احتمال انتقال آب دریای عمان از سال آینده

کد خبر: ۷۹۸۰۸۶
|
۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۰۸:۱۷ 11 May 2018
|
12522 بازدید
|
۸

با توجه به طرح انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به ضرورت مطالعات انتقال آب دریای عمان از احتمال اجرای آن از یک سال آینده خبر داد.

به گزارش ایسنا، پروین فرشچی با اشاره به اینکه در بحث انتقال آب دریای عمان تاکید دارم که حتما استان سیستان و بلوچستان در اولویت قرار گیرد، تصریح کرد: اگرچه کم‌آبی و بی‌آبی در سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی بیداد می‌کند اما سیستان و بلوچستان به دلیل مجاورت با دریای عمان باید در اولویت آبرسانی قرار گیرد.

وی در مورد ضرورت انتقال آب دریای عمان اظهار کرد: پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد که تا سه سال آینده استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی حتما به منابع آبی نیاز دارند و انتقال آب حتما باید صورت گیرد.

جز انتقال آب برای تامین آب سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی چاره‌ای نداریم

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پاسخ به این موضوع که تعدادی از کارشناسان انتقال آب را گزینه مردود برای تامین منابع آبی می‌دانند، گفت: سازمان حفاظت محیط زیست هم انتقال آب را آخرین گزینه می‌داند اما باید دقت کنیم که هر دریایی شرایط خاص خود را دارد. به همین علت ما به انتقال آب دریای خزر و خلیج فارس نه گفتیم. دریای عمان به خصوص شمال شرقی آن شرایط متفاوتی دارد ضمن اینکه چاره دیگری برای تامین منابع آب مورد نیاز این مناطق نداریم.

فرشچی با اشاره به اینکه آبگیری سیستان و بلوچستان از دریای عمان اشکالی ندارد،اظهارکرد: عمق دریای عمان خیلی زیاد است و شرایط آن با وضعیت بسته دریای خزر و نیمه بسته خلیج فارس متفاوت است. دریای عمان علاوه بر عمق بالا با اقیانوس هند ارتباط دارد و تاکید می‌کنم که برای جبران خشکی این سه استان و جلوگیری از نابودی آن‌ها چاره دیگری جز انتقال آب وجود ندارد چون این استان‌ها نه آب زیرزمینی دارند نه می‌توان به بارش‌های این منطقه امیدوار بود.

مصارف آب انتقالی از دریای عمان

وی در پاسخ به این پرسش که آب انتقالی از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی در چه زمینه‌هایی مصرف می‌شود، گفت: برنامه‌ریزی شده که آب منتقل شده بیشتر برای مصارف شرب و بعد برای مصارف صنعت و کشاورزی باشد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در مورد میزان آب مورد نیاز برای انتقال از دریای عمان اظهار کرد: میزان آب مورد نیاز برای انتقال در دست مطالعه است همچنین مسائلی مثل عمق و روش آبگیری، نوع تکنولوژی آب‌شیرین‌کن و محل استقرار آن، مسیر انتقال آب و محل بازگرداندن تلخ‌آبه‌ها باید مورد مطالعه قرار گیرد که در دست انجام است و حدود شش ماه دیگر به اتمام می‌رسد.

فرشچی ادامه داد: حدود پنج ماه بعد از پایان مطالعات کار انتقال آب از دریای عمان به استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و خراسان رضوی آغاز خواهد شد البته همزمان با مطالعات، تجهیزات وارد و کارهای مقدماتی انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه مطالعات مربوط به انتقال آب دریای عمان را آب منطقه‌ای سه استان سیستان و بلوچستان، هرمزگان و به ویژه خراسان رضوی انجام می‌دهند، تاکید کرد: مطالعات باید انجام شود و تا قبل از ارائه نتایج کلیه مطالعات نمی‌توان در این باره نظر قطعی داد. سازمان حفاظت محیط زیست بدون گزارش‌های ارزیابی ریسک و ارزیابی زیست محیطی با اجرای طرح موافقت نخواهد کرد. ضمن اینکه تنها در شرایطی که نتایج مطالعات مطابق با خواسته‌های محیط زیست باشد، با آن موافقت خواهیم کرد.

معاون محیط زیست دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در پایان گفت: با اینکه در مورد انتقال از دریای عمان چاره دیگری نداریم اما شرط و شروط بسیاری برای ارائه مجوز انتقال آب گذاشته شده است و معاونت دریایی سازمان حفاظت محیط زیست به تمام جزییات کارهای محیط زیستی با جدیت نظارت خواهد داشت البته دستگاه‌های مجری انتقال آب هم به دلیل سرمایه‌گذاری کلانی که در جریان اجرای این طرح دارند، خودشان را مجاب کرده‌اند که تمام مراحل توسعه را با محیط زیست جلو ببرند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
دوباره پروژه های غیر عاقلانه-یزد و کرمان را کنار گذاشتن اب ببرند مشهد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
محمد نورکجوری
|
Germany
|
۱۲:۱۱ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
اقایان بروند روزنامه های سال 47 و 48 را ببیند .که در انها طرح انتقال اب از جنوب به مرکز ایران اعلام و حتی برای بررسی بو دجه ریزی شده بود . هنوز هم در حال بررسی است .عمر ما که قد نداد . ...
کارشناس منابع آب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۲ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
خراسان رضوی به آب دریای عمان نیاز ندارد. این استان دارای منابع غنی آب هست که به مدیریت نیاز دارد.
پیگیری انتقال آب توسط افراد و شرکتهایی انجام میشود که قرار است چند سال سودهای کلان از این پروژه ببرند.
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۳ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
به نظر من بهترین راه استفاده از انتقال آب دریای آزاد به این استانها و استانهای مرکزی از جمله یزد و قم می باشد تا به آبادانی و از بین بردن این کویرها کمک کنه یادمه چینی ها یه بار زمان احمدی نژاد پیشنهاد دادن رایگان این کار رو میکنن ولی عوضش امتیاز 10 سال حق لجن برداری از کف این مسیر رو میخواست ، خواهشن در این مورد اطلاع رسانی قوی انجام بشه و این رو حتما اجرایی کنید انشالله بلکه اکولوژی منطقه تغییر کنه و بارندگی با این طرح افزایش پیدا کنه خواهش میکنم حتما در این خصوص اخبار بیشتری منتشر کنید
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
کاش الان که تصمیم به سرمایه گذاری است یک اراده ملی شکل میگرفت وهدف سرمایه گذاری نه تنها انتقال آب ، بلکه ترانزیت کشتی ها را هم در بر میگرفت وبا ایجاد کانالی شمال شرق ایران را به دریای آزاد وصل میکرد .چنین پروژه ای هر چند خیلی بلند پروازانه بنظر میرسد ولی کمک بزرگی در امر اشتغال وایجاد منابع درآمد پایدار برای آینده ایران میکند ولی هر پروژه بزرگی برای اجرا نیازمند مدیران وانسانهای بزرگ و دوراندیش است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
بايد بيست سال قبل اجرا شده بود تا كشور از ييكاري و مهاجرت نجات پيدا ميكرد
ناشناس
|
Germany
|
۱۴:۳۹ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
این که آب دریای جنوب را به مرکز ایران آورد یک تابوست که فقط مقداری از پول ملّت را در نوشتن چنین طرح هایی از بین می برد.
شهر کرمان 1800 متر از سطح دریا ارتفاع دارد. آب را یا باید پمپاژ کرد که این عمل برای این ارتفاع و در این مسیر حداقل 800 کیلومتری ممکن نیست و یا باید از زیر زمین آن را هدایت کرد که زدن چاهی به عمق 1800 متر دور از عقل است.
مریخ
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۷/۰۲/۲۱
اگر کویر مرکزی ایران به زیر اب برده شود
رطوبت دریاچه اکثر نقاط کشور را فرا خواهد گرفت و باعث افزایش بارندگی خواهد شد
گرد و غبار و حرکت ماسه های روان کنترل خواهد شد
پرورش ماهی های اب شور امکانپذیر خواهد شد و پس از چند سال کف دریاچه به بستری سفت و سخت تبدیل خواهد شد
میتوان از اب دریاچه برای مصارف صنعتی و غیر شرب استفاده کرد
با افزایش کشت گیاهان بیابانی مثل خرمای وحشی کاکتوس درختان باد شکن اکالیپتوس درختان گز میتوان یک چرخه زندگی در کویر بیجان ایجاد کرد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟