مهاجرت گسترده خوزستانی‌ها به کرج و مشهد

نماینده مردم اهواز در مجلس شورای اسلامی از مهاجرت بسیاری از اهالی خوزستان به کرج و مشهد به دلیل معضل گرد و غبار خبر داد.
کد خبر: ۷۹۴۶۳۴
|
۰۹ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۷:۳۲ 29 April 2018
|
3999 بازدید

 

جواد کاظم‌نسب الباجی درباره پدیده مهاجرت اهالی خوزستان به دلیل بروز گرد و غبار در این منطقه گفت: کانون‌های ریزگرد از حدود 13 سال پیش استان خوزستان را فراگرفته‌اند، از این کانون‌ها 7 کانون‌ داخلی که شامل 345 هزار هکتار است.

وی با اشاره به سیاست‌های غلط در گذشته ادامه داد: متاسفانه به دلیل سیاست‌های غلط در حوزه نیرو و کشاورزی حقابه این اراضی کشاورزی حاصلخیز تامین نشده و امروز به شوره‌زار تبدیل شده است.

نماینده مردم شادگان با بیان اینکه این ریزگردها تبعاتی را قطعا برای منطقه ایجاد خواهد کرد، تصریح کرد: از تبعات منفی ریزگردها به مهاجرت‌ نخبگان و مردم، وضعیت بد اقتصادی و عدم سرمایه‌گذاری در استان خوزستان و مشکلات بهداشتی و درمانی می توان اشاره کرد. عده‌ای که توان مهاجرت دارند از این مناطق می‌روند و عده‌ای هم که توانایی مهاجرت ندارند، در معرض این پدیده شوم بوده و دچار مشکلات بهداشتی و درمانی می‌شوند.

این نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در حال حاضر آمار ابتلا به بیماری‌های تنفسی و سرطان در منطقه زیاد شده است، خاطرنشان کرد: نخبگان، معلمان و افرادی که می‌توانستند باعث رشد و شکوفایی استان شوند به دلیل ریزگردها مجبور به ترک استان شده‌اند.

کاظم نسب ادامه داد: به دلیل ریزگردها افت تعلیم در آموزش و پرورش و دانشگاه‌ها و افت وضعیت اقتصادی را شاهد هستیم و پروژه‌های اقتصادی دچار مشکل شده‌اند. سرمایه‌گذاران به دلیل آلایندگی موجود و وضعیت خاک حاضر به سرمایه‌گذاری در این منطقه نیستند، عصبانی شدن مردم و عدم آرامش فکری و درگیری‌هایی که در این منطقه وجود دارد نیز ناشی از تبعات ریزگردها است.

وی با تاکید بر اینکه این پدیده مشکلات عدیده‌ای برای مردم استان خوزستان ایجاد کرده است، گفت: ریزگردها و گرد و غبار باعث تخریب زیرساخت‌های برق و آب شده است. عده زیادی از مردم به دلیل بروز بیماری های تنفسی مجبور به ترک این منطقه و مهاجرت به دیگر نقاط کشور از جمله مشهد و کرج شده‌اند، عده دیگری هم که توانایی مهاجرت را ندارند، مجبور می‌شوند به شهرهای هم‌جوار بروند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره به کانون‌های خارجی ریزگردها گفت: طبیعتا این کانون‌ها در کشوری است که هنوز امکانات لازم برای برخورد با ریزگردها را ندارد و نمی‌تواند در این زمینه اقدامات مناسبی را انجام دهند.

وی ادامه داد: متاسفانه هنوز هم حقابه هورالعظیم پرداخت نمی‌شود و با خشکاندن آن منطقه تبدیل به یکی از بزرگترین کانون‌های ریزگرد شده‌است و نیاز به حقابه دارد تا شاهد کم شدن ریزگردها باشیم.

کاظم نسب با اشاره به کاشت گیاه کهور در کانون های داخلی خاطرنشان کرد: این گیاه به آب زیاد نیاز ندارد، اما معتقدم بهترین راه‌حل این است که حقابه آب را به کشاورزان منطقه بدهند و مردم کشت کرده و خاک را بخوابانند. این بهترین و با صرفه‌ترین کار است چراکه نهال‌کاری بعد از 5 سال جواب می‌دهد در حالی ‌که ما الان مشکل داریم و انتظار داریم کارشناسان وزارت جهاد و نیرو برای راه‌حل این مشکل اقدامات مناسبی را داشته باشند.

وی تاکید کرد: اگر اجازه دهند، مردم در این زمینه ورود کنند؛ هم هزینه‌ها کمتر خواهد شد و هم اینکه اقتصاد رونق پیدا می‌کند.

به گزارش ایلنا،این نماینده مجلس دهم با اشاره به جلسه سال گذشته در خصوص رسیدگی به وضعیت ریزگردها در منطقه گفت: چند روز گذشته نامه‌ای را به آقای لاریجانی رییس مجلس تقدیم کردیم و در آن نامه خواسته شده تا مصوبات آن جلسه تحقق پیدا کند و 600 میلیون مترمکعب حقابه باید از سوی وزارت نیرو تامین شود، اما متاسفانه تاکنون هیچ اقدامی صورت نگرفته است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟