افشاگری های مدیر باسابقه صنایع فولاد ایران؛

آب انتقالی اصفهان به یزد در فولاد مصرف می شود / سیاستمداران اصفهانی صنایع فولاد را از بندر به اصفهان بردند

حالا که نشانه های بحران آب روز به روز روشن تر می شود، تأسیس بخش عمده ای از صنایع آب بر مثل فولاد و ذوب آهن در فلات مرکزی کشور به یکی از دغدغه های مهم متولیان آب کشور بدل شده است؛ پرسشی که در این باره مطرح می شود، آن که چرا چنین رخدادی در گذشته صورت گرفت و حالا راهکار برخورد با آن چیست؟
کد خبر: ۷۸۸۲۷۸
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۲ 08 April 2018
|
32922 بازدید
|

آب انتقالی اصفهان به یزد در فولاد مصرف می شود / سیاستمداران اصفهانی صنایع فولاد را از بندر به اصفهان بردندحالا که نشانه های بحران آب روز به روز روشن تر می شود، تأسیس بخش عمده ای از صنایع آب بر مثل فولاد و ذوب آهن در فلات مرکزی کشور به یکی از دغدغه های مهم متولیان آب کشور بدل شده است؛ پرسشی که در این باره مطرح می شود، آن که چرا چنین رخدادی در گذشته صورت گرفت و حالا راهکار برخورد با آن چیست؟

به گزارش «تابناک»؛ استان های اصفهان، یزد و کرمان که از جمله خشک ترین استان های کشور نیز محسوب می شوند، در دهه های اخیر، میزبان بزرگ ترین و مهم ترین صنایع فولاد و آهن کشور شدند تا به رغم سهم موثری که در تولید ملی و اشتغال بازی می کنند، بر ماجرای پر دامنه بحران آب نیز دامن بزنند.

از آنجا که مقوله فولاد و صنایع این حوزه نیاز به منابع آب فراوانی دارد، احداث چنین تأسیساتی در فلات مرکزی و خشک کشور همواره مورد سؤال کارشناسان و دلسوزان محیط زیست این کشور بوده است.

شاید در گذشته که بحران آب و تنش های برآمده از آن همانند امروز نمایان نشده بود، مسأله ای به نام ضریب امنیت بالا در فلات مرکزی کشور برای تأسیس چنین صنایعی در مرکز منطقی بود، اما حالا پرسش این است که هزینه تأمین امنیت صنایع فولاد در کنار سواحل خلیج فارس، از هزینه بحران کنونی آب و نیازهای روزافزون صنایع بیشتر بود؟

هرچند نمی توان ماجرای بحران آب و کمبودهای این حوزه را تماماً مرتبط با صنایع فولاد دانست، باید بررسی و ارزیابی کرد که چرا و چگونه این اتفاق های غیر منطقی و غیر معقول در دهه های گذشته در ایران رخ داده است؛ به ویژه که می دانیم برخی صنایع فولاد استان های خشک کشور مثل فولاد اردکان یزد نوپا هستند و در سال 96 توسط معاون اول رئیس جمهور افتتاح شدند؟

مهندس عباسقلی سمندریان که هم اکنون در مقام مدیرعاملی شرکت فولاد سرمد ابرکوه قرار دارد و در فرایند تأسیس کارخانه فولاد اردکان نیز فعال بود و سابق بر این نزدیک به 30 سال در مجتمع های فولاد و ذوب آهن اصفهان مشغول فعالیت داشته است، در این رابطه نکات قابل تأملی را در گفت و گو با خبرنگار «تابناک»، مطرح کرد که شنیدن آنها خالی از لطف نیست.

سمندریان در مورد وضعیت کنونی فولاد سرمد ابرکوه و نحوه تأمین منابع آن گفت: ابتدا این را بگویم که بر خلاف تصور عمومی که می گویند آب شرکت فولاد ابرکوه از آب انتقالی اصفهان تأمین می شود، ما حتی یک قطره از این آب استفاده نمی کنیم و تمام آب فولاد سرمد از طریق چاه های منطقه تأمین می شود.

سمندریان با اشاره به اینکه توان مصرف آب این شرکت هر ثانیه 15 لیتر است، اما ما دوو نیم لیتر در ثانیه مصرف می کنیم، ادامه داد: در تلاشیم با سرمایه گذاری در بخش تصفیه فاضلاب شهر ابرکوه و بالا بردن کیفیت صنایع، ضمن استفاده از آب فاضلاب مصرف را نیز از دو و نیم لیتر کاهش دهیم.

مدیرعل شرکت فولاد سرمد در مورد این که با توجه مشکل تأمین آب در فلات مرکزی چه ضرورتی دارد، این صنایع این گونه مکان یابی و تأسیس شوند، گفت: این را باید از امثال آقای جهانگیری بپرسید؛ اما من با شما موافق هستم. اگر بخواهیم آب را سامان دهی کنیم، باید سرمایه گذاری عظیمی در این حوزه بکنیم که نمی کنیم. تا آنجا که من اطلاع دارم، فولاد مبارکه اصفهان ابتدا قرار بود در بندرعباس تأسیس شود، ولی فشار نمایندگان و سیاستمداران اصفهانی که آن موقع فکر می کردند با این انتقال کار بزرگی برای منطقه شان کرده اند، به حاشیه زاینده رود منتقل شد.

سمندریان در ادامه سخنان خود با رد مصرف بالای آب در بخش صنعت افزود: کل مصرف آب کشور در بخش صنعت 4 درصد است، حال آنکه 90 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می شود و در این میان 90 درصد مزارع کشور هم غرقابی هستند. به نظر من، این موضوع مهم تر است.

این فعال حوزه صنعت فولاد ادامه داد: به نظر من باید برای خروج از بحران آب در حوزه صنعت فولاد وارد بحث استفاده از فاضلاب های شهری شویم. توانمندی های بخش فاضلاب کشور خیلی پیشرفت کرده، به گونه ای که می توان کیفیت آب فاضلاب را در حد آب شرب بالا برد.

وی افزود: هم اکنون آب مورد استفاده در شرکت فولاد مبارکه اصفهان در دوازده حوضچه آبی تصفیه می شود و برای استفاده در اختیار کشاورزان قرار می گیرد. همین طور بخشی از آب این شرکت از بخش تصفیه فاضلاب شهری تهیه می شود. برای فولاد سرمد یزد نیز ما نیاز به نزدیک به 30 میلیارد بودجه داریم تا فاضلاب شهر ابرکوه را به صورت صد در صد در بخش صنعت به کار بگیریم و از بهره برداری آب های زیر زمینی بی نیاز شویم.

سمندریان در مورد این پرسش خبرنگار «تابناک» که از او پرسید، سال گذشته و در اوج بحران آب دوباره شاهد بودیم که معاون اول رئیس جمهور در شهرستان اردکان کارخانه فولاد افتتاح کرد، علت این علاقه و اصرار چیست، گفت: ماجرا این است که برای این کارخانه ها در سال های گذشته میلیاردها تومان هزینه شده و حالا به این راحتی ها نمی توان از آن صرف نظر کرد. تا آنجا که من اطلاع دارم برای کارخانه فولاد اردکان هزینه های زیادی در بخش تصفیه آب فاضلاب شهر اردکان و استفاده آن در این کارخانه شده است. البته در حال حاضر آب این کارخانه از محل انتقال آب استان اصفهان تأمین می شود.

وی در مورد آینده بحران آب کشور و شرایط صنایع آب بر نیز گفت: باید طرح های میان مدت و بلند مدت فاضلاب و تصفیه آن را دنبال کنیم. یکسری هزینه ها در این بخش شده است که البته کافی نیست. در گذشته مرتکب اشتباهاتی شدیم که حالا باید آنها را جبران کنیم. در این فضا شرکت آب و فاضلاب، دولت و وزارتخانه ها باید فعال شوند و در این صورت می توان شرایط موجود و بحران آب پیش آمده را مدیریت کرد.

تمرکز صنایع سنگین فولاد و ذوب آهن کشور در فلات مرکزی که بهتر بود در سواحل خلیج فارس تأسیس شوند حالا به یک داستان پیچیده و کلاف سردرگم تبدیل شده است. از طرفی منابع آب مورد نیاز این صنایع کاهش یافته است و از طرفی نیز هزینه ها و توانمندی های کشور برای دنبال کردن راهکارهایی مثل تصفیه فاضلاب شهری چندان کاربردی نشده است.

در این فضا همچنان آب شرب شهری را که با هزینه های سنگین تأمین و از سرچشمه های زاینده رود و کارون به غرب اصفهان و استان یزد منتقل می شود، باید به مصرف صنعت آب بری چون فولاد رساند، بدون اینکه این هزینه را در هزینه نهایی تولیدات محاسبه کرد.

این موضوع که آب مورد استفاده صنعت فولاد ابرکوه یزد آب زیر زمینی است و آب مورد استفاده فولاد اردکان نیز از سرچشمه های کارون و زاینده رود تأمین می شود، موضوع نگران کننده ای است که مدیران بخش صنعت و متولیان آب باید پاسخگوی آن باشند.

اگر توان و سواد مدیریت صحیح آب کشور و مکانیزه کردن کشاورزی وجود ندارد، حداقل این موضوع را می توانست لحاظ کرد که با پرهیز از ساخت صنایع سنگین و آب بر در شهر و استان های خشک به این مسئله دامن نزد، اما هنوز این فضا مورد اصرار مدیران است و توسعه صنایع فولاد در مناطق خشک در دستور کار مدیران است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۷
انتشار یافته: ۱۴۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
اصفهانیا همیشه فقط میخوان به بعدش فکر نمیکنن فقط و فقط میخوان
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۳۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
اینکه واقعا درسته اصفهونیا باولابیگری خیلی امکانات کشور را میبرن سمت خودشون..... همین قطار تندروی مشهد تهران را بیچاره استانداری خراسان کل مطالعاتش را انجام داد آورد مجلس برای تصویب اونجا اصفهانیا طرح تبدیل شده به قطار مشهد تهران قم اصفهان و بعد کار را از اصفهان استارت ردن...
ناشناس
| Seychelles |
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
عزیز برادر آب را دقیقا بریز اونجات که می سوزه.
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۲۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
ایا میدانید تونل دوم کوهرنگ خشک شده؟از وقتی فهمیدم نمیتونم جلوی اشک هامو بگیرم زادگاهم خشک شده،
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
همه مسولان عزیز همینجورن هیچ فرق ندارن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۵۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
برادری که نوع بیانته خودت بعدا اوخجات میسوزه حالا فعلا سرحالی و اب خوزستان رو میدزدی ولی اینم تموم میشه و ببینم ابی میمونه تو بریزی اونجات که نسوزه یا نه
بنده خدا
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
تمام مشكلات از اصفهان و كرمانه ، با خودخواهي و رانت حق همه را ضايع ميكنن، معدن مس ورزقان و محيط زيست اونجا نابود و استثمار ميشه براي كرمان، خوزستان و چهارمحال خشك ميشن براي فولاد اصفهان
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
اگر انتقال کارخانه فولاد به اصفهان اشتباه بوده اشتباه بزرگتر و نابخشودنی ایجاد کارخانه های فولاد بعد از آن در یزد است عزیز برادر بررسی کنید از زمان دولت اصلاحات تاکنون چند کارخانه فولاد از جمله فولاد آلیاژی و ..... در یزد احداث شده دوم اینکه چرا در فولاد مبارکه و ذوب آهن طرحهای توسعه انجام میشود .تو را به خدا این حس ناسیونالیستی و قوم گرایی و منطقه اندیشی را بردارید و به فکر کل کشور باشید اصفهانی یزدی مشهدی و..... فکر کردن و دفاع کردن چه مشکلی را حل می کند.
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
دقت کنید که اصفهان در مرکز ایرانه همین الان هم برای از زدن تاسیسات نزدیک اصفهان آمریکایی ها مشکل دارن شما فکر میکنید اگر تو جنوب کشور بود سه سوته این تاسیسات رو نمیزدن ؟
تازه اصفهان که آب زاینده رودش رو دو دستی تقدیم بقیه استانها کرده اگر نه که مشکلی برای تامین آب نداشت
شوماخر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
به همشهری هات بگو از اصفهان برند ببین چطور مشکلات ما حل میشه

گفتم که بدونی
شهر های شهرستان لنجان و فلاورجان اصفهان بیش 500 هزار افراد غیر بومی داره

اصفهان در صنایع فولادش 77 درصد افراد غیر بومی داره
سود حاصله ذوب آهن اصفهان خرج جنگ شد
صندوق بازنشستگی فولاد خرج دولت شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
بنده با اطمينان ميگويم که فولاد آلياژي يزد و نيروگاههاي يزد هم از آب زاينده رود تغذيه ميکند.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
فولاد مبارکه اصلا در بندر عباس داشت ساخته می شد و شرکت ایتالیایی دانیلی ان را برای اب و هوای شرجی بندرعباس طراحی کرد ولی برخی سیاستمداران تازه به قدرت رسیده و شورای انقلاب ان فولاد بندرعباس را به مبارکه اصفهان انتقال دادند که سرمای ان بر خلاف بندر عباس به منفی 20 درجه هم می رسد و منابع اب ان را هم داریم می بینیم. ولی ایا درس می گیریم؟ اگر درس می گرفتیم که می شدیم ژاپن و المان و چین و ویتنام!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
سازنده فولاد مبارکه شرکت ایتالیم پیانتی بود نه دانیلی
ناشناس
| Germany |
۱۷:۱۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۶
به این علت فولاد را از بندرعباس منتقل کردند، چون زمان
جنگ ایران و عراق بود و به لحاظ امنیتی به مرکز کشور منتقل شد
دهه شصتی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
هست اصفهان مامن هزاران صنایع خرد و درشت میشود و استان های همجوارش در فقر و بی عدالتی ناشی از ناتوانی سیاست مداران در فقر و فلاکت.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۶ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
نه دادا اینطوریا هم نیست نصف جمعیت اصفهان که اکثرا برخوردار هم هستند از استانهای همجوار هستند این چیزیه که همه میدونید تنها عایدی صنعت واسه اصفهان آلودگی هوا بیماریهای سیستم عصبی مثل ام اس....
باید دعاشو به جون سیاست گذارهایی کرد که اجازه دادند این استان به نابودی کشیده بشه
دوستی خاله خرسه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۲
برادراصفهانی شمابایدازنمایندهاتون بخواهیدجلوی انتقال اب به یزدوکرمان که اب زاینده روتون روانتقال دادن.شماهم مثل خوزستان مابی اب وگرفتارریزگردمیشویداگرامروزمطالبه نکنید.مامیدانیم که اصفهان اگه ابشوانتقال ندن نتنهاکمبودنداره بلکه بایدزاینده رودهم جاری باشه....باانتقال اب به کویردارن مردمواواره میکنن نمونش مهاجرت مردم خوزستان به کرج واصفهان وجاهای دیگس
یک اصفهانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
همونطور که گاز را از عسلویه تا ترکیه میبرید
آب خلیخ فارس را برای صنایع بیاورید
نصف مشکل حل میشود
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۱۳ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
اون وقت قیمت تمام شده فولاد از طلا هم بیشتر میشه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
دوست عزیز منطقی صحبت کنید
مجید
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
ناشناس 10:05 منطقی اینه که یک صنعتی که باید نیاز تمام کشور رو تامین کنه در مرکز ایران ساخته بشه تا هزینه های حمل و نقل روی دوش استفاده کننده نباشه
ناشناس
|
Norway
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
واقعا باید بعضی از مدیران و سیاستمداران سابق
و فعلی این مملکت را به دلیل چنین کارهایی
به دادگاه کشید.
فولاد مبارکه، ذوب آهن اصفهان، پتروشیمی اراک و...
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
حق بندرعباس خورده شدو برخی سیاستمداران اصفهانی فکر می کردند خیلی زرنگ هستند. حالا با انتقال فولاد مبارکه از بندرعباس که قرار بود اب مصرفی ان از خلیج فارس تامین شود به اصفهان عملا ریشه به زنده رود و مایه زندگی اصفهان زدند. ضرر ما از برخی به ظاهر سیاستمداران و کارشناسان زرنگ فقط این نبوده. ان شهردار که امد و برای دخل سازمان خود قوانین ملی شهرسازی را فروخت و پایه فروش تراکم در تهران را زد که با الگو شدن ان در کل ایران باعث شد حالا کل زیست بوم مردم ایران برای همیشه از بین برود و شهرهای ایران و معماری ایران غیر قابل زندگی بشود هسته ای از ابتدا و از زمان احمدی نژاد به صورتی که اقایان با ان مانور دادند اشتباه بود ولی بعد از ان تحویل و سیمان ان اشتباه بسیار بزرگتری بود. حتی با جنگ برای دهها سال نتوانسته باشد تورم و ارزش پول ملی خود را تثبیت کند. حتی افغانستان و عراق هم که جنگ داخلی داشتند چننی دوران طولانی از تورم نداشتند!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۱
حالا هم به اسم اب شرب حق خوزستانیا رو میبرن و کارون رو خشک کردن این سیاست مدارای کثیف فقط به فکر منطقه خودشونن
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
بعد میگویند تلگرام را ببندید که مردم آگاهی از اخبار و حوادث پیدا نکنند امروز فیلمی در فضای تلگرام پخش شد که در یتیم خانه و کودکان بی سرپرست را مسول آن آن جایگاه بطرز بیرحمانه ای مشت و کتک گرفته بود و دل هر انسانی را بدرد میاورد اخبار از هر جای دنیا و از غرب و شرق و اعراب اخبار پخش میکند ولی از داخل کشور غافل شدند . توی سال 2017توحش به اینصورت را ادم در کشورش ببیند چرا اینقدر خشونت زیاد شده است انهم افراد یتیم خانه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
اون ویدیو که داره پخش میشه مربوط به جنوب کشور نیست خوبه درکنار استفاده از اپلیکیشن ها نحوه جستجوی خبر را هم یاد بگیرید که اینگونه راحت بازیچه افراد کینه ای نشوید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۲
اون فیلم واسه مصره واگر در ایران بود خود ما مردم بدون نیاز به ورود دستگاهها مساله رو حل میکردیم
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
خوب لوله کشی کنید آب دریا رو و بفرستید به این کارخونه ها
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
عزيزم شهرهاي ديگه بايد بميرند و فقط بايد خرج ندونم كاري بقيه رو تا قيام قيامت شهرهاي ديگه بدند خيال داريد بودجه مملكت قلمبه ببريد موقعي كه همه امكانات كشور تو كويره بقيه استان ها جز ايران نباشن بهتر نيست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۷ - ۱۳۹۷/۰۱/۱۹
مافیای سد سازی....مافیای فولاد سازی....مافیای کشت برنج در حاشیه کرخه و کارون......ملت بدبخت این وسط گیر کردن!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۱۴ - ۱۳۹۷/۰۱/۲۰
چرا نمی گویی مافیای برنج در لنجان اصفهان. از اصفهانیها میترسی؟ زورت به مردم بدبخت خوزستان میرسد؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟