یک روانشناس اجتماعی در رابطه با رفتارهای وسواس گونه فکری و بهترین راهکارها برای حل این مشکل توضیحاتی را ارائه کرد.
به گزارش میزان، زهرا قائدی گفت: برخی افراد که دچار وسواس فکری هستند ممکن است تصور کنند که فکر کردن به یک موضوع خطرناک، باعث وقوع آن میشود. مثلا اگر فکر کشتن فرزند از ذهن خطور کند، ممکن است آن فرزند بمیرد.
وی افزود: این گونه افراد به شدت سعی میکنند آن فکر را از خود دور کنند و البته هر چه بیشتر سعی میکنند، آن فکر قویتر میشود و بعد برای دور شدن از این افکار دست به یک سری اعمال تکراری میزند. مثلا برای اینکه اتفاقی نیفتد ۴ بار در را باز و بسته میکنند تا از در بیرون بروند.
این روانشناس اجتماعی در خصوص افکار مزاحم برخی از افراد اظهارکرد: یک عده هم وجود افکرا مزاحم را مصادف با وقوع آن نمیدانند، اما تصور میکنند کسی که این افکار را دارد بسیار انسان بد یا پلیدی است مانند افرادی که افکار کفرآلود دارند.
قائدی تاکید کرد: این افکار به ذهن همه میرسد، اما ترس و وحشت و مقاومت در برابر آنها به آنها قوت میبخشد.
وی در رابطه با علائم وسواس فکری خاطرنشان کرد: بررسی مجدد و افراطی چیزهایی از قبیل: باز یا بسته بودن قفلها، وسایل و کلیدهای برق، تماس مکرر با اعضای خانواده برای اطمینان از صحت و سلامت آنها، شمردن، ضرب گرفتن با انگشت یا پا، تکرار کلمات خاص و انجام کارهای بیمعنای دیگر برای کاهش اضطراب از جمله مهمترین علائم افراد دارای وسواس فکری به شمار میآیند.
این روانشناس اجتماعی با اشاره به راهکارهای تاثیر گذار در کاهش وسواس فکری تصریح کرد: سبک زندگی شما نقش مهمی در چگونگی احساس شما بازی میکند و میتواند به کنترل اضطراب و عملکرد شما کمک کند. ورزش کردن و افزایش ارتباط با خانواده میتواند سبب کاهش وسواس فکری شود.