چند روز پیش، یک عضو کمیسیون امنیت ملی از آبستراکسیون تعدادی از اعضای کمیسیون امنیت ملی در جلسه این کمیسیون خبر داد و گفت: این کار برای عدم رأیگیری درباره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) انجام شد.
به گزارش «تابناک»؛ علیرضا رحیمی در مطلبی در صفحه توئیتر خود نوشت: «اولین آبستراکسیون (نصابشکنی) در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در دوره دهم مجلس توسط مخالفان برجام رقم خورد. امروز در لحظه رأیگیری برای کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم با آبستراکسیون پنج تن از اعضا رأیگیری انجام نشد. 14 عضو آماده اعلام رأی مثبت به کنوانسیون بود و 14 عضو هم غایب بودند.»
آبستراکسیون کاری است که عدهای انجام میدهند تا جلسه رأیگیری از حد نصاب بیفتد که به گفته علیرضا رحیمی، این کار در جلسه امروز کمیسیون امنیت ملی انجام شده است.
مجلس در هفته گذشته وارد بررسی کلیات لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم شد که به دلیل مخالفت تعدادی از اعضای فراکسیون نمایندگان ولایی و راه انداختن جنجال در مجلس و در نهایت با نظر رئیس مجلس و رأی نمایندگان، این لایحه به کمیسیون امنیت ملی برای بررسی بیشتر ارجاع شد، چون کمیسیون امنیت ملی هیچ گزارشی در مورد این لایحه به مجلس ارائه نداده بود.
رئیس مجلس تأکید کرده بود، کمیسیون امنیت ملی هر چه زودتر گزارش خود را به صحن علنی ارائه کند تا مجلس وارد بررسی کلیات و جزئیات این لایحه شود.
ولیالله نانواکناری، عضو کمیسیون امنیت ملی همچنین در این باره اظهار داشت: نگاه برخی دوستان به FATF یک نگاه منفی است و این موضوع را نمی پسندند و احساسشان بر این است که یک حرکت خزنده ای در جهت کند کردن جریان نیروهای انقلابی است و به همین دلیل به این نتیجه رسیدند که باید آبستراکسیون کنند.
وی در ادامه گفت: با این حال اگر این دوستان به این نتیجه برسند که کلیت نظام با موضوع FATF موافق است آنها نیز خواهند پذیرفت و دیگر مخالفتی وجود نخواهد داشت، البته ما در مورد لوایح چهارگانه مخالفتی نداریم و اغلب دوستان نیز با آن موافق هستند و در هنگام مطرح شدن آن در مجلس قطعا به آن رأی موافق خواهند داد.
همچنین علیرضا رحیمی عضو کمیسیون امنیت ملی در گفت و گو با تابناک در این باره اظهار داشت: موضوع FATF بعد از آنکه در کمیسیون به نتیجه نرسید، قرار شد در جلسه آتی بررسی شود و اگر همه اعضای کمیسیون در این جلسه مشارکت کنند، قطعا به نتیجه می رسد.
این نماینده مجلس گفت: از بابت فرایند رأی گیری در خصوص موضوع FATF ما نه در کمیسیون و نه در مجلس نگرانی نداریم و تعداد موافقین این کنوانسیون به حدی بالاست که نیاز به هیچ نگرانی ندارد و در واقع بالا بودن تعداد موافقان کنوانسیون باعث شد تا این افراد دست به آبستراکسیون بزنند.
این نماینده افزود: بنابراین ما به همه اعضای کمیسیون تأکید کردیم که مشارکت خود را زیاد کنند تا به مشکل حد نصاب برنخوریم و قرار شده تا همه اعضا باشند که حدنصاب آرا رعایت شود که در این صورت قاعدتا فرایند عادی آن دنبال خواهد شد. البته باز هم امکان اینکه برخی بخواهند آبستراکسیون کنند وجود دارد، ولی این موضوع تأثیری در فرایند رأی گیری نخواهد داشت و این طرح قطعا رأی خواهد آورد و بعد از رأی گیری موضوع در صحن علنی پیگیری خواهد شد.