ظرفیت تخفیف‌های دانشجویی را به طور جدی پیگیری کنیم، افزود: 22 سامانه اداری مالی دانشگاه راه‌اندازی شده و از ابتدای سال آتی تمام فعالیت‌های دانشگاه هم روی این سامانه و هم به صورت ثبت دستی انجام می‌گیرد و سپس با راستی‌آزمایی، سامانه سیستم ثبت دستی کنار گذاشته می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در مسیر حرکت، بودجه عملیاتی به طور جد پیگیری خواهد شد و در صورت لزوم اصلاحیه بودجه‌ای خواهیم داشت و چیزی که تصویب می‌شود، عملیاتی خواهد شد و از نظر ما و سیاست‌های دانشگاه، واحد زیان‌ده نداریم، بلکه رشته‌های زیان‌ده داریم که سال آینده این رشته‌ها را حذف خواهیم کرد.

معاون توسعه و منابع دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: ما تعهد داریم که دانشجو را با شرایط جامعه وفق دهیم، برنامه‌های آموزشی باید با کارآفرینی و اشتغال همراه شود و هدایت دانشگاه باید به سمت جامعه، نظام و انقلاب باشد، پیش‌بینی ما این است که 50 درصد درآمد دانشگاه تا سه سال آینده باید غیرشهریه ‌ای باشد و بودجه کارآمد تعهدی را داشته باشیم.

وی افزود: ما در دانشگاه آزاد اسلامی همیار دولت هستیم و باید به مشکلات مردم نگاه مسئولانه‌ داشته باشیم.
دکتر پورعباس در پایان ابراز امیدواری کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان فارس در آینده‌ای نزدیک باید به عنوان الگو و نمونه برای سایر واحدهای دانشگاهی سراسر کشور باشد.

در این نشست، دکتر پورعباس از سویی به لزوم همیاری با دولت برای حل مشکلات جامعه اشاره کرد و از سوی دیگر سخن از حذف رشته های زیان ده بر زبان راند.

اینکه دانشگاه آزاد بخواهد 50 دصد درآمد دانشگاه را به منابع غیر شهریه ای انتقال دهد، از یک سو می تواند خبر خوشی برای جامعه دانشجویی این دانشگاه باشد و از سویی نیز به این دلیل که مدیران ارشد دانشگاه آزاد در فرایند می خواهند بسیاری از رشته های زیان ده را حذف بکنند، می تواند خبر تلخی باشد.

حرکت دانشگاه آزاد به سمت در آمدزایی از طریق رشته های تحصیلی و نگاه منفعت طلبانه داشتن به رشته های دانشگاهی آن هم در شرایطی که برخی رشته ها اساساً درآمدزا نیستند و یا حداقل در ایران چنین شرایطی دارند، الزاماً نمی تواند خبر خوبی برای علم و دانش کشور باشد.

رشته هایی که اکثراً در چارچوب علوم انسانی می گنجند و در اصل برای تقویت زیرساخت های معرفتی دانش بشر مورد استفاده قرار می گیرند و چندان منفعت و سود مالی در آنها نهفته نیست، در چنین فضایی شاید اسیر نامهربانی ها شوند و خسارت های سنگینی ببینند.

به نظر تعبیر به کار رفته از سوی دکتر پورعباس مبنی بر حذف رشته های زیان ده و رفتن به سمت درآمدزایی از رشته های پرسود چندان صحیح به نظر نیاید و در نهایت منجر به حذف رشته هایی شود که جامعه به آنها نیاز دارد، اما عملاً امکان سودآفرینی مالی ندارند.

بر این اساس شاید بهتر است دانشگاه آزاد و حتی وزارت علوم به جای ریشه کن کردن برخی رشته های ریشه دارد، به دنبال این باشند که با تعادل بخشی بین میزان نیاز جامعه و میزان پذیرش دانشجو هم به کابردهای مهم هر رشته توجه کنند و هم عاملی برای حذف رشته هایی که به توسعه علم و دانش منجر می شوند، نشوند.

چرا که در چنین فضایی می توان به آینده امیدوار تر بود و مطمئن شد که مدیران و متولیان دانش کشور خارج از هرگونه هیجانات مدیریتی و در فضایی مبتنی بر منطق تصمیم گیری کرده اند؛ اتفاقی که لازمه آن حذف نگاه منفعت طلبانه است و باید در آن توسعه علم و دانش با منافع و مزایای مادی در فضای جداگانه دنبال شوند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟