تماس معاون اول رئیس جمهور با نخبه کردستانی و دانش آموختگانی که از این تماس محرومند!

به تازگی فیلمی از حال و روز یکی از دانش آموختگان دانشگاه خوارزمی تهران منتشر شد که نشان می‌دهد بهره وی از بازار کار چیزی جز «جاروکشی» نبوده است. فیلمی که واکنش های فراوانی به دنبال داشت و حتی به تماس معاون اول رئیس جمهور با این فرد نیز منجر شد.
کد خبر: ۷۹۳۵۴۸
|
۰۵ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۶ 25 April 2018
|
33259 بازدید
|

تماس جهانگیری با نخبه کردستانی و دانش آموختگانی که از این تماس محرومندبه تازگی فیلمی از حال و روز یکی از دانش آموختگان دانشگاه خوارزمی تهران (که ادعا می‌کند دارای مدرک دکتری آب‌های زیرزمینی است) منتشر شد که نشان می‌دهد بهره وی از بازار کار چیزی جز «جاروکشی» نبوده است. فیلمی که واکنش های فراوانی به دنبال داشت و حتی به تماس معاون اول رئیس جمهور با این فرد نیز منجر شد.

به گزارش «تابناک»، این دانش آموخته دانشگاه که مدارج عالی را طی کرده، «صلاح‌الدین کامرانی» نام دارد و اهل مریوان است. او در سال 86 در رشته زمین شناسی در دانشگاه خوارزمی تهران پذیرفته شده و پس از پایان دوره کارشناسی ارشد در رشته آب شناسی، آبان ماه سال 96 از رساله دکتری خود در دانشگاه خوارزمی تهران دفاع می‌کند تا با مدرک دکترا فارغ التحصیل شود.

از این دانش آموخته دانشگاه خوارزمی چند مقاله علمی پژوهشی و آی‌اس‌آی در منابع معتبر علمی قابل دسترس است، اما آن گونه که وی ادعا می‌کند نه این مقالات و نه تحصیلات عالیه منجر نشده که وی شغلی مناسب برای خود بیابد و لاجرم مجبور می‌شود در یکی از شرکت‌های نفتی شهر اهواز به عنوان رفتگر مشغول به کار شود. شغلی که ناگفته پیداست رضایتی برای وی به همراه ندارد.

نارضایتی‌ای که کامرانی آن را در قالب یک ابتکار بروز می‌دهد؛ به این شکل که فیلمی کوتاه از شرایط محل کار و رزومه علمی خود تهیه می‌کند و در فضای مجازی به اشتراک می‌گذارد که بازتاب آن، خیلی زود شرح حالش را بر سر زبان ها می‌اندازد و مورد توجه بسیاری از جمله رسانه ها قرار می‌گیرد.

این نخبه کردستانی در شرح حالی که از خود در این فیلم منتشر کرده، ضمن اشاره به وضعیت بحرانی منابع آب و تخصص خود در این حوزه، به ضرورت استفاده از توان خود در نهادهای تصمیم گیر منابع آب کشور اشاره کرده و از اینکه به رشته و تخصص او توجه نمی‌شود، گلایه می‌کند.

دست به دست شدن این فیلم ویدئویی در نهایت آن را به دست معاون اول رئیس جمهور می‌رساند تا وی پس از تماشای فیلم شخصاً با این جوان دانش آموخته تماس حاصل کند و جویای حال او شود.

کامرانی در رابطه با جزئیات این تماس به فارس می‌گوید: آقای جهانگیری خودشان مستقیم با من تماس گرفتند و به من گفتند اولین کسی هستم که با تلفن شخصی شان با او تماس گرفته‌اند. ایشان از من خواستند هر چه زودتر به دفترشان بروم و در مورد شرایطم صحبت کنیم؛ امیدوارم این تماس بتواند مشکلاتم را حل کند.

تعداد بازدید : 2807

انتشار خبر واکنش جهانگیری به فیلم منتشر شده از حال و روز کامرانی، واکنش های فراوانی به دنبال داشت. از جمله از طرف بسیاری از دانش آموختگان دکترا که به نوعی شرایطی مشابه وی دارند و برخی‌شان معتقدند هوش و ابتکار خوب این جوان موجب شده تا به جای آنکه کامرانی به دنبال یافتن شغل مورد تقاضای خود باشد، کار متناسب با تخصص به وی روی خوش نشان دهد.

این در حالی‌ست که برخی دیگر با انتقاد از این رفتار، ضمن اشاره به اینکه معضل بیکاری متخصصان تنها منحصر به وی نیست، بر این باورند که کامرانی در یافتن کار مناسب با شغل خود عجله کرده است و بهتر این بود که منتظر فرصت های جذب هیأت علمی باش. منتقدانی که می‌پرسند چرا او به‌رغم تخصص و توان علمی موفق نشده است در دوره کارشناسی ارشد و دکتری نظر مثبت نهادهای مرتبط با رشته اش را برای همکاری جذب کند؟

جدا از حرف و حدیث هایی که پیرامون شرایط قبل و بعد این دانش آموخته دکترا مطرح است، موضوع بسیار مهمی که نباید از نظر دور نگاه داشت این است که در حال حاضر ده ها و چه بسا صدها هزار جوان ایرانی با چنین مشکلی رو به رو هستند؛ دانش آموختگانی که یا از شغل مناسب بی بهره هستند و یا بیکاری امان‌شان را بریده است. موضوعی که مجابمان می‌کند بپرسیم آیا واقعاً معاون اول رئیس جمهور قادر است با همه این افراد تماس بگیرد و به صورت ویژه مشکل آنها را برطرف کند؟

به راستی هدف معاون اول رئیس جمهور از تماس با این نخبه کردستانی چیست؟ آیا ایشان تصور کرده‌اند که تنها دانش آموخته با درجه دکترای تخصصی که در شغل نامناسب مشغول به کار است یا از بیکاری رنج می‌برد، جوانی‌ست که این ابتکار را به خرج داده؟ اگر این چیزی‌ست که جهانگیری متصور است، که با مشکلی به غایت جدی مواجهیم اما اگر این گونه نباشد، معاون اول رئیس جمهور می‌داند که تماس های پرشماری برای رفع مشکل فارغ التحصیلان به ایشان بدهکار است.

با توجه به اینکه سالانه در ایران چیزی حدود یک میلیون دانشجو در مقاطع مختلف فارغ التحصیل می‌شوند و جز چند هزار نفر که از طریق آزمون‌های استخدامی جذب می‌شوند یا عده‌ای دیگر که می‌توانند برای خود کاری متناسب به تخصص شان بیابند، مابقی قادر به یافتن کار مناسب نیستند، می‌شود حدس زد که تماس با ایشان، ولو به قدر حال و احوال کردن با ایشان نیز در دایره توان این مقام عالی اجرایی نیست، چه برسد تلاش برای رفع مشکل‌شان.

گزاره‌ای که نشان می‌دهد آنچه از مسئولان انتظار می‌رود، خیلی فراتر از چیزی‌ست که رخ داده و می‌دهد، ولو شاهد اقداماتی مانند تلاش معاون اول رئیس جمهور برای حل یک جوان متخصص و دچار مشقت باشم. نیاز به انجام اقداماتی جامع که می‌بایست در فاز اجرایی به شیوه جهادی بروز و نمود بیابند، اما هرگز به نظر نرسیده و نمی‌رسد مسئولان عزم انجامش را کرده باشند!

*******

دیگر دانش آموختگان دکتری تخصصی که در حال حاضر با مشکل بیکاری و یا شغل نامناسب با تخصص خود درگیر هستند، می‌توانند همانند این دانش آموخته اهل کردستان با تهیه فیلم و یا متن و ارسال آن به رایانامه «social@tabnak.ir» مشکل خود را جهت انتشار با «تابناک» در میان بگذارند.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۱۹
انتشار یافته: ۴۹
دانشجو دکترا
|
Germany
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
یعنی باید فیلممون پخش شه و همه بدونن به چه فلاکتی افتادیم تا یه فکری به حالمون کنن. اگه ما میدونستیم آینده شغلیمون تضمینه صد برابر این برا دانش آموختن تلاش میکردیم. ولی الان با چه انگیزه ای درس بخونیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
ما زمانیکه سنمون کم بود خانواده و معلمان جوری رفتار میکردن که انگار به جز درس خوندن راه دیگری نبود. و حالا عمرمان را صرف چیزی کردیم که به نتیجه ای ختم نمیشود. باید علاوه بر مبارزه با آثار روانی این ناکامی دوباره روی پای خودمان بایستیم. تلاشمون رو میکنیم ولی حال امروزی ما نتیجه راهنمایی های غلطی است که به ما شده بود و حالا تنها مانده ایم.
خواننده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
"این نخبه کردستانی... "
کجا نوشتین که اختراعی داشته،نوآوری داشته،از علمش استفاده عملی کرده؟
یعنی هرکسی که مدرک دکتری داره نخبست؟پس حتما از اوضاع داغون دانشگاه ها و مدرک گرفتن و پایان نامه نوشتن خبر ندارین!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۴ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
عزیزم اگه اهل سنت هستی روش حساب نکن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۶
شما حتمآ در اسرع وقت خودت رو به یه روانپزشک نشون بده..
ناشناس
|
Canada
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
درود بر غیرتش. مرد و مردانه رفته برای معاش خودش و خونواده ش کار میکنه و مرد و مردانه میگه که من کاری مرتبط با رشته ام میخوام. این چه اشکالی داره؟؟؟
40سالم بیکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
تو ایران هر کس اعتراض کنه سریع راضیش میکنن تا صداشو بقیه نفهمنن.
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۰ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
مردم کرد ایرانیان باستانی هستند مردمانی پاک و زحمتکش وبسیار مهمان نواز از بعضی از حقوق شهروندی محرومند مثلا درکردستان یک بیمارستان رتبه یک نیست یک استاندار یا وزیر ندارند یک تیم فوتبال دسته یک یالیگ برتری ندارند پیر مرد با چند سر عائله کولبری میکند در صورتیکه تمام مقدسات شیعه را قبول دارند آنها هم مثل ما نذر امام حسین میکنند هیچ نسبتی با وهابیت ندارند بلکه در کردستان عراق به جنگ وهابیت کافر و تکفیری رفتند مابایستی دردین به رسول خدا ودرامامت به علی مرتضی اقتدا کنیم تنگ نظری مذهبی وخود حق پنداری آفت مذاهب است
Ali
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
من یا دیدن این کلیپ خیلی خجالت کشیدم از مسئولان انتظاری ندارم اما کاش یه ذره صاحب نفوذ بودم تا بتونم کسانی که شرایط ایشان رو داشتند کمک کنم اما خب دور دور ژن های خوب نه مثل من و امثال این بنده خدا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
هممون همینیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۶ - ۱۳۹۷/۰۲/۰۵
عزیزان نخبه و دانش آموخته یک اصل و عامل مهم را فراموش نکنید و آن همانا داشتن ژن خوب هست.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟