به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی هشتمین روز خرداد ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
8 خرداد 1311، شرکت سهامی تجارتی ایران در لیست خبرهای مهم اقتصادی قرار دارد. به گفته گزارشگر روزنامه در این روز جلسه عمومی تجار در منزل امینالضرب تشکیل شد. در این جلسه وزیر دربار، وزیر عدلیه و رییس اداره کل تجارت حضور داشتند. دستوری هم که برای این جلسه تعیین شده، تصویب اساسنامه شرکت و سپس انتخاب هیات مدیره بود.
در این روز همچنین خبری از وزارت مالیه آن زمان منتشر شده است. بر اساس این خبر که از طرف این وزارت، به تمام مالیه های ادارات و ولایات، متحدالمالی فرستاده شده مطابق مقررات قانون مالیات بر شرکت ها و عایدات تجار، شرکت های تجارتی و اصناف بایستی نیم درصد علاوه بر مالیات خود را برای تامین مخارج اتاق های تجارت بپردازند.
8 خرداد 1313، قانون اجازه تاسیس دانشگاه در تهران تصویب شد.
8 خرداد 1330، شمس الدین میرعلائی وزیر اقتصاد ملی با حفظ سمت به عنوان مامور فوق العاده دولت در خوزستان و استاندار استان ششم تعیین شد.
8 خرداد 1331، بنگاه آبیاری ایران اعلام کرد عملیات ساختمانی احداث تونل انحرافی سد کرج پایان یافت. همچنین در این روز، دو تن از نمایندگان موسسه خیریه «فورد» که وارد تهران شده بودند اعلام کردند قصد دارند که از طرف موسسه متبوع خود و از نظر ارزی به ایران کمک کنند. آقایان «جان مولر» و «روی کانلیف» دو تن از اعضای بنگاه خیریه «فورد» درباره مسافرت به ایران اظهار داشتند: ما ماموریت رسمی نداریم و فقط مشغول بازدید از ایران و سایر نقاط آسیا می باشیم و در تهران با مقامات دولتی و غیردولتی ملاقات و مذاکره خواهیم کرد و این مذاکرات بیشتر در اطراف پروژه هایی خواهد بود که بنگاه «فورد» می تواند از نظر تامین ارز خارجی به ایران کمک کند و ما اینگونه پروژه ها را اگر پیشنهاد شود مطالعه خواهیم کرد. یکی از آنها توضیحات دیگری نیز داد و اضافه کرد: بنگاه «فورد» در نظر دارد 100 نفر از آسیا انتخاب کرده و برای آشنا ساختن آنها به رشته های مختلف با هزینه خود به آمریکا اعزام نماید تا پس از مراجعه به کشورهای خود بتوانند مورد استفاده واقع شوند.
8 خرداد 1342، محمدرضا پهلوي ضمن ابراز حمايت از «كانون مترقي» آن را «دفتر مطالعات اقتصادي» خود ناميد.
8 خرداد 1355، ورود اتومبیل های خارجی به ایران در سال جدید روزانه به 200 دستگاه افزایش یافت.
منابع: آرشیو روزنامه دنیای اقتصاد و موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.