پاسخ تند «اسحاق» به پیش‌بینی‌های «محمود»؛

نظام را «تهدید» نکنید، شما باید «پاسخگو» باشید، نه «مطالبه‌گر»

سخنان جهانگیری در قبال حرف‌های تند اخیر «محمود احمدی نژاد» به تندی مطرح شد و به روشنی چهار موضوع را مطرح کرد؛ نخست اینکه سخنان اخیر او را باید «تهدید نظام» دانست. دوم آنکه اگر این رویه ادامه پیدا کند، «پاسخ تندی از سوی مردم به رئیس دولت‌های نهم و دهم داده خواهد شد»، سوم؛ احمدی نژاد به واسطه اقدامات دولتش در هشت سال «باید توضیح بدهد با ثروت و منابع کشور چه کرده؛ بنابراین، او نمی‌تواند در مقام منتقد و مطالبه گر باشد، بلکه باید درباره آنچه کرده پاسخ بگوید» و آخر اینکه اگر سخنان او به دلیل مشکلی است که با برخی دارد، بهتر است آن را حل کند.»
کد خبر: ۷۹۲۴۶۳
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۳ 22 April 2018
|
16057 بازدید

روز گذشته «اسحاق جهانگیری»، معاون اول رئیس جمهور در نشست هم‌اندیشی مدیران ارشد دولت تدبیر و امید به رویکرد، سخنان و پیش بینی های احمدی نژاد از آینده نظام واکنش تندی نشان داد و سخن گفتن رئیس دولت های نهم و دهم از راه افتادن سیل را به تهدید نظام از سوی او تعبیر کرد و هشدار داد، در صورتی که این رویه ادامه داشته باشد، حتما مردم برخورد جدی با احمدی نژاد خواهند کرد.

به گزارش «تابناک»؛ جهانگیری بدون نام بردن از احمدی نژاد به سخنان اخیر او اشاره و اظهار کرد: مردم همواره در مقاطع بحرانی به کمک نظام آمدند و این نظام همواره بر دوش مردم بوده است. کسی که هشت سال رئیس‌جمهور این کشور بوده و اکثر مشکلات امروز، نتیجه کار اوست، اینقدر جسور شده که می‌گوید سیل می‌آید و زیر پای شما خالی می‌شود و انقلابی بزرگ‌تر در حال اجراست.

وی افزود: شما با کشور چه کردید؟ منابع کشور را چگونه هزینه کردید؟ شما می‌خواهید سیل راه بیندازید. شما نظام را تهدید می‌کنید، به خودتان بیایید و حد خودتان را بدانید. ما پای نظام و رهبری ایستاده‌ایم. با وجود همه انتقادات با هم تا پای جان پای نظام ایستاده‌ایم.

نظام را «تهدید» نکنید، شما باید «پاسخگو» باشید نه «مطالبه‌گر»

معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: اگر بخواهید به نظام نزدیک شوید، با سیل توده مردم مواجه می‌شوید که تحمل نمی‌کنند، کسی که سال‌ها در رأس کشور بوده مطالبه‌گر شده و اخطار بدهد. امیدوارم به خودتان بیایید. اگر مسائلی با افراد دارید، آن‌ها را حل کنید.

بخش اول سخنان جهانگیری به مسئولیت احمدی نژاد در دوران هشت ساله دولت داری اش اشاره دارد، مخصوصا آنجایی که تأکید می شود، «اکثر مشکلات امروز، نتیجه کار اوست». او جسارت احمدی نژاد در بیان برخی جملات را تقبیح می کند و اعتقاد دارد، شاید این جسارت در کلام برای فرار از پاسخگویی در قبال آن چیزی است که هشت سال در اختیار او و یارانش بوده است.

او در ادامه جملات خود را تکمیل می کند و با طرح این پرسش که احمدی نژاد و دولت او با کشور چه کرده اند و منابع را چگونه هزینه کرده اند، خواستار پاسخگویی آنها در این زمینه می شود؛ موضوعی که تاکنون پاسخ مشخصی به آن داده نشده است، احتمالا منظور جهانگیری درآمد بیش از 700 میلیارد دلاری دولت های نهم و دهم از محل فروش نفت و اجرای طرح هایی است که گفته می شود، 400 هزار میلیارد تومان برای دولت بعد تعهد ایجاد کرده است.

پس از طرح پرسش در مورد اقدامات دولت های نهم و دهم، معاون اول رئیس جمهور به طرح برخی سخنان از سوی احمدی نژاد پاسخ می دهد و تعبیر «راه افتادن سیل» در کشور و علیه مسئولان را به تهدید نظام تعبیر می کند که مدعی چنین مسأله ای باید در قبال سخنان خود پاسخگو باشد.

جهانگیری احمدی نژاد را در قبال به کار بردن چنین الفاظی تهدید کرده و گفته: «به خودتان بیایید و حد خودتان را بدانید. ما پای نظام و رهبری ایستاده‌ایم. با وجود همه انتقادات با هم تا پای جان پای نظام ایستاده‌ایم.» او همچنین خطاب به رئیس دولت های نهم و دهم یادآور شده است، «اگر بخواهید به نظام نزدیک شوید با سیل توده مردم مواجه می‌شوید.»

البته برخی نزدیکان سابق احمدی نژاد که تاکنون به رفتارهای او واکنشی نشان نداده و ترجیح داده اند، سکوت کنند، گویا بیان چنین جملاتی را از سوی معاون اول اصلاح طلب دولت تدبیر و امید غیر منتظره می دانستند، در پاسخ به حمایت او از نظام و رهبری در صفحات مجازی خود نوشته اند که «ما را به خیر تو امیدی نیست، شر مرسان»! معلوم نیست این اقدام را باید حمایت از سخنان و رفتارهای احمدی نژاد تحلیل کرد یا مخالفت با جهانگیری که به نظر می رسد هر دو وجه ماجرا صحیح باشد.

او در بخش پایانی توصیه هایش به «محمود احمدی نژاد» ظاهر شدن او در مقام مطالبه گر را امری غیر قابل قبول دانسته که هیچ کس از جمله مردم آن را نخواهند پذیرفت، چون طبیعتا شخصی که هشت سال عهده دار ریاست قوه مجریه و عالی ترین مقام اجرایی کشور بوده است، باید در مورد آنچه انجام داده سخن بگوید و عملکرد خود را تشریح کند، نه اینکه مدعی امور باشد و دائما خود را در نقش مطالبه گر جلوه دهد.

بخش پایانی سخنان معاون اول رئیس جمهور خطاب به رئیس دولت های نهم و دهم این گونه است که «امیدوارم به خودتان بیایید. اگر مسائلی با افراد دارید آن‌ها را حل کنید.» به نظر می رسد برداشت این مقام دولتی از خواسته ها و انتقادات احمدی نژاد این گونه است که او به دلیل مشکلات و مسائلی که با برخی «لاریجانی ها» دارد، لب به انتقاد گشوده و به بیان چنین سخنانی علیه نظام پرداخته است.

در هر حال، پس از اینکه احمدی نژاد با بازداشت شدن «بقایی و مشایی» دوز انتقادات خود از مدیران و بخش های مختلف نظام را بالاتر برده بود، تقریبا هیچ واکنشی نسبت به حرف های او صورت نگرفته بود، چون بسیاری از مسئولان، هدف او از بیان چنین جملاتی را وادار کردن مسئولان به واکنش و دیده شدن و مطرح شدن احمدی نژاد می دانستند؛ برای همین هم واکنشی را در قبال حرف های او شاهد نبودیم.

سخنان جهانگیری در قبال حرف‌های تند اخیر «محمود احمدی نژاد» به تندی مطرح شد و به روشنی چهار موضوع را مطرح کرد؛ نخست اینکه سخنان اخیر او را باید «تهدید نظام» دانست. دوم آنکه اگر این رویه ادامه پیدا کند، «پاسخ تندی از سوی مردم به رئیس دولت‌های نهم و دهم داده خواهد شد»، سوم؛ احمدی نژاد به واسطه اقدامات دولتش در هشت سال «باید توضیح بدهد با ثروت و منابع کشور چه کرده؛ بنابراین، او نمی‌تواند در مقام منتقد و مطالبه گر باشد، بلکه باید درباره آنچه کرده پاسخ بگوید» و آخر اینکه اگر سخنان او به دلیل مشکلی است که با برخی دارد، بهتر است آن را حل کند.»

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟